TechAddikt Hardver QNAP 2.5”-os meghajtókat használó TVS-882ST3 Thunderbolt 3 NAS a QNAP palettáján

2.5”-os meghajtókat használó TVS-882ST3 Thunderbolt 3 NAS a QNAP palettáján

A QNAP bejelentette a TVS-882ST3 2.5″-os, összesen 8 lemez fogadására alkalmas Thunderbolt 3 NAS-t.

Energiahatékony 6. generációs, 14nm-es Intel Core i7/i5 quad-core processzorral, AES-NI titkosítással, dual Thunderbolt 3 csatlakozóval, 10GbE 10GBASE-T dupla hálózati porttal, USB 3.1 10Gbps Type-C/Type-A eléréssel és 4K HDMI kimenettel a TVS-882ST3 egy három az egyben Thunderbolt/NAS/iSCSI SAN megoldás. A TVS-882ST3 kompakt méretű NAS, ami nagyban elősegíti a Thunderbolt 3 csatlakozással rendelkező Mac és Windows® felhasználók együttműködését. Ugyancsak ideális választás az SSD-t preferáló felhasználóknak, így teljesítménye még magasabb lesz.

„A TVS-882ST3 sokoldalú, nagysebességű csatlakozókat, köztük a Thunderbolt 3, 10GbE és USB 3.1 (Gen2 10 Gb-s C-típus és A-típus) kombinál egy erőteljes NAS megoldásban, hogy optimális adatátvitelünk legyen a különböző alkalmazásokban” – mondta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere, valamint hozzátette: „Kompakt méretével és nyolc 2,5″-es tálcájával, amelyek ideálisak az SSD-khez, a TVS-882ST3 tökéletes a kis irodák és munkacsoportok számára, akik olyan teljesítményt és funkcionalitást keresnek, amely általában csúcskategóriás szerverekben érhető el.”

A 64 bites QTS 4.3 operációs rendszer futtatásával a TVS-882ST3 támogatja az innovatív Thunderbolt-to-Ethernet (T2E) átalakítót, amely lehetővé teszi a Thunderbolt-kompatibilis eszközök számára a 10GbE hálózati erőforrásokhoz való hozzáférést egy NAS Thunderbolt kapcsolaton keresztül. Ez az innovatív átalakító rugalmas és költséghatékony adatátviteli módszert biztosít az Ethernet csatlakozóval nem rendelkező eszközök számára. A TVS-882ST3 tökéletesen illeszkedik a Thunderbolt 3 MacBook Pro készülékhez, és zökkenőmentes együttműködést biztosít az SMB-kompatibilis Final Cut Pro X 10.3 és Windows® PC között a platformok közötti megosztás érdekében az optimalizált csapatmunka és videó szerkesztési munkafolyamatok segítségével.

A TVS-882ST3 nagysebességű tárolási megoldást kínál a videoszerkesztők és szervezetek munkafolyamatának egyszerűsítésének érdekében, számos digitális alkalmazást s funkciók széles tárházával képes kiszolgálni. Biztonságos fájlközpont, amely átfogó jogosultság-kezelést biztosít a kereszt-platformos fájlmegosztásnál, a mentés / helyreállítás és a szinkronizációs feladatokhoz egyaránt. A QvPC technológia lehetővé teszi a TVS-882ST3 PC-ként való használatát billentyűzet, egér és HDMI kijelző csatlakoztatásával; A Linux Station az Ubuntu® asztal közvetlen használatát biztosítja; A Virtualization Station Windows, Linux, UNIX és Android  alapú virtuális gépeket futtat a NAS-on; A Container Station lehetővé teszi a közel határtalan LXC és Docker® konténeres alkalmazások és a tárgyak internetének fejlesztését; A Qfiling és a Qsirch optimalizálják az adattárolási műveleteket az automatikus fájlrendszerezés és gyors fájlkeresés révén.

A TVS-882ST3 támogatja a bővítést is. A felhasználók maximum hat Thunderbolt 2 bővítőegységet (8-lemezes TX-800P vagy 5-lemezes TX-500P) vagy két USB 3.0 bővítőegységet (8-lemezes UX-800P vagy 5-lemezes UX-500P) csatlakoztathatnak igényük szerint. A tárolókapacitás kiterjeszthető a VJBOD (Virtual JBOD) használatával is, amely az egyéb QNAP NAS nem használt tárolókapacitását használja, ezzel megbízható, nagy kapacitású tárolási megoldást biztosítva a nagy felbontású médiafájlok tárolásához.

Szólj hozzá!