TechAddikt Hardver Samsung Vállalati szintű megoldás is lehet a Samsung 950 PRO SSD

Vállalati szintű megoldás is lehet a Samsung 950 PRO SSD

A Samsung Electronics bejelentette a 950 PRO SSD meghajtóját, amelyet a nagyteljesítményű laptopok és PC-k magán és üzleti felhasználóinak igényeire terveztek. A meghajtó M.2 formátumának köszönhetően az ultravékony notebookok és a munkaállomások egyaránt élvezhetik a hosszú élettartamot, megbízhatóságot és energiahatékonyságot.

samsung_ssd_950_pro_techaddikt

A Samsung 950 PRO SSD a gyártó első, mindennapi használatra is elérhető, NVMe* M.2 formátumú, vertikális NAND (V-NAND) technológiájú SSD-je, amely a PCIe 3.0 interfészt támogatja. Az NVMe, azaz az első SSD-kre optimalizált protokoll bevezetésének köszönhetően a Samsung 950 PRO még nagyobb teljesítményt és energiatakarékosságot biztosít felhasználóinak, hosszabb üzemidőt, és alacsonyabb működési költséget téve lehetővé. A meghajtó tökéletes választás lehet professzionális felhasználók számára, akik csúcsteljesítményt, nagyobb sávszélességet, és alacsonyabb késleltetést várnak el high-end munkaállomásaiktól illetve PC-iktől az olyan feladatokhoz, mint például a számítógépes tervezés, az adatelemzés vagy a mérnöki szimulációk. A kompakt M.2 2280 formátum biztosítja a kompatibilitást a következő generációs M.2 PCIe foglalatokat és interfészeket támogató asztali és mobil platformokkal.

“Az NVMe-t és PCIe-t használó 950 PRO-val a Samsung képes kiszolgálni a holnap számítógépes rendszereinek megnövekedett memóriaigényét” – mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője. „Legyen szó akár hétköznapi, akár üzleti alkalmazásról, új fejlesztésünk minden felhasználónak vállalati szintű teljesítményt és olyan előnyöket nyújt, mint a gyorsaság, hosszú élettartam, és az energiahatékonyság, amely a legnagyobb teljesítményigényű alkalmazást is képes támogatni.”

Az NVMe protokollt támogató, PCIe Gen3 x4 interfésszel rendelkező Samsung 950 PRO az AHCI protokoll örökségére építve a SATA interfészekénél is jobb véletlenszerű és szekvenciális teljesítményre képes. A magas input/output műveletszámú (IOPS) alkalmazásokkal dolgozó felhasználók a hagyományos SATA rendszerű SSD-khez képest akár négyszeres gyorsaságot tapasztalhatnak.

A 950 PRO 512 illetve 256 GB-os kivitelben lesz elérhető. Az 512 GB-os verzió szekvenciális olvasási/írási sebessége maximum 2500 MB/s és 1500 MB/s. Random olvasási teljesítménye a 300 000 IOPS-t is elérheti, akár 110 000 IOPS-es írási sebességgel. Az eszköz ezen kívül a Samsung második generációs 32 rétegű 128 Gb-es MLC V-NAND chippel, UBX kontrollerrel, valamint Magician szoftverrel érkezik.

 

A meghajtót hosszú életre tervezték: a 256 bites AES Full Disk Encryption az adatok védelmét szolgálja, míg a Dynamic Thermal Guard mind a tárolt információkat, mind pedig az eszközt védi az időjárás viszontagságaitól, akár 0-70 Celsius-fokos tartományban. A berendezés képes ellenállni akár 1500G/0,5ms mértékű erőhatásnak, és akár 20G nagyságú rezgésnek.

 

Mindkét változathoz 5 év garancia jár, a 256 GB-os kiadás esetén 200 TB írott adatig (TBW), az 512 GB-os verzió esetében 400 TBW mennyiségig. A 950 PRO 2015. október elejétől lesz elérhető 199.99, (256 GB-os verzió) illetve 349.99 dolláros (512 GB-os verzió) ajánlott fogyasztói áron.

Előző cikk[TESZT][PC] Pro Evolution Soccer 2016 – hozza idén is a formáját
Következő cikk[TESZT][PS4] Until Dawn – érezve a gonosz érintését