TechAddikt Híradástechnika Dyson 2024 nyarától érhető el Magyarországon is a Dyson Supersonic Nural hajszárító

2024 nyarától érhető el Magyarországon is a Dyson Supersonic Nural hajszárító

James Dyson cégalapító a dél-koreai Szöulban tartott globális esemény keretében bemutatta a Dyson Supersonic Nural hajszárítóját, amely úttörő szenzoros technológiájának köszönhetően a márka eddigi legintelligensebb hajszárítója.

„Minél kisebb mértékű hőkárosodás éri a hajat szárítás közben, annál egészségesebb lesz a fejbőrünk, illetve a hajszálaink. Új készülékünket, a Supersonic Nural™-t különleges, Time-of-Flight elven működő lézeres távolságmérő szenzorral szereltük fel, amely érzékeli a hajszárító és a használó feje közötti távolságot, és a hajhoz közeledve automatikusan csökkenti a hőhatást, megelőzve, hogy a túl meleg levegő roncsolja a fejbőrt és a hajszálakat. Innováció csak akkor születik, ha befektetünk a kutatásba és a fejlesztésbe, és mi megszállottan keressük a megoldásokat a hajszárítás területén felmerülő problémákra, melynek érdekében a világ legfejlettebb hajkutató laboratóriumait építjük fel” – mondta el James Dyson, a Dyson alapítója és főmérnöke.

A Dyson legújabb hajformázó eszköze fejbőrkímélő üzemmóddal rendelkezik (Scalp Protect Mode), amely a Nural™ érzékelők hálózatára alapul, és automatikusan csökkenti a hőt, ahogy a hajszárító a közelít a fejhez, megóvva a fejbőrt a károsodástól. A technológia élvezetesebbé teszi a hajformázás folyamatát, fokozza a haj fényességét, és megelőzi a hajszálak hőkárosodását. A hajszárító felismeri, hogy a felhasználó melyiket szereli fel a készülékre továbbfejlesztett, minden hajtípushoz alkalmas tartozékok közül, és megtanulja a hajformázási preferenciáinkat, így leegyszerűsíti és felgyorsítja a hajszárítás folyamatát – mindezt egészségesen, extrém hőhatás nélkül.

Nural™ érzékelők – intelligens megoldások

A Dyson új Nural™ érzékelői automatikusan aktiválják a fejbőrkímélő üzemmódot, a tartozékfelismerést és -tanulást, valamint a szünetérzékelést – nagyban megkönnyítve a hajformázást. 

  • A fejbőrvédő üzemmód védi a fejbőr egészségét: Ebben az üzemmódban ahogy a hajszárító közelebb kerül a hajhoz és a fejbőrhöz, a levegőhőmérséklet automatikusan 55°C-ra csökken, ami a fejbőr komfortja és a szárítási sebesség szempontjából is optimális érték. Ezt egy Time-of-Flight elvre épülő szenzor teszi lehetővé, amely egy láthatatlan infravörös sugarat kibocsátva méri a gép és a haj közötti távolságot.
  • A kapszula világítása a szín változásával jelzi a hőmérsékletet: Ez a funkció biztosítja, hogy a LED-fény színe automatikusan váltakozik a sárga (alacsony hőfok), a narancssárga (közepes hőfok) és a piros (magas hőfok) között, attól függően, hogy a gép milyen távolságra van a fejtől. 
  • A tartozékfelismerés előhívja a stíluspreferenciákat: Ez a funkció jelentősen leegyszerűsíti a hajformázást, mivel a készülék emlékszik a felhasználó által preferált beállításokra a különböző tartozékok használata mellett. A hajszárító megjegyzi az egyes tartozékokhoz alkalmazott hő- és légáramlási beállításokat, és automatikusan előhívja azokat, amikor legközelebb azt adott tartozékot csatolja fel a felhasználó.
  • Szünetészlelés a könnyebb és csendesebb használatért: A Dyson Supersonic Nural™ hajszárító mozgásérzékelő gyorsulásmérővel is rendelkezik, amely automatikusan kikapcsolja a fűtőberendezést, csökkentve a légáramlást és a zajt, amikor épp szünetet tart a hajformázás közben.

„A haj tudományát vizsgáló kutatásainkból tudjuk, hogy összefüggés van a haj minősége és a fejbőr egészsége között. A fejbőr szövete több rétegből épül fel, melyek közül a legkülsőbb réteg a külső stresszhatásokkal szembeni gátként szolgál. Ha azonban a fejbőr sérült, elveszítheti nedvességét – ez volt a fő szempont, ami miatt kifejlesztettük a fejbőrkímélő funkciót. Ennek használata segít fenntartani a fejbőr nedvességtartalmát, és lehetővé teszi a kíméletes hajszárítást” – mondta el Shawn Lim, a Dyson kutatási vezetője.

Új tartozékok – még több lehetőség

Az új Wave+Curl diffúzort hullámos, göndör és sodort hajfürtökhöz tervezték. Ez két üzemmódban segít kialakítani és formálni a természetes hajmintákat. Dome üzemmódban a tartozék kupolaformája eltereli a légáramlást a fejbőrtől, így simább, hosszúkásabb hullámok alakíthatók ki, lekerekített végekkel. Diffuse módban a tüskés betét mélyen a hajtövekbe juttatja a levegőt a határozott, nagy térfogatú hajfürtök érdekében.

ÚJ hullámosító + göndörítő**A megfordítható légáramlással hullámok, göndör fürtök és tekercsek alakíthatók ki.Kíméletes levegő tartozék*Egyenletesen oszlatja el a légáramlást a gyors, mégis kíméletes formázás érdekében.Styling koncentrátorSzélesebb és vékonyabb a precíz formázás érdekében.Széles fogú fésű** Segít a haj megnyújtásában és meghosszabbításában.Flyaway rögzítés**Elrejti a rövidebb hajszálakat a sima, fényes felületért.

*A javasolt beállítások megegyeznek a sima tartozékéval.

**Nem rendelkezik Fejbőrkímélő üzemmóddal.

Tervezés és technológia

Az új érzékelők mellé különleges vizuális megjelenés társul: egy átlátszó zárókupak, amely betekintést enged a beépített technológiába, valamint merész új színek: kerámia patina és topáz vagy Vinca kék és topáz.A Supersonic Nural™ hajszárító Magyarországon 2024 nyarától lesz elérhető. A doboz öt tartozékot tartalmaz[2], és további tartozékok is kaphatók lesznek. Ha szeretne majd vásárolni, további információhoz jutni vagy kipróbálná a Supersonic Nural™ hajszárítót, látogasson el a Dyson Demo Zone üzletekbe a Westend és a MOM Park 


[1] Ha fejbőrvédelmi módban használják.

[2] Kímélő légtartozék, Hajformázó koncentrátor, Széles fogú fésű, Flyaway tartozék.