TechAddikt Szoftver Játék A GameFly Streaming elérhető lesz LG webOS okostévékre Magyarországon is

A GameFly Streaming elérhető lesz LG webOS okostévékre Magyarországon is

Az LG bejelentette, hogy globális együttműködési megállapodást kötött a GameFly-jal, az előfizetéses konzoljátékok vezető streaming szolgáltatójával.

lg-gamefly-batman-arkham-city-techaddikt

A partneri kapcsolat révén az LG webOS operációs rendszerrel működő okostévéken világszerte — beleértve Magyarországot is — elérhető lesz a GameFly Streaming alkalmazás, amely elhozza a GameFly prémium konzoljátékait a nappalinkba anélkül, hogy játékkonzolra vagy egyesével megvásárolt lemezekre lenne szükség. Azzal, hogy a GameFly Streaming alkalmazás a játékosok millióihoz juttatja el a legfrissebb videójátékokat, még magasabb szintre emeli a webOS okostelevíziók nyújtotta felhasználói élményt.

Az alkalmazás áprilisban, egy szoftverfrissítés részeként települ majd a hazai webOS 2.0 és 3.0 operációs rendszerű LG okostévékre is. A játékok távoli elérésű felhőszervereken futnak, a játékosok okostévéjére és egyéb eszközeire pedig az interneten keresztül, streaming technológiával jutnak el.

A GameFly videójáték-streamelő szolgáltatásának előnye, hogy nem kell a játékok megvásárlásával, több eszközre történő telepítésével bajlódni. A használata egy videojáték árának töredékébe kerül, továbbá nincs szükség a méregdrága játékkonzolok megvásárlására sem.

Azzal, hogy a GameFly alkalmazást az webOS intuitív menüjében helyezik el, az okostévé-tulajdonosoknak nincs más dolguk, mint bekapcsolni a tévét, és máris számos játék közül válogathatnak. Egyszerűen csak rá kell csatlakoztatni a gamepadet az LG okostévé USB portjára és már indulhat is a játék.

A játékok ezután könnyen, azonnal, HD minőségben, gyakorlatilag késleltetés nélkül játszhatók az LG okostévéin. A játékmenet bármikor leállítható, elmenthető, és bármikor folytatható akár egy másik LG okostévén (vagy más, GameFly Streaming kompatibilis eszközön) ott, ahol abbahagytuk. A GameFly technológiája garantálja, hogy a megjelenített tartalom késleltetése legfeljebb 0,1 másodperc, így biztos, hogy Batman ikonikus fegyvere, a Batarang sem fog célt téveszteni.

Az elérhető szintű havidíj mellett igénybe vehető szolgáltatás révén az LG okostévék tulajdonosai kétféle, családi és gamer GameFly Streaming csomag közül válogathatnak, amelyekben a legnépszerűbb videojátékok — köztük a Tomb Raider: Game of the Year Edition, a Batman: Arkham Origins, a F.E.A.R. 3, a Darksiders és a Red Faction Armageddon — is megtalálhatók. A GameFlynál elérhető továbbá a Lego Batman 3, a Pacman Championship Edition és a WRC4 for families videójáték is. Nem kell zsákbamacskát venni, a felhasználók akár 15 percen át ingyen kipróbálhatják bármelyik játékot.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a GameFly-nak köszönhetően egy újabb értékes szolgáltatással, a legizgalmasabb videojátékokkal bővíthetjük az LG webOS okostévéinek tudását” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Az együttműködés révén a LG okostévék tulajdonosai világszerte bárhol és bármikor, közvetlenül a televíziójukon keresztül élvezhetik a minőségi videojátékok nyújtotta élményt. Szorosan együttműködünk a GameFly-jal azért, hogy világszerte izgalmas játékokat tegyünk elérhetővé a vásárlóink számára, illetve keressük annak lehetőségét, hogy más tartalomszolgáltatókkal partnerségre lépve még nagyobb médiaválasztékot nyújthassunk okostévéink tulajdonosainak.”

A GameFly Streaming alkalmazás több mint 20 országban — köztük Magyarországon is — április végétől lesz elérhető az LG okostelevíziókon. Röviddel az indulást követően más országokban is megjelenik majd a szolgáltatás.