TechAddikt Tesztek PC játékteszt MotoGP 17 – mindent úgy, ahogyan eredetiben is szeretjük

[TESZT][PC] MotoGP 17 – mindent úgy, ahogyan eredetiben is szeretjük

Többször már-már hiányérzetünk támad, ha úgy telik el egy hónap, hogy nem érkezik valamiféle szimulátor-release. Nos, így volt ez a MotoGP 17 megjelenése előtt is, aztán sikerült beletrafálni, több ízben is.

Ráadásul inkább az autós játékoknak van nagyobb keletje, de ez amióta világ a világ, vagy amióta létezik játék és szimuláció, azóta aranyszabály. Ilyenkor álmaink válhatnak valóra, ha az áhított négykerekűt birtokolhatjuk és veresenyezhetünk vele – még ha csak virtuálisan is.

Viszont ha a gamer kimondottan motoros berkekben keresi az igazit, kvázi szereti a miliőt és magát a motorokat, akkor a MotoGP 17-et neki találták ki egyértelműen. Az olasz illetőségű Milestone ismét odatette magát rendesen, pedig nyilván nem volt könnyű dolga – főként, hogy nincs motoros játékdömping, így még kiemeltebb figyelmet kap egy-egy alkotás közvetlenül a megjelenést követően. Lényegében a MotoGP 17 a jelenlegi legjobb választás a kategóriában véleményünk szerint.

Nincs gond, ha kezdők vagyunk, de akkor sem, ha visszatérő nagy öregek: a MotoGP 17 bár számos könnyítést jelentő funkcióval lett felszerelve (különféle asszisztenciák, nehézségi szint-állítások) – így egész biztos, hogy megtaláljuk a leginkább passzoló játékmódot rátermettségünknek megfelelően.

Természetesen a MotoGP 17 egyik fő eleme az élethűség, illetve a realisztikus megközelítés. Így tehát találkozhatunk az összes pilótával, pályával és szabályzati elemekkel a MotoGP 2017-es évadából. S persze alapvetően itt kell rögtön kijelentenünk: a kiváló PC-s grafika mellett a játékmenet az, ami leginkább lenyűgözi a játékost.

Azok, akik már játszottak korábbi MotoGP játékokkal, jól ismerik a most is visszaköszönő opcionális folyamatokat. A Quickplay például azonnal bedobja a játékost az akció közepébe, míg a Rider Career több szezonon keresztül kíséri életútunkat – remek fejlődési lehetőségekkel.

Ugyanakkor nem maradhat el a hamisítatlan multiplayer sem, itt nyilvánvaló, hogy fej-fej mellett valós ellenfelekkel küzdhetünk a világ minden tájáról. Ha netán unalmas lenne a megszokott, akkor menedzseri karriert is választhatunk, és a pálya mellől adogathatjuk az instrukciókat.

Ha ezt a folyamatot választjuk, számítsunk összetett és igen izgalmas játékmenetre. Kezdve a motorok fejlesztési stádiumától egészen az upgrade-ek installjáig, mindent összerakhatunk annak érdekében, hogy a menedzselt pilótánknak minden adott legyen a sikeres versenyzéshez. Nem árt megtalálni a tökéletes egyensúlyt a versenypálya és az adminisztratív feladatok közt, néha kíméletlenül eljárva – pontosan úgy, ahogyan az a valódi életszituációkban dívik e téren.

Javaslatunk szerint mindenképp érdemes tehát a Managerial Career-rel, azaz a menedzseléssel kezdenünk a MotoGP 17-et. Így meglesz az örömünk, hogy csúcsra járatjuk a teamet, feszegetve teljesítőképességük legfelsőbb határait. Ki kell találnunk, mely szponzorok tesznek a legtöbbet hozzá versenykarrierünkhöz, azaz a csapatunkat melyik irányvonal viszi leginkább előre.

A MotoGP 17-et kiváló kivitelezés jellemzi grafikailag és a hanghatások terén is, valósághű fizikával, a versenyzés izgalmas és impresszív. Nyilván a legjobb élethűség akkor érhető el, ha a nehézségi szintet a maximum környékére tekerjük, de pont ez a varázsa: bárki megtalálhatja a leginkább megfelelő tálalást.

Azért nem felhőtlen annyira a MotoGP 17, mint amilyennek láttatja magát esetlegesen: nem szabad elmennünk szó nélkül a bugok mellett sem (van belőlük pár). Az összhatás egyébként még mindig eléggé streil és szimpla – ami nem feltétlen baj, a kommentárok jó szerepet töltenek be, rendben vannak mind.

Ahogyan emlegettük feljebb, a MotoGP 17 jelenleg a legjobb motoros versenyjáték véleményünk szerint, melyet a valódinak érezhető fizika, valamint az optimálisra fejlesztett grafikus megvalósítások tesznek egyedivé és maradandó élményt nyújtanak. A szavatosság is ennek megfelelően magas

Szólj hozzá!