TechAddikt Mobileszköz Samsung Továbbfejlesztett adatvédelmi és biztonsági megoldások a Samsung Internet 14.0 béta verziójában

Továbbfejlesztett adatvédelmi és biztonsági megoldások a Samsung Internet 14.0 béta verziójában

A Samsung bemutatja a böngészők új generációját, a Samsung Internet 14.0 bétát. A fejlett adatvédelmi és biztonsági lehetőségekkel és új funkciókkal érkező alkalmazást a kihajtható okoseszközök és a felhasználói felületek folyamatos fejlődésének korszakára tervezték. 

„A vállalat a felhasználók személyes adatainak védelmének érdekében folyamatosan fejleszti a szolgáltatások biztonságát – mondta el Du Kim, a Samsung Mobilkommunikációs üzletág web K+F csapatának vezetője és alelnöke. – A Samsung Internet 14.0 bétával a zavartalan böngészés élményét hozzuk el a felhasználóknak, miközben teljeskörű ellenőrzés alatt tarthatják adataikat.”

Új és megújult adatbiztonsági megoldások

A Samsung Internet 14.0 béta Intelligens követésmegelőzés funkciójával megvédi a felhasználókat böngészés közben. A rendszer felismeri, ha egy oldal követni próbálja a felhasználót és automatikusan megállítja, így az online tevékenység rejtve marad a kíváncsi tekintetek elől.  

A Samsung Internet 14.0 bétában bemutatkozik az új Adatvédelem és biztonság, amellyel a felhasználók könnyedén ellenőrizhetik és módosíthatják biztonsági beállításaikat, valamint napi statisztikákat kaphatnak a blokkolt felugró ablakokról és más fenyegetésekről. A felhasználók az információk alapján megalapozott döntéseket hozhatnak adatbiztonsági kérdésekben.  

A kihajtható korszak webböngészője

A kihajtható Galaxy készülékek felhasználói a Hajlított módnak[1] köszönhetően a kijelző felső részén nézhetnek videókat, míg a vezérlőgombok a kijelző alsó felén jelennek meg, így az eszköz kényelmesebben használható. 

A Samsung Internet 14.0 verziójával ez lehetőség még egyszerűbb lesz. A Hajlított mód automatikusan bekapcsol, amint egy videó teljes képernyős módban jelenik meg, így nem szükséges azt a Videóasszisztensen keresztül aktiválni. 

A multitasking új szintje

A Samsung Internet 14.0 béta verziója az Alkalmazáspár funkció segítségével lehetővé teszi egyszerre több Samsung Internetes böngésző elindítását[2], valamint ezek egyidejű osztott képernyős megtekintését is. Ennek köszönhetően a felhasználók egy recept olvasása közben megnézhetik akár a hozzá tartozó oktatóvideót is, de könnyedén összehasonlíthatják az árakat is egy úticél kiválasztásakor. 

Testreszabott böngészési élmény, a kedvenc betűtípussal

A Samsung Internet 14.0 béta a felhasználók kedvenc betűtípusának használatával[3], vagy egy könnyebben olvasható változat alkalmazásával teszi lehetővé az online böngészés élményének testreszabását. A Samsung Internet Beállítások menüjében a Labs felületen minden webhelyen megjelenő betűtípus egységesen hozzáigazítható a készüléken használthoz. 

A Samsung Internet 14.0 béta hasznos szolgáltatásai között megtalálható:

  • Közvetlen írás a Galaxy Tab S7 sorozaton: A felhasználók az S Pen segítségével most közvetlenül a Samsung Internet keresősávjába vagy egy weboldal bármely szövegdobozába írhatnak, a kézírás pedig azonnal szöveggé alakul[4].
  • Olvasási mód: A továbbfejlesztett Olvasási mód használatával a különösen sűrűn szedett, szöveges oldalak automatikusan könnyebben olvasható formátumra alakíthatók.
  • Fordító bővítmény: A Samsung Research fordítómotorjának segítségével ez a böngészőbővítmény 18 nyelvet[5] támogat, amelyek fordítása könnyedén megtekinthető böngészés közben.

A Samsung Internet 14.0 várhatóan áprilisban jelenik meg, a béta tesztelési időszakot követően. A meglévő Samsung Internet felhasználók értesítést kapnak, amikor az új verzió elérhetővé válik. A Samsung Internet böngésző legújabb verziója a Google Play Áruházból vagy a Galaxy Store-ból is letölthető.


[1] Hajlított módban a készülék képes szabadon állni 75 és 115 fokos szögek között; ennél nagyobb szögben kihajtva is használható lehet a környezettől és a használat körülményeitől függően. A támogatott modellek közé tartozik a Galaxy Z Fold2, a Galaxy Z Fold2 5G, a Galaxy Z Flip és a Galaxy Z Flip 5G.

[2] Legfeljebb három alkalmazáspár támogatott a One UI 2.5 vagy annál újabb verzióval rendelkező készülékeken.

[3] Ez a funkció az Android M vagy annál újabb operációs rendszert futtató Galaxy készülékeken érhető el.

[4] Ez a funkció a One UI 3.1 frissítéssel rendelkező Galaxy Tab S7 sorozatú tableteken érhető el.

[5] A támogatott nyelvek közé tartozik az angol, a koreai, a német, a spanyol, a francia, az olasz, a portugál, az orosz, a kínai, az arab, a japán, a holland, a lengyel, a cseh, a bolgár, a magyar, az indonéz és a török.

Előző cikkA Samsung Neo QLED 8K tévék megkapták a Wi-Fi Szövetség Wi-Fi 6E tanúsítványát
Következő cikkRed Dot 2021: három elismerés az XPG-nek