TechAddikt Mobileszköz Huawei A Huawei Mate 8 okostelefon már Magyarországon is kapható

A Huawei Mate 8 okostelefon már Magyarországon is kapható

A Huawei fogyasztói üzletága a 2016. január 5-i amerikai CES (Consumer Electronics Show) szórakoztató elektronikai kiállításon tartott bemutatója után Magyarországon is megszervezte legújabb prémium kategóriás termékei, a Mate 8 okostelefon és az M2 10” tablet premierjét.

huawei-mate-8-premier-magyarorszag-techaddikt

A rendezvényen Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. fogyasztói üzletágának vezetője ismertette csoportjának 2015. évi hazai eredményeit is. „Az elmúlt év a dinamikus növekedés ideje volt Magyarországon a Huawei fogyasztói üzletág számára. Az üzletág bevételei 86 százalékkal haladták meg a 2014. évi értéket. A Huawei piaci részesedése is jelentősen nőtt a magyarországi fogyasztói piacon a GfK Piackutató Intézet szerint: darabszám alapján 2015-ben elérte a 7 százalékot, szemben a 2014. évi 4,4 százalékkal. 2015 decemberében pedig már minden tizedik Magyarországon eladott okostelefon Huawei/ Honor volt.” – jelentette be az üzletág vezetője. „A Huawei folytatja közép- és felsőkategóriás termékekre fókuszáló stratégiáját 2016-ban is. Ezzel összhangban a Huawei Magyarország célja, hogy továbbra is a hazai okostelefon piac meghatározó szereplője legyen és megduplázza piaci részesedését a következő évben.”

A termékek elérhetőségi

A Mate 8 itthon 2016. január 29-től vásárolható meg 199 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron a Media Martknál, az EDigitalnál és a Speedshop-nál ezüst (moonlight silver) és szürke (space grey) színekben. A Mate 8 a szolgáltatók közül a Telekomnál lesz először elérhető online, egy elővásárlási akció keretein belül 2016. február 1-től 14-ig, Next XL tarifa csomagban, 20 x 3 490 Ft-ért. Az előrendelési akció keretein belül az első 100 előrendelő Huawei Talkband B2 okosórát kap ajándékba. A Mate 8 értékesítése a Telekomnál február 15-én kezdődik szintén Next XL tarifa csomagban, 20 x 3 490 Ft-ért. 2015 januárjában nemcsak a Mate 8 értékesítése kezdődik meg, hanem a Huawei Watch is az üzletekbe kerül a Media Marktnál, Edigitalnál, és a Speedshopnál.

A Telekom üzletekbe az év első negyedévében kerül az okosóra több változatban.

Az új 10 colos M2 tablet és a hölgyek számára tervezett Huawei Watch pedig várhatóan 2016 márciusától vásárolható meg Magyarországon.

Mate 8 okostelefon – Az elképesztő teljesítmény és hatékonyság

A 6 colos full HD kijelzőjű Mate 8-at az eddigi legerősebb, új, saját fejlesztésű Kirin 950 chipsettel szerelte fel a gyártó. Így a korábbi Kirin 925-ös verzióhoz képest ez a készülék 100 százalékkal magasabb CPU-teljesítményt, 125 százalékkal megnövelt grafikus gyorsítást, és 70 százalékkal magasabb energiahatékonyságot biztosít.

huawei-mate-8-techaddikt

A készülék 4000mAh-s akkumulátora lehetővé teszi, hogy normál használat során akár két és fél napot is kibírjon töltés nélkül a telefon. Gyakori használat esetében kicsit több mint másfél napot kibír töltés nélkül. A Mate 8 gyors töltési technológiájának köszönhetően a telefon 30 perc alatt feltölthető olyan szintre, hogy egy napig kitartson, 105 százalékkal gyorsabban, mint az Apple iPhone 6s Plus.

A Mate 8 a legfrissebb Android 6.0-át futtatja a Huawei saját fejlesztésű EMUI 4.0 kezelőfelületével. A készüléket a Huawei új generációs ujjlenyomat-olvasóját tartalmazza, amely érzékelője 10 százalékkal hatékonyabban azonosít, mint a Huawei eddigi ujjlenyomat leolvasói, sőt, egy megerősített védelmi technológiát alkalmaz. Az új szenzor 100 százalékkal növelte a feloldási sebességet is. A Mate 8 kétféle ujjlenyomat-leolvasási szabványt, a Fast Identity Online-t (FIDO) és az Android M-et is támogat. Ezáltal hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi a mobiltelefonos fizetést. A Mate 8 microSD kártya tartalmát egy zárral védi, amely megakadályozza, hogy bárki jelszó nélkül hozzáférjen. Így ha a telefont ellopják, akkor nem tudnak a felhasználói adatokhoz hozzáférni. Az erős CPU pedig valós idejű titkosítást támogat az adatok maximális védelme érdekében.

A Mate 8-at 8 megapixeles előlapi kamerájával és 16 MP hátlapi kamerával látta el a gyártó. A készülék forradalmian új Sony 16MP IMX298 optikai képstabilizátort tartalmaz, 23 százalékkal megnövelve a szenzor méretét.

A Mate 8 nagy kapacitású akkumulátorának, erős teljesítményének, “Super Hands-Free 3.0” technológiájának, nagy kijelzőjének és elegáns dizájának köszönhetően tökéletes választás napjaink állandóan úton lévő üzletemberei számára.

Új M2 10”-os tablet – A lenyűgöző hangélmény

A Huawei 2015 őszén mutatta be a Harman/Kardonnal együttműködésben készített 8 colos M2 tabletét. A vállalat januárban mutatta be az M2 új 10 colos verzióját, amelyet szintén a Harman/Kardonnal együtt készített. A Harman/Kardon világszerte elismert high-end Hi-Fi audio-videó berendezéseket gyártó és forgalmazó vállalat, amelyet 1953-ban alapított a zene és művészetszerető Dr. Sidney Harman és Bernard Kardon. A Harman/Kardon a legmodernebb Clari-Fi zenetárolási technológiáját építette az M2-be, amely segítségével a készülék képes visszaállítani a zenében az elveszett adatokat és kompenzálni a kiesett magas frekvenciájú hangokat. Az M2 tökéletes veszteség-mentes zenei élményt és hihetetlen surround stereo hangzást biztosít, köszönhetően többek között a beépített 4 db Harman/Kardon hangszórónak is.

A mindössze 7.35mm vastag M2-őt full HD kijelzővel, egy 5 MP előlapi és egy 13 Mp hátlapi kamerával szerelte fel a gyártó. A tablet Kirin 930 nyolcmagos chipsetet foglal magába. Operációs rendszere EMUI3.1, Android 5.1. Az M2 környezeti fényérzékelőt, ujjlenyomat olvasót, gyorsulásmérőt, giroszkópot, iránytűt is tartalmaz.

seth-wang-huawei-magyarorszag

Az M2 többféle változatban lesz megvásárolható Magyarországon várhatóan márciustól: elérhető lesz egy 2 gigabájt RAM/32 gigabájt ROM standard és egy 3 gigabájt RAM/64 gigabájt ROM prémium verzió. Ehhez a verzióhoz egy 2048-as szintű nyomásérzékenységű érintőtollat is kínál a Huawei. A készülék Wi-Fi, illetve Wi-Fi és LTE hálózati támogatást is biztosító változatokban is kérhető. Tárhelye tetszés szerint bővíthető, mivel a tablet microSD-foglalattal is rendelkezik.