TechAddikt Tesztek PS4 játékteszt Fat Princess Adventures – ütni, vágni, felfalni

[TESZT][PS4] Fat Princess Adventures – ütni, vágni, felfalni

Még akkor is, ha nem nevezhetjük a Fat Princess játékokat korszakalkotónak, vagy éppen kiemelkedő értékűnek a PlayStation világában, de azt nem tagadhatjuk meg tőle, hogy rengeteg gamernek okozott kellemes perceket a sütemények hajszolása, és a szünetmentes kaszabolás.

fat-princess-adventures-teszt-ps4-techaddikt

Öldökölni jó, a süteményeket mindenki szereti, mindezt pedig megfejelték egy hercegnővel is, hogy Mario irigykedhessen. Na persze nem biztos, hogy a Nintendo vízvezeték-szerelője kellemes éjszakát tudhatna maga mögött, a Fat Princess karaktereinek bármelyikével is, mivel a sütemény tömésnek is meg van a maga terebélyesítő hátulütője.

A közel sem érdekfeszítő történet szerint a játék birodalma bajba került, amiből csak is mi, és társaink vagyunk képesek kirángatni. Egyszerre négyen eshetünk neki a kaszaboldának, amiben a harcokon kívül még loot-olnunk, majszolnunk, sőt a fegyvereinket fejlesztenünk is kell ahhoz, hogy minden úgy haladjon, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A félelmet nem ismerő túlsúlyos karakterek készen állnak arra, hogy átvegyük felettük az irányítást és odacsapjunk az ellenünk vétkezőknek.

A játék grafikáját nem érheti panasz. A remek karaktermodellek és azok animációja nagyon jóra és viccesre sikerültek.

Nyammm, nyammm…

A harcrendszer nem lett túlbonyolítva. A hadakozáshoz használhatunk kardot, nyilat, kalapácsot, vagy a Roxford-ban nevelkedett játékosok akár varázsolgathatnak is. Minden kasztnak meg van a maga haszna a csatákban, és érdemes szem előtt tartani, hogy a játékot 4 fős co-op-ra szánták, így a különböző specifikus képességek sokszor nem csupán hasznosnak, de megköveteltnek is bizonyulnak az egyes helyszíneken. Beállításainktól függően bárki becsatlakozhat a játékunkba, vagy barátainkat invitálhatjuk partiba.

A bátrabbak akár egyedül is neki veselkedhetnek, viszont ezt egy cseppet sem tudom ajánlani, mivel a harcjeleneteket erősen kiélezték a csapatos harcra, így a szóló-huszárok könnyen nehézségekbe ütközhetnek. A játékmenet egyik érdekessége, és egyben erőssége is, hogy a pályákon talált ládikákból gyűjtögethetjük össze javainkat, amiket fegyverként, vagy épp fegyverünket felerősítő eszközökként használhatunk.

A játék grafikáját nem érheti panasz. A remek karaktermodellek és azok animációja nagyon jóra és viccesre sikerültek.

Persze a loot nem hull az égből akár egy RPG-ben, viszont így is elegendőt kapunk ahhoz, hogy a fejlődési rendszert és a loot-olást élvezetessé tegye a Fat Princess Adventures-ben. Egy másik gyűjthető elem, – ami miatt Fat Princess a Fat Princess – a sütemény, amit aztán megállás nélkül tömhetnek magukba a játékosok. A cukorbajtól nem, de az elhízástól viszont félni kell.

A játék alapelemeként szolgál, hogy az életünket a sütemények felfalásával tölthetjük vissza. Ezzel szemben vigyáznunk kell, ugyanis ha többet eszünk a kelleténél, akkor elvész a páncélzatunk, és akkorára hízunk mint egy bálna. Persze ennek is megvan az előnye, ezzel erősebbek lesznek a csapásaink, ami egy cseppet sem hátrány egy erősebb ellenféllel szemben, viszont mozgásunkat belassítja, nem is beszélve a már megemlített páncélvesztésről. Persze ha megfelelő a támogatás mögöttünk, akkor bevállalható kockázat, és kifizetődő vállalkozás is lehet a hízókúra a játékban.

A játék grafikáját nem érheti panasz. A remek karaktermodellek és azok animációja nagyon jóra és viccesre sikerültek.

Nem kövér, csak nagy felületen szép

A játék grafikáját nem érheti panasz. A remek karaktermodellek és azok animációja nagyon jóra és viccesre sikerültek. A hangulatot emeli, hogy sikerült újfent beletalálni a közepébe a zenék válogatásánál, ugyanis a Fat Princess Adventure háttérzenéi nagyon hangulatosak, és illeszkednek a játék világába. A kaszabolás nem is lenne annyira élvezetes, ha nem a legmegfelelőbb dallamokat vagdosnák be mögé.

Együttműködő forrás: PS4Pro.eu

ÉRTÉKELÉS
Történet, cselekmény
82 %
Grafika, összhatás
84 %
Zene, hanghatás
85 %
Hangulat
84 %
Szavatosság
80 %
Előző cikkA Huawei Mate 8 okostelefon már Magyarországon is kapható
Következő cikkMegérkezett a Coolpad Európába
teszt-ps4-fat-princess-adventures-utni-vagni-felfalniÖsszességében remek játékot hoztak össze a fejlesztők. A játékmenet élvezetes, a harcok remekre sikeredtek, a 4 fős co-op pedig egyenesen fantasztikus. Ezzel szembe persze egy-két negatívum is befigyel, mint például az, hogy annyira ki lett élezve a játék a 4 fős co-op-ra, hogy egyszemélyben szinte élvezhetetlenné válik. De ha megvannak a barátaink, vagy szerencsésen jó hozzáállású társakat sikerül kifognunk, akkor a Fat Princess megmutatja számunkra igazi értékeit.