TechAddikt Hardver Lenovo Új rendszerfelügyeleti szoftver és hálózati megoldások a Lenovo-tól

Új rendszerfelügyeleti szoftver és hálózati megoldások a Lenovo-tól

A Lenovo, a világ harmadik legnagyobb x86-os szerver hardver-ellátója bejelentette a mai napon a Lenovo XClarity nevű, egyszerű, gyors és biztonságos, automatizált rendeszerfelügyeleti megoldását.

lenovo_xclarity_techaddikt

A cég bemutatta legújabb hálózati ajánlatait is, köztük két új RackSwitch top-of-rack (ToR) hálózati kapcsolót, amelyek arra készültek, hogy optimalizálják a Lenovo szerver- és tárolási megoldások teljesítményét, valamint a Lenovo Flex System SI4091-et, egy olcsó interconnect modult a Flex rendszerekhez. Ezek az ajánlatok mind részét képezik a Lenovo egyre növekvő vállalati portfoliójának, amely mind a hagyományos informatikai adatközpontot, mind a privát és nyilvános felhő-alapú környezeteket célozza.

Lenovo XClarity – egyszerű, automatizált rendszerfelügyelet

A Lenovo XClarity a tökéletes megoldás kis-, és nagyvállalatok, szolgáltatók és kormányzati szervek számára. A Lenovo XClarity olyan kritikus felhasználói igényeket céloz, mint a hardver erőforrások felügyeletének központosítása és racionalizálása, a felhő-alapú és hagyományos infrastruktúrák telepítésének felgyorsítása, valamint a fizikai erőforrások láthatóvá tétele és felügyete külső, magasabb szintű felügyeleti szoftvereszközök által. Az új megoldás két kiadásban érhető el, ezek a Lenovo XClarity Administrator és a Lenovo XClarity Pro.

A Lenovo XClarity Administrator egy modern, ügynök nélküli virtuális készülék architektúrára épül, amely támogatja a kiválasztott System x szervereket és a Flex System konvergens infrastruktúra platformot, és egy IT szakember számára percek alatt konfigurálható, a hagyományos rendszerfelügyeleti megoldásokkal szemben, amelyek üzembe helyezése hosszú órákat vesz igénybe. A felhasználói felület táblagépeken is tökéletesen megjelenik, a letisztult design lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy könnyen megtalálják a szükséges információkat és gyorsan végrehajtsák a feladataikat. A felhő alapú és a hagyományos szerver telepítések leegyszerűsödnek és felgyorsulnak azáltal, hogy automatizáltak az infrastruktúrális alapfeladatok, mint például a firmware frissítések, a konfigurációk felügyelete és az operációs rendszerek telepítése, ami hozzásegíti a szabad IT-erőforrásokat ahhoz, hogy a kritikus üzleti igényekre összpontosítsanak. A nyílt REST alkalmazásprogramozási felületek (API-k) lehetővé teszik a fejlesztőknek, hogy könnyedén integrálják a megoldást a külső felhő felügyelethez vagy olyan IT-szolgáltatás felügyeleti szoftver eszközökhöz, mint a Microsoft System Center és a VMware vRealize megoldások.

Lenovo XClarity Pro – a virtualizált szerverhálózatok központosított irányítása

A Lenovo XClarity Pro tartalmazza a Lenovo XClarity Integrator for VMware vCentert és a Lenovo XClarity Integrator for Microsoft System Centert csakúgy, mint a a Lenovo XClarity Administratort. Ezt a szoftvert azoknak az ügyfeleknek szánták, akik tovább szeretnék központosítani a szerverfelügyeleti tevékenységeiket a virtualizációs felügyeleti környezeten belül. A Lenovo XClarity Pro leegyszerűsíti a szerverkarbantartást klaszter környezetekben a leállási idők csökkentése érdekében, dinamikusan evakuálja a munkaterheléseket az érintett hostoktól az előre jelzett hardverhibák során.

Lenovo Networking – optimalizált szerver- és tárolási teljesítmény

A Lenovo RackSwitch G8296 és a Lenovo RackSwitch G8272 két új top-of-rack hálózati kapcsoló, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a Lenovo szerver és tárolási megoldásait támogassák az adatközpontban. Ezek a kész hálózati kapcsolók optimalizált, alacsony késleltetésű teljesítményt nyújtanak a 10 Gb-os és 40 Gb-os Ethernet kapcsolatokhoz, és támogatják az OpenFlow és a Virtual Extensible LAN (VXLAN) kommunikációs protokollokat.

A Lenovo Flex System SI4091 egy olcsó interconnect modul, amely támogatja a 10Gb Ethernetet vagy FCoE-t és arra készült, hogy segítse megoldani azokat a hálózati és interoperabilitási kihívásokat, amelyekkel az IT rendszeradminisztrátorok találkoznak. A modul tartalmaz előre konfigurált beállításokat, így nincs szükség rá, hogy az egyes eszközöket vagy portokat külön konfigurálják, csökkentve ezáltal a szükséges felügyeleti pontok számát. Alacsonyabb árával, kisebb kábelezési igényével és 30 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztásával a Lenovo Flex System SI4091 fenntartási összköltsége (TCO) 18 százalékkal alacsonyabb a versenytársak ajánlatainál.