TechAddikt Hardver Dell VR-kompatibilis Dell konfigurációk

VR-kompatibilis Dell konfigurációk

A Dell olyan új VR-kompatibilis megoldásokat mutatott be, amelyek megfelelnek az optimális VR-élmény szigorú feltételeinek, legyen szó akár tartalmak előállításáról, akár azok megjelenítéséről.

oculus-rift-techaddikt

A vállalat az alábbi három szempont alapján minősíti a VR-megoldásokat:

  • rendelkezniük kell a VR-tartalmak optimális megjelenítéséhez szükséges minimális memória és grafikus vezérlő követelményekkel,
  • továbbá olyan grafikus illesztőprogramokkal, amelyek megbízhatóan használhatók együtt a virtuálisvalóság-megoldásokkal,
  • valamint meg kell felelniük a Dell teljesítménytesztjein, amelyek összhangban állnak a HMD-k (head-mounted display, fejre erősített kijelzők) beszállítói, a független szoftverszállítók, illetve a külső gyártók által végzett teljesítménytesztekkel.

A Dell továbbá bemutatta a Dell Precision toronykivitelű munkaállomások megújult, még nagyobb teljesítményű, memóriájú és grafikai tulajdonságú változatait is, amelyek minden tekintetben megfelelnek a virtuális tartalmak előállításával foglalkozó szakemberek igényeinek. A Dell Precision toronykivitelű 5810-es, 7810-es és 7910-es, illetve a rackszekrénybe szerelhető 7910-es munkaállomások új Intel Broadwell EP processzorokat kaptak. Ezek több maggal és nagyobb teljesítménnyel támogatják a professzionális modellezési, elemzési és számítási feladatokhoz szánt többszálú alkalmazások használatát.

„A Dell Precision már hosszú évek óta nyújt kiemelkedő számítástechnikai élményt, többek között lenyűgöző 3D VRC (virtuálisvalóság-barlang), szimulációs és katonai alkalmazásain keresztül. A felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, és a Precision célja, hogy a komolyabb elvárásoknak is megfeleljen” – mondta Rahul Tikoo, a Dell Precision munkaállomásokért felelős ügyvezető és vezérigazgató.

A bemutatott fejlesztések között szerepel az AMD és az NVIDIA legújabb professzionális grafikus technológiája, illetve a Dell Precision Ultra-Speed PCle meghajtók. Ez utóbbiak akár négyszer gyorsabb teljesítményt nyújtanak, mint a hagyományos SATA SSD-tárolók, és akár 1 TB DDR4 memória használatát teszik lehetővé 2400 MHz sebesség mellett. A Dell emellett továbbfejlesztette exkluzív technológiáit, így a szabadalmaztatott Reliable Memory Technology (megbízható memória) megoldását, a Dell Intel CAS-W gyorsítótár-gyorsító szoftverét, valamint a Dell Precision Optimiser-t. Ez utóbbi megoldás automatikusan finomhangolja a munkaállomást 22 különböző professzionális alkalmazásprofilhoz, ezáltal fokozza a hatékonyságot, és a lehető legjobb összteljesítményt biztosítja. Mindemellett a Dell a folyadékhűtéses megoldások körét is kibővítette, amelyeknek köszönhetően a rendszereknél akár 38%-os zajcsökkenés érhető el.