TechAddikt Hírek Fujitsu Laboratories-University of Toronto együttműködést jelentettek be

Fujitsu Laboratories-University of Toronto együttműködést jelentettek be

A Fujitsu Laboratories Ltd. és a University of Toronto egy új együttműködésre lépett: a Fujitsu Laboratories egy vadonatúj kutatóközpontot létesített a kanadai Toronto-ban, elsősorban az R&D kvantumszámítási technológiákra koncentrálva.

Teljes mértékben széleskörű az együttműködés, hiszen lefedi az egészségügy, a befektetés, a logisztika szegmenseket is. Olyan problémamegoldások kerülnek alapvetően fókuszba, melyek révén valós időben mostantól sikerül áthidalni az ilyen irányú igényeket is.

Természetesen fejlesztésre kerülnek majd forradalmian új számítási technológiák is, ezekhez merőben új megközelítésű szoftveres háttértámogatás is kapcsolódik. Azzal, hogy a Fujitsu belépett ebbe az új stratégiai együttműködésbe, előre borítékolható, hogy a kvantumszámítási feladatok előtérbe kerülnek, magas sebességű megoldásokat prezentálva, minden olyan eddig felmerült problémát kiküszöbölve, amely hátráltatta a kutatások még eredményesebb kivitelezését.

Nem meglepő tehát a Fujitsu és a kanadai egyetem közösködése, hiszen a kapcsolatépítés már jóval korábban megkezdődött. Most, hogy a Fujitsu Laboratories kutatóközpontja jelen van Toronto-ban, fejlett és kifinomult központi lépésként érzékelhető ez, mely a két intézmény eddig soha nem látott fejlődését jelenti majd a jövőre nézve.

 

Szólj hozzá!