TechAddikt Fotó Nikon Új firmware a Nikon Z 7II és Z 6II modellekhez, valamint bejelentették...

Új firmware a Nikon Z 7II és Z 6II modellekhez, valamint bejelentették a Z 6II Essential Movie szettet is

A Nikon ma örömmel jelenti be a Z 7II és a Z 6II teljes képméretű (Nikon FX formátumú) tükör nélküli fényképezőgépekhez készült új firmware-t, továbbá az új Z 6II Essential Movie szettet is. 

Az 1.10-es firmware verzió 2021. február 25-én jelenik meg. A firmware frissítés javítja a Z 7II és a Z 6II fényképezőgépek szemérzékelő AF-jének teljesítményét, és további rögzítési formátumokat és videó-munkafolyamatokat tesz lehetővé a Z 6II fényképezőgépekkel való felvételkészítés során. Az új Z 6II Essential Movie szett a videótartalmak új szintre emeléséhez szükséges összes alapvető eszközt biztosítja a filmkészítők számára. 

Az 1.10-es firmware frissítést követően a Z 6II és A Z 7II fényképezőgépek még akkor is képesek lesznek észlelni az emberek szemét, ha a téma arca kis helyet foglal el a képen. A fejlesztések az automatikus AF mező (emberek) és a széles mezős AF (L-emberek) fényképezésekor lesznek láthatók. A firmware frissítéssel lehetővé válik a 4K UHD/60p¹ rögzítési lehetőség a Z 6II fényképezőgép használatával, valamint a RAW videokimenet² ³ a Blackmagic Design külső rögzítők⁴ használata során mind a Z 7II, mind a Z 6II fényképezőgép esetében.  A frissítést követően a videósok képesek lesznek Blackmagic RAW és ProRes RAW formátumban is felvételeket készíteni⁵. 

A Blackmagic RAW egy egyszerűen használható kodek, amely a RAW-felvételek összes előnyét tartalmazza. A több új technológiát – például az új, fejlett demozaiking algoritmust – kínáló Blackmagic RAW vizuálisan veszteségmentes képeket biztosít, amelyek ideálisak a nagy felbontású, nagy képkockasebességű és a széles dinamikatartományú munkafolyamatokhoz.

Az új Z 6II Essential Movie szett február végétől lesz elérhető. A filmkészítői szett tartalmazza a Nikon Z 6II teljes képméretű, tükör nélküli fényképezőgépet, amellyel már használható a RAW-videokimenet funkció. Emellett tartalmazza az Atomos Ninja V-t, a Nikon FTZ-bajonettadaptert, a SmallRig gyorszáras fényképezőgép-tartókeretet és a legfontosabb kiegészítőket, például akkumulátorokat. Az összes olyan alapvető eszköz a videótartalmak következő szintre való emeléséhez. 

A Z 7II fényképezőgéphez készült 1.10-es firmware (február 25-től) itt
A Z 6II fényképezőgéphez készült 1.10-es firmware (február 25-től) itt

Előző cikk2021-es Samsung televíziókkal a környezetbarát jövőért
Következő cikkMegjelent a QTS 4.5.2 rendszerfrissítés, valamint a QNAP bemutatta a 100 GbE hálózati adaptert