TechAddikt Hírek Viking vagy igazi művészlélek – mutatjuk a Braun praktikáit szakállasoknak

Viking vagy igazi művészlélek – mutatjuk a Braun praktikáit szakállasoknak

Kockás ing, szakadt farmer, öltöny, trikó? Nem csak öltözetetünket alakíthatjuk a stílusunknak megfelelően, de az arcszőrzetünket is. Ha unjuk már, hogy mindig ugyanaz az arc tekint ránk vissza tükörből, a Techaddikt.hu mutat pár egyszerű trükköt, melyet egy jó szakállvágóval vagy akár többfunkciós szőrzeteltávolító készlet segítségével otthon is könnyen megvalósíthatunk.

Jó tanács: Ne siessük el! Ha randira vagy fontos eseményre készülünk, érdemes a szokásos 5 perces elkészülési idő helyett egy kicsit több időt szánni magunkra. Próbáljuk ki például a meleg vizes törölköző borogatást, ami remekül megpuhítja a szőrszálakat és mindössze 1-2 percet vesz igénybe. Higgyük el, megéri!

Joker

Kissé elhanyagolt hatású, ugyanakkor páratlanul szexi közepes hosszúságú borostával elérhetjük a lázadó rocker-hatást egy kockás inggel és farmerral kombinálva. Az elegáns megjelenésért kapjunk fel egy alkatodhoz passzoló inget vászonnadrággal.

Így vágjunk bele:

1. Hagyjuk megnőni az arcszőrzetet kb. 2-2,5 cm hosszúra.
2. Szakállvágógép segítségével az arc két oldalán vágjuk le a borostát kb. 0,5 cm-re, a száj vonalánál, az állnál hagyjuk hosszabbra a szőrt, a bajszot is ennek megfelelően formázzuk.
3. Borotváljuk le az arccsontnál és a nyakról a kósza szőrszálakat.
4. Ha elegánsabb megjelenést szeretnénk a precíziós nyíró segítségével kontúrozzunk. Ha vizuális típusúak vagyunk, íme, egy kis segítség:

Művész

Egy jól megformázott bajusz segítségével könnyen elérhetjük a laza művész hatást. Persze nem kell a Salvador Dalí végletekig elmenni, hacsak nem az a cél, hogy mindenki rád figyeljen.

Így vágjunk bele:

1. Hagyjuk megnőni a bajszt kb. 2-2,5 cm hosszúra.
2. Az arc többi részén és a nyakon hagyhatunk rövid borostát, ha úgy gondoljuk.
3. A precíziós nyíró segítségével formázzuk a bajszot és a pajeszt.

Viking

Már nem csak a hipszterek hódolnak az önkifejezés ezen formájának, a szakáll vitathatatlanul trendi lett még az üzleti világ főszereplőinek körében is. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy bár a szakállnövesztés nagyszerű megoldásnak tűnhet a mindennapi borotválkozási macerák elkerüléséhez, a szakáll is igényel ápolást és igazítást.

Így vágjunk bele:

1. Hagyjuk megnőni a szakállat és a bajuszt, s mossuk meg az arcszőrzetet is heti egyszer-kétszer samponnal, ápoljuk balzsammal.
2. Kenjük be szakállolajjal, hogy puha és hidratált legyen.
3. Fésüljük meg és egy szakállnyírógép segítségével egyenletesen formázzuk a bajuszt, majd a szakállat az állkapocs vonalát követve, U-alakot formázva.
4. Fésüljük meg gyakran és igazítsuk meg akár heti rendszerességgel az ápolt hatásért.

Nehéz megtalálni az igazit a szőrzet-eltávolító eszközök között is

A szakáll trend elterjedésére a világ egyik legismertebb szépségápolási márkája, a Braun egy egész portfolióval reagált. Ezeket a termékeket elsősorban azoknak a férfiaknak ajánlja a Braun, akiknek macerát jelent a rendszeres borbélyhoz járás, de szeretnék, ha arcszőrzetük mindig ápolt lenne. A portfólióból most csak két – Gillette borotvával kiegészített– terméket választottunk ki, de a teljes portfólió megtalálható a www.braun.hu weboldalon.

Kifejezetten szakállhoz ajánlják a 39-féle hosszbeállítással rendelkező Braun BT3040 szakállvágó készüléket, melynek intelligens precíziós fésűjével tökéletessé tehetjük stílusunkat.

Szólj hozzá!