TechAddikt Szoftver World of Warcraft World of Warcraft: Warlords of Draenor 6.2 – Itemization részletek

World of Warcraft: Warlords of Draenor 6.2 – Itemization részletek

Újfent érkeztek friss hírek a hamarosan megjelenő 6.2-es World of Warcraft patch kapcsán.

itemization_wow_wod_6_2_techaddikt

A Warlords of Draenor szerves részeként debütáló folt számos újdonságot hordoz – következzen most egy összefoglaló az Itemization-ról, azaz az Itemizáció folyamatának kivesézésével, a worldofwarcraft.hu, illetve a wowhead.com tálalásában.

Mi sem jobb annál az érzésnél, mikor eldől egy boss és felvillannak a szép lila tárgyak a képernyőn. A fejlesztők a 6.2-ben kicsit változtatnak a personal looton, a másodlagos statokon és a raid instákban szerezhető itemleveleken. Lentebb elolvashatjátok, mik a legfontosabb változások.

Personal Loot

Úgy érzik, hogy a Personal Loot rendszernek nagyon sok előnye van egyes csapatok esetén, de ez egy viszonylag új rendszer és még nagyon sok téren lehet fejleszteni. A rendszer továbbfejlesztésével három céljuk van:

– az itemek egyenletesebben essenek,

– a Personal Lootból kapott tárgyak számát a Group Loot szintjére hozni, hogy azok a csapatok, akik ezt az opciót választják, ne legyenek hátrányban a Master Loot vagy Group Loot opciókat használó csapatokkal szemben,

– a csapatoddal együtt örülhess akkor is, ha éppen Personal Loot van beállítva.

Ezentúl egy hasonló számítást fog végezni a rendszer, mint Group vagy Master Lootnál. Amikor a boss meghal, a rendszer a dobott lootok mennyiségét az alapján számolja, hogy hányan vannak az adott raidben – eddig csak egyénileg tekintette az embereket, így volt olyan, hogy senki sem kapott lootot.

Ezen felül általánosan megnövelik a loot mennyiségét Personal Loot esetében.

A rendszer ez után felugró ablakban megjeleníti, hogy a csapatodban ki mit nyert, hogy együtt örülhess barátaiddal.

Másodlagos Statok

Nem tetszik nekik, hogy nagy általánosságban a legnagyobb itemlevellel rendelkező tárgy a legjobb adott helyre. Éppen ezért kicsit megpiszkálták a rendszert. Ezentúl a másodlagos statok (crit, haste, mustistrike, stb. – szerk.) jóval szélesebb tartományban mozognak, így több gondolkodást igényel majd kiválasztani a neked megfelelő itemet, ahelyett, hogy egyszerűen csak felvennéd a legmagasabb szintűt.

Növekvő Itemlevel

Úgy érezték, hogy sok esetben egy nehezebb boss legyőzése nem volt annyira izgalmas, mivel a tárgyak, amiket dobott, ugyanolyan szintűek voltak, mint az előző, könnyebb bossok. Nem egy esetről tudnak, amikor egy guild végre legyőzte Blast Furnace-t, majd disenchantolták az összes tárgyat, mert senki nem akarta őket felvenni. Igazságtalannak tartják azt is, hogy például egyes kasztoknak a Tectusból eső bot jobb, mint az Imperatorból eső Highmaulban, holott az utóbbi egy jóval komplikáltabb boss. Sok esetben guildek kihagyták például HC Blackhandet és helyette megölték Mythic Beatmastert, mert utóbbi egyszerűen magasabb itemlevellel rendelkező tárgyakat dobott.

A fenti problémákat próbálja orvosolni, hogy Hellfire Citadelben a későbbi (nehezebb) bossok magasabb szintű tárgyakat dobnak, így minden újabb boss legyőzésével erősebb lesz a raid.