TechAddikt Mobileszköz Nokia Új 5G Nokia okostelefonnal bővül a HMD Global portfóliója

Új 5G Nokia okostelefonnal bővül a HMD Global portfóliója

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona három új Nokia okostelefont, illetve az Originals család legújabb tagját mutatta be egy felhasználóbarát roaming szolgáltatás bejelentése mellett. A Nokia 8.3 5G a legelső 5G-s okostelefon a Nokia portfóliójában. Szintén újdonság a Nokia 5.3 és a Nokia 1.3 készülék, csakúgy mint a Nokia 5310, az új Originals telefon.

A HMD Global az elsők között lépett be egy vadonatúj szegmensbe: a HMD Connect nemzetközi roaming szolgáltatással, egy olyan innovatív és könnyen kezelhető megoldással, mely a felhasználó számára folyamatosan elérhetővé teszi a számára legfontosabb szolgáltatásokat.

A négy új készülék és a vadonatúj roaming szolgáltatás mellett a HMD Global tovább terjeszkedik: idén ugyanis Brazíliában is megjelenik a cég. Ünneplésre méltó az, hogy a „Nincs idő meghalni” című 25. James Bond film, hivatalos telefonos partnere a HMD Global lett.

„Hihetetlenül büszke vagyok a ma bemutatott újításokra, melyek egyedülálló elkötelezettségünkre épülnek. Szeretnénk, hogy a Nokia okostelefonok felhasználói élménye egyre jobbá váljon. Ma egy új fejezet indul a HMD Global életében, amikor egy valóban globális, időtálló okostelefonnal lépünk az 5G piacra. A HMD Connect elindításával együtt pedig valóban globális élményt teremtünk a „csatlakozások” terén” – nyilatkozta Florian Seiche, a HMD Global vezérigazgatója.

Juho Sarvikas, a HMD Global termékfejlesztési vezetője pedig úgy fogalmazott: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy partnereinkkel együttműködve egyedi készülékeket juttathatunk el a felhasználók számára. Ezért is nagyon izgalmas a mai nap nekünk, hiszen számos olyan fejlesztést jelenthetünk be, amellyel elsők vagyunk a világon. A Qualcomm® Snapdragon ™ 765G segítségével megalkottuk a valóban globális 5G Nokia okostelefont. A termékfejlesztés során arra törekedtünk, hogy árban, használhatóságban és tartósságban is maradandót alkossunk. Amellett, hogy a Qualcomm 5G megoldása lehetővé teszi számunkra több mint 40 különböző RF komponens tömörítését egyetlen modulban, a Nokia 8.3 5G a legtöbb új 5G rádiósávot is támogatja, 600Hz-től egészen 3,8 GHz-ig – ami azt eredményezi, hogy valóban egy globálisan használható, időtálló eszközről van szó.”

„A Google együttműködésünknek köszönhetően az elsők között mutathatjuk be a Camera Go-val rendelkező okostelefont, amelyen az Android 10 (Go edition) fut, ez az új Nokia 1.3. Az új Nokia 5.3 olyan izgalmas funkcionalitással bír, mint a quad kamera és a Qualcomm® Snapdragon 665, melyeket minden korábbinál több rajongó számára teszünk elérhetővé. Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a népszerű Originals telefoncsaládot sem. Ez az oka annak, hogy visszahoztuk a Nokia 5310 készüléket – mellyel egyetlen ütemről sem maradsz le” – teszi hozzá Sarvikas.

Nokia 8.3 5G

A Nokia 8.3 5G, a ténylegesen globálisan használható, időtálló 5G Nokia okostelefon. A Nokia 8.3 5G – Qualcomm® moduláris platformja részeként – elsőként alkalmazza a Qualcomm® 5G RF front end modulját, és így több mint 40 különböző RF komponenst tömörít. Ezáltal egy olyan eszközt hoztunk létre, mely kiállja az idő próbáját, és támogatja az 5G hálózatot.

A Nokia 8.3 5G ZEISS optikával, PureView quad kamerával, illetve OZO audióval érkezik, emellett a készülékben debütál a ZEISS Cinema videószerkesztő, így rendkívül gyenge fényviszonyok mellett is jó minőségű videofelvétel készíthető. A Nokia 8.3 5G ideális okostelefon azok számára, akik korlátok nélkül szeretnének alkotni. A készülék mindig készen áll a következő lépésre, tökéletesen optimalizálva az 5G-re – minden korábbinál több ember számára biztosítva a a streaminghez és a videójátékokhoz szükséges gyors sebességet, legyenek bárhol a világon. A finn hagyományok ihletette Nokia 8.3 5G a sarki fény színében érkezik, melyet a sarki fény inspirált.

