TechAddikt Hírek A Fujitsu a felhőbe is kiterjeszti helyben telepített hiperkonvergens rendszereit

A Fujitsu a felhőbe is kiterjeszti helyben telepített hiperkonvergens rendszereit

A Fujitsu a SUSECON konferencián mutatta be azt az új megoldást, amelynek segítségével a helyben telepített hiperkonvergens rendszerek úgynevezett „dobozos” felhőszolgáltatások (cloud-in-a-box) segítségével a felhőbe is kiterjeszthetők.

A Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) olyan automatikusan aktiválódó, „több bérlős” önkiszolgáló portálokkal köti össze a helyben telepített infrastruktúrát és a felhőt, amelyek az igénybe vett erőforrások mennyiségét is mérik.

A SUSE partnerkatalógusába teljes körűen beillesztett Fujitsu ESCM-mel a szervezetek egyszerűen kiaknázhatják a felhőalapú szolgáltatások és szoftverek rugalmasságát és skálázhatóságát úgy, hogy felügyeletüket helyben telepített rendszerekről végzik. Az ügyfélvállalat menedzselt és mért hozzáférést tud nyújtani végfelhasználóinak a felhőszolgáltatáshoz, személyazonosság-kezeléssel, elszámolással és előfizetés-kezelési képességekkel. A Fujitsu K5 és más nyilvánosfelhő-szolgáltatások egyszerű integrálása révén az ESCM lehetővé teszi a virtuális célgépként üzemeltetett, helyben telepített virtualizált infrastruktúra gördülékeny skálázását.

Az ESCM felvétele a SUSA partnerkatalógusába továbblépés abban a stratégiai partnerkapcsolatban, amely tavaly novemberben jött létre a Fujitsu és a SUSE között. Az együttműködés részeként mindkét fél erőforrásokkal támogatja a közös értékesítési és marketingtevékenységet a nyílt forráskódú közösségen belül, a hibridfelhő-termékek, a kritikus támogatás és a jövőbeni konténertechnológiák fejlesztése terén.

Az ESCM a Fujitsu által 2015 októberében a nyílt forráskódú közösség rendelkezésére bocsátott Open Service Catalog Manager nagyvállalati verziója. Az elődefiniált integrációs moduloknak köszönhetően az ESCM széles körben kompatibilis a különféle „szolgáltatásként nyújtott” felhőmegoldásokkal – Infrastructure- (IaaS), Platform-(PaaS) és Software-as-a-Service (SaaS). Gazdag funkcionalitásukkal a vállalat egyszerre több végfelhasználó számára kínálhat önkiszolgáló felhőmegoldást, automatikus aktiválással, eseménykezeléssel, számlázással és fizetési jellemzőkkel.

„Bár sok szervezet értékeli a felhőalapú szolgáltatások előnyeit, erősen aggódnak a felhőszolgáltatások felügyelete – a megfelelés, a költségek kézben tartása és az optimális erőforrásgazdálkodás – miatt. Az új Enterprise Service Catalog Manager szoftver segítségével ötvözni tudjuk a helyben telepített infrastruktúrára jellemző felügyeletet és kontrollt a mért felhőszolgáltatások rugalmasságával és skálázhatóságával” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközpontokért felelős vezetője az EMEIA-régióban.

„A SUSE e heti végfelhasználói konferenciáján, a SUSECON-on partnereinkkel együtt azokat a nyílt forráskódú technológiákat és innovációkat mutatjuk be, amelyek segítenek zökkenőmentessé tenni a vállalatok átalakulását. A Fujitsu mindig is aktív szerepet játszott a nyílt forráskódú számítástechnika jövőjének építésében, az Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) bevezetésével pedig bizonyítja, hogy az OpenStack készen áll a nagyvállalati használatra, és a lehető legnagyobb fokú választási szabadságot, biztonságot és rugalmasságot nyújtja az ügyfeleknek a feladatok nyilvános és privát felhő közötti áthelyezése során” – jelentette ki Phillip Cockrell, a SUSE globális partnerkapcsolati értékesítésért felelős vezetője.

A Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager rugalmas és könnyen bevezethető
A rugalmasság és az egyszerű bevezetés az ESCM fontos tulajdonságai. Az USB-memórián is elhelyezhető megoldás virtuális célgépként fut a 64 bites SUSE Linux Enterprise Server szoftveren1. A hiperkonvergens és konvergens infrastruktúramegoldásokat tartalmazó, átfogó Fujitsu PRIMEFLEX portfólió2 mind az öt fő elemével – azaz a PRIMEFLEX for VMware vSAN, a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation, a PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct, a PRIMEFLEX Cluster-in-a-box és a PRIMEFLEX vShape integrált rendszerekkel – is együttműködik.

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) már jelenleg is beszerezhető közvetlenül a Fujitsutól. A saját márkás felhőszolgáltatási piactér konfigurálásához már az ESCM egyetlen alkalmazásszerver-instanciája is elegendő.

Szólj hozzá!