TechAddikt Hírek A jövő szebb lesz a gyerekek szerint, de cselekednünk kell

A jövő szebb lesz a gyerekek szerint, de cselekednünk kell

Budaörs, 2022. november 21. – „A jövőben lesznek emberek, akik a világűr különböző bolygóin fognak élni a csillagok között. Azokon a helyeken a földiektől teljesen különböző különleges, színpompás élőlények veszik majd őket körül” – így képzeli el a jövőt a 10 éves Kiss Zsófia, a Mapei Kft. rajzpályázatának győztese. Ebben szinte minden pályázó művészpalánta víziója egybevág: színpompásan és vidáman látják a jövőt.

Kihirdették a Mapei Kft. gyermekrajz pályázatának eredményét. A zsűri a 10 éves Kiss Zsófia rajzát választotta nyertesnek. Az Inspikid különdíját a 9 éves Kovács Bence kapta. A közönségszavazás nyertese a 6 éves Győri Natasa Boglárka pályázata lett.

A 6-12 éves korú gyerekek számára meghirdetett pályázatra 369 rajz érkezett. A pályázat arra ösztönözte a gyerekeket, hogy rajzolják le, hogy milyennek képzelik el a világot pár év múlva, milyen lesz szerintük a jövő.

„A rajzok többsége színes és vidám. Mosolyognak az emberek, mosolyoknak a robotok, az állatok és a képzeletbeli lények és minden élénk színekben úszik. Jó rájuk nézni. Ugyanakkor egy-két rajz meglepően realistán festi le a közeljövőt” – mutat rá Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A 8 éves Kovács Hanna szerint a jövőben minden drágább lesz és hiába lesznek robotok, hiába lesznek mások a ruhák vagy jobbak a telefonok és újabbak a kocsik: rosszabb lesz a világ, ezért cselekednünk kell! Megszívlelendő, bölcs gondolat egy gyermektől. Hiszen a világ akkor lesz jobb, ha jobbá tesszük, a jövő mindannyiunkon múlik.

Nézegessen színes és vidám gyerekrajzokat a jövőről. A pályázatra beérkezett pályaművek itt tekinthetők meg: Mapei rajzpályázat.

Előző cikkHidrogén témában szervezett innovációs tábort a Toyota
Következő cikk[TESZT] AOC AGON AG274QG – íme, egy ténylegesen versenyképes választás, ha jó gaming monitort szeretnénk