“Büszkék vagyunk arra, hogy segíthetjük a HMD Global-t az új 5G okostelefonjuk bejelentésében: ez az első olyan kereskedelmi forgalomban is kapható telefon, amely a Qualcomm ®Snapdragon ™ 765G moduláris platformon alapul. Azért fejlesztettük ezt a chipsetet, hogy az 5G élmény mindenki számára elérhető legyen, és piaci előnyhöz juttassa a vásárlóinkat. Ez az integrált megoldás – beépített 5G-vel, fejlett RF modullal párosítva – valóban globális 5G-megoldást hoz létre. A moduláris megközelítés biztosítja a telefon vékonyságát és elegáns megjelenését.. Az 5G világa valóban határtalan, és izgatottan várjuk, mit érhet el a Qualcomm és a HMD Global közösen ebben az új, 5G érában.” – mondta Cristiano Amon, a Qualcomm elnöke.

Nokia 5.3

Számos Nokiás újdonságot tartalmaz a Nokia 5.3 kiemelkedően jó áron: a hátlapi quad kamerát, a legújabb Qualcomm® Snapdragon 655 chipsetet, és a 2 napon keresztül kitartó akkumulátort. A mesterséges intelligenciával támogatott quad kamera biztosítja, hogy akár félhomályban is – az éjszakai módnak köszönhetően – tökéletes fotók készüljenek. A széles látószögű és a makro kamera pedig abban segít, hogy csodás tájképek, vagy éppen tökéletes közeli felvételek készüljenek. A Nokia 5.3 óriási, 6,55 hüvelykes kijelzője kiváló tartalomfogyasztásra és játékra egyaránt. A készülék nemcsak strapabíró, de gyönyörű skandináv ihletésű dizájnt kapott, Android 10 rendszerrel és dedikált Google Segéd gombbal érkezik.

Nokia 1.3

A Nokia 1.3 modern technológiát és a vadonatúj Android 10 (Go kiadás) operációs rendszert nyújt, a korábbaiknál kedvezőbb áron. Az okostelefonon elsőként érhető el a Camera Go, emellett megtalálható benne a gyenge fényviszonyok esetén hasznos, mesterséges intelligenciára épülő image fusion technológia, a Gallery Go és a ragyogó HD+ kávamentes képernyő. Az első Android 10-es (Go kiadás) Nokia okostelefon, nagyobb sebességet, nagyobb biztonságot és milliónyi appot kínál, hogy segítse a mindennapokat. Mindemellett rendszeres biztonsági frissítésekkel, illetve a garantált Android 11 (Go kiadás) ígéretével a készülék idővel egyre jobbá válik.

Nokia 5310

Az eredeti Nokia 5310 Xpress Musicot újragondolva a Nokia 5310 MP3 lejátszóval, FM rádióval, és két erőteljes előlapi hangszóróval érkezik, így mindenhová magaddal viheted kedvenc zenéidet. A Nokia 5310 a klasszikus formatervezést egyszerű, modern vonalakkal ötvözi, a hosszú üzemidőre tervezett akkumulátor pedig napokig bírja töltés nélkül.

HMD Connect Global Data Roaming Szolgáltatás

A HMD Global új szolgáltatási területre lép a HMD Connect nemzetközi roaming szolgáltatással. A szolgáltatás megkönnyíti a kapcsolattartást, a felhasználók pedig ténylegesen azért fizetnek, amire szükségük van. Az egyszerűen használható adatcsomag-menedzsment jól átlátható, könnyen bővíthető. A szolgáltatás béta tesztüzeme a HMDConnect.com oldalon keresztül érhető el, világszerte megfizethető, biztonságos roamingot nyújtva.

A HMD Connect nemzetközi roaming szolgáltatása az indulás pillanatában több mint 120 országban érhető el. Partnerével, a Greenwave Systems-szel, illetve a helyi szolgáltatókkal együtt a HMD Global azon dolgozik, hogy a lefedettséget a jövőben még több hálózatra és országra terjessze ki.

„A HMD Global-lal közös elképzeléseink lehetővé teszik az intelligens, megfizethető celluláris összeköttetéseket a világ minden táján. Az AXON GlobalNet platformunk biztonságos és megfizethető kapcsolatot kínál az előfizetőknek szerte a világon. Izgatottak vagyunk a jövőbeni együttműködés kapcsán HMD Global csapatával, és reméljük, hogy még több új szolgáltatás innovációján dolgozhatunk együtt.” – nyilatkozta Martin Manniche, a Greenwave Systems alapítója és vezérigazgatója.

„Nincs idő meghalni”

A Nokia okostelefonok a 25. James Bond film hivatalos mobiltelefonjai. Az erre épülő, 80 országot felölelő „Az egyetlen, amire szükséged van” címen futó globális kampány a mozikban, a digitalis és közösségi média felületeken, OOH platformokon, de a kiskereskedelemben is megjelenik majd. Főszerepben láthatjuk az új 00-ás ügynököt, Nomi-t, akit Lashana Lynch alakít.

Minden Nokia telefon a bizalom, a biztonság és az ikonikus, minőségi tervezés alapjaira épül, azzal a céllal, hogy a legújabb technológia mindenki számára elérhetővé váljon. A tiszta, biztonságos és naprakész Android melletti elköteletettségünk bizonyítéka, hogy a Nokia telefonok egyre jobbá válnak, és ez lesz „az eszköz, amire szükséged van” – mindegy, hogy 00-ás ügynök, vagy egy Nokia rajongó vagy.