TechAddikt Híradástechnika Hisense Újabb EISA-díjakat kapott a Hisense

Újabb EISA-díjakat kapott a Hisense

Két kategóriában is elnyerték az EISA 2023-2024 legjobb termék díját a Hisense Mini-LED ULED televíziói. A márka 65U8KQ modellje az év Mini-LED tévéje lett, a 65U7KQ Mini-LED pedig a „Best Buy Mini-LED”, vagyis a legjobb ajánlatok kategóriájában lett díjnyertes. A Hisense idén már harmadik alkalommal nyerte el a rangos szakmai elismerést, ami igazolja a folyamatos technológiai fejlődését és kijelöli a helyét a világ vezető szórakoztatóelektronikai és háztartási készülékgyártó márkái között. 

A több mint 40 éves EISA (Expert Imaging and Sound Association) szakértői minden évben, szigorú kritériumrendszer alapján díjazzák a hifi, a házimozi, a fotó és videó, az autóba épített és a mobil elektronika kategóriák legjobbjait. 

Lenyűgöző képminőség, kiváló hangteljesítmény 

A legjobb Mini-LED tévé díját idén a Hisense 65U8KQ Mini-LED ULED TV-modellje hozta el. A készüléket az EISA szakértői többek között Mini-LED technológiája, valamint Quantum Dot Color panel dizájn fejlesztése (FALD = Full Array Local Dimming) miatt méltatták, mellyel „lenyűgöző képminőséget biztosít”. A tévé továbbá Mini-LED PRO panelmegvilágítással rendelkezik, a Quantum Dot Colornak köszönhetően pedig sokkal pontosabban emeli ki a három alapszínt – különösen a pirosat és a zöldet -, mint egy hagyományos LED-es készülék, ezáltal tiszta, élénk és ragyogó színeket produkál. A Total Ambient Adaptive technológiájának köszönhetően napsütötte szobában is lehet filmezni, a modell ugyanis tükröződésmentes képernyővel rendelkezik, ráadásul a Dolby Vision ultraélénk színeket, élesebb kontrasztot biztosít a nagyobb fényerő és gazdagabb részletek érdekében. 

A lenyűgöző képminőséget kiváló hangteljesítmény egészíti ki, amelyet a tévébe épített Dolby Atmos 2.1.2-es hangrendszer garantál. A Multi-channel Surround kibővíti a sztereót: két elülső hangsugárzóból, egy mélysugárzóból és két felfelé irányuló hangsugárzóból ad hangot, természetes, többdimenziós hangzási környezetet teremtve. A legújabb játékfunkcióknak köszönhetően a készülék a gamerek számára is vonzó választás. A 144 Hz-es Game Mode Pro-tól a VRR-ig (48Hz-144Hz változó frissítési frekvencia) biztosítja a gördülékeny és villámgyors reakciót a játék során, a Dolby Vision/Atmos pedig kiváló képi és hangélménnyel emeli magasabb szintre a játékot.   

Páratlan játékfunkciók, lélegzetelállító mozihangzás

Az EISA az árak szempontjából is vizsgálta a tévé-piacon elérhető modelleket és a Hisense 65U7KQ Mini-LED modelljét ítélte meg a „Best Buy Mini-LED” kategória legjobbjának. 

A cég 144Hz-es ULED tévé modelljeinek belépőkategóriás készüléke forradalmian új Mini-LED technológiával büszkélkedhet. Ez a készülék is a Quantum Dot Color színmegjelenítést használja az éles képek, élénk árnyalatok és kiváló helyi kontraszt kialakítására, továbbá Mini LED panelmegvilágítással biztosítja az ultrapontos képet. A Dolby Vision garantálja a nagy dinamikatartományú videók tökéletes megjelenítését és a fényeffektusok széles skáláját kínálja.   

A 65U7KQ modell egy játékorientált készülék, amely több játékfunkcióval is rendelkezik. A rendkívül precíz VRR (változó frissítési frekvencia) és az automatikusan alacsony bemeneti jel késleltetésű mód (ALLM) 144 Hz-en egyesülnek a zökkenőmentes játékélmény érdekében, és minden mozgást rögzítenek a képernyőn. Az AMD FreeSync Premium technológia szinkronizálja a kijelző frissítési gyakoriságát a grafikus processzorral: mesterségesen növeli a frissítési gyakoriságot, így még extrém esetekben is kiküszöböli a késleltetést és folyamatos játékot biztosít.  A páratlan játékfunkciók mellett a modell lélegzetelállító mozihangzást is kínál: a Dolby Atmos 2.1., mélysugárzóval beépített hangrendszer páratlan tisztasággal és mélységgel tárja fel a hangok minden részletét.  

Akárcsak a 65U8KQ, a 65U7KQ modell is VIDAA intelligens operációs rendszerrel működik, így minden felhasználó a saját igényeihez és kívánságaihoz szabhatja a tévét és annak funkcióit. Emellett támogatja a Dolby Vision IQ, a HDR10, a HDR10+, a HDR10+ Adaptive és a HLG formátumokat, valamint IMAX Enhanced minősítéssel is rendelkezik. 

A márka legfrissebb technológiai újításaival a berlini IFA 2023 kiállításon is lehet majd találkozni.