TechAddikt Híradástechnika Philips A TP Vision, az Abbey Road Studios és a Universal Music Nagy-Britannia...

A TP Vision, az Abbey Road Studios és a Universal Music Nagy-Britannia együttműködésével különleges tartalom érkezik a Philips OLED+ TV készülékekre

A Philips TV-k dizájnjáért, marketing és értékesítési tevékenységéért felelős TP Vision bejelentette, hogy partnereivel, az Abbey Road Studios-szal és a Globe Universal Music brit Kreatív és Kereskedelmi Partnerségért felelős részlegével együttműködnek egy különleges, részben élő, részben rögzített tartalmat magába foglaló projekten a világhírű csellista Sheku Kanneh-Mason közreműködésével.

A projektet kifejezetten úgy tervezték, hogy bemutassa az Abbey Road Studios-nál már nevet szerzett Philips TV ésBowers & Wilkins hangrendszer kivételes összhangját, illetve, hogy a Universal Music sokoldalú stúdiója, a Mercury Studios által rögzített páratlan tartalom segítségével bemutassa az augusztusban érkező, jelenlegi és következő generációs Philips OLED+ TV-k piacvezető, referencia minőségű hang- és képteljesítményét.

Az OLED+ TV egy, a TP Vision által létrehozott exkluzív termék kategória, mely a jelenleg elérhető legjobb hang- és képminőséget biztosítja. Ezen készülékek mindegyike a legkorszerűbb OLED képernyővel, a Philips díjnyertes P5 képfeldolgozó rendszerével, az egyedi élményt nyújtó Ambilight technológiával, és a legendás Bowers & Wilkins hangmérnökei által tervezett exkluzív hangrendszerrel vannak felszerelve.

A három vállalat között a partneri viszony nem újkeletű. A TP Vision az Abbey Road Studios hivatalos televízió partnereként biztosítja azokat a csúcstechnológiás Philips TV készülékeket, melyek a stúdió egész területén referencia képernyőként működnek. A Bowers & Wilkins, az Abbey Road Studios hivatalos hangszóró és fejhallgató partnerének ikonikus 800-as szériájú hangfalai pedig több mint 40 éve a stúdió kontrol szobáiban szolgálnak a referencia minőség ellenőrzésére.

Sheku Kanneh-Mason világszerte elismert brit csellista, a Brit Birodalmi Rend tagja először akkor került a nemzetközi érdeklődés központjába, mikor megnyerte a BBC Young Musician díját, majd ezt követően 21 éves korára kettő, a TOP 20-ba került albumot is kiadott. Ő eddig az egyetlen előadó, akit másodszorra is felkértek, hogy a Brit Film- és Televíziós Akadémia díjátadóján (BAFTA) színpadra álljon. Shekunak sem ez az első találkozása az Abbey Road Studiosszal, ugyanis itt rögzítette Elgar című albumát, mely először juttatott csellistát a slágerlista történetében a Top 10 album közé, és a stúdióban vette fel a testvérei közreműködésével készített Carnival című albumot is. 

A beharangozott projekt keretében a klasszikus zene egyik legizgalmasabb tehetsége olyan különleges körülmények közt játszhat, melyek a közreműködők képességeinek legjavát bemutatva a legjobbat hozzák ki a Philips OLED+ TV-készülékekből.

„A Bowers & Wilkinsszel való, OLED+ termékeket érintő partnerségünk már eddig is új minőségi határokat nyitott meg a televíziók piacán, azonban a színfalak mögött az Abbey Road Studios-szal együttműködve azon dolgoztunk, hogy segítsük az olyan tartalmak létrehozását, melyek kielégítik az új minőségi standardokat. Örülünk, hogy nyilvánosan, egy különleges és magával ragadó műsor és egy különleges művész közreműködésével mutathatjuk be kombinált képességeink gyümölcsét.” – mondta el a TP Vision marketing vezetője, Martijn Smelt.

„Az Abbey Road Studios a hang és a látvány metszéspontjában állva ott volt a modern filmtörténelem néhány legnagyobb filmzenéjének rögzítésekor. A TP Vision-nel és a Bowers & Wilkinsszel együttműködve izgatottak vagyunk, hogy bemutathassuk, miként lehet a kiváló hang és látvány kombinálásával újradefiniálni a felhasználók által tapasztalt élményt és megteremteni a nézők bevonásának egy új szintjét. – nyilatkozott az Abbey Road Studios vezérigazgatója, Jeremy Huffelmann.

„Nagyon boldog voltam, hogy felkértek a projektben való részvételre, ugyanis azon szerencsések közt vagyok, akik már megtapasztalhatták milyen nagyszerű felvételt készíteni az Abbey Road Studios-ban. A stúdió történelme és ikonikus státusza lenyűgöző, és minden, amihez közük van, a lehető legmagasabb technológiai színvonalon történik. Mindig nyitott vagyok a klasszikus zene bemutatásának új módjaira, és ez a mostani a hang és látvány ötvözése révén nagyszerű lehetőségnek tűnt erre.” – fejtette ki Sheku Kanneh-Mason.

Az együttműködés végeredménye augusztus végén, a Philips TV & Sound őszi-téli termékbemutatóján lesz látható.

Előző cikkÚj Odyssey gaming monitorok a Samsungtól
Következő cikkAz AOC bemutatja a hibrid USB-C és USB-A csatlakozóval rendelkező 15.6 colos I1601P hordozható monitort