TechAddikt Hírek Az Acer bemutatta 2016-os nyári újdonságait

Az Acer bemutatta 2016-os nyári újdonságait

Megtartotta szokásos negyedéves sajtótájékoztatóját az Acer, a Computex után idehaza is megismerkedhettünk a termékportfólió újdonságaival.

acer-sajtoesemeny-2016-nyar-techaddikt-004

A prezentáció több részre tagolódott, elsőként a komponensek kerültek terítékre. Szó esett egyebek mellett az újgenerációs Intel Core processzorokról, melyeket például az Acer E sorozatába integrálja a gyártó, fejlett grafikus környezethez, jobb 3D effektekhez, globálisan nagyobb és komplexebb teljesítménnyel. Mindezt úgy, hogy az energiafelhasználás is alacsonyan tartható. Kiderült az is, hogy az új Acer eszközök DDR4 RAM memóriamodulokat kapnak, ami szintén alapja a kompromisszumoktól mentes működésnek, valamint a GPU-khoz társított VRAM minőség is növekedett, már GDDR5-ben kell gondolkodnunk. Mindezt az NVIDIA GeForce 940MX kártyáival (alapból), 2GB dedikált VRAM-mal. Egyébként az Acer E sorozata rendkívül gazdaságosan üzemeltethető, átlag 12 órás akkumulátor üzemidővel. Kiemelt hangsúlyt kapott az Acer ExaColor technológia is, amely az Acer E sorozatának képmegjelenítéséért felel, színteltebb, masszívabb árnyalatokat biztosítva.

Folytatván az Acer E sorozatának részletezését, bemutatásra került az egész kapcsolódó ES portfólió. Húzó processzorként Core i5-4200U és 4201U került fókuszba, de az i3-as módozatairól is szó esett. Akár 8GB fedélzeti memória alkalmazásával, opcionális 128 GB SSD illetve 1TB-s HDD választással rendelhetők az ES termékek. Az akkukapacitás itt sem elhanyagolható, akár 7 óra is lehet, mindennapi használat mellett. A notebookok 11.6 coltól 17.3 col képátlóig vásárolhatók.

acer-aspire-e-15-e5-575-techaddikt

Kiemelt hangsúlyt kapott a küllem is, nem titkoltan a fiatalabb korosztályt megcélzandó, de a hölgyek is a célcsoport oszlopos tagjai. Különféle derűs színárnyalatok, mintázatok jellemzik az Acer ES sorozatának ház-kialakításait.

Az Acer R sorozata az eleganciát, a letisztultságot helyezi előtérbe dizájn tekintetében. Az R5-571 T(G) például fémes jellegű tokozást kapott, elegáns és kecses vonalakkal, 15.6 col képátlós kijelzője full HD felbontással hívogatja a leendő felhasználókat. Gyors DDR4 memóriával, USB Type-C porttal, de első generációs USB 3.1 is megtalálható. Az NVIDIA GeForce 940MX grafika itt is elérhető.

acer-sajtoesemeny-2016-nyar-techaddikt-005

Tovább folytatva a vizuális orgiát, az Acer S 13 sorozata szintén az érzékekre hat, elsősorban küllemével hívja fel a figyelmet. Nano-imprint technológiával készülnek a patternek, ennek megfelelően rendkívül részletesek ezek, jól érezhető tapintásra is a finom eldolgozottság. Az Acer Aspire S 13 S5-371 (T) Intel Skylake Core I CPU-t, full HD IPS panelt vonultat fel, választható hozzá 128, 256 illetve 512GB-s SSD, itt is megtalálható az USB 3.1 Type-C is, a súly pedig kevesebb, mint 1.45 kilogramm.

acer-sajtoesemeny-2016-nyar-techaddikt-009

A gamerek sem maradtak bejelentés nélkül, ugyanis megtekinthettük az Acer Aspire V Nitro Black Edit vonalat is, melyhez az NVIDIA GeForce GTX 965 grafikus lapkáját társította a gyártó. A teljesítmény itt is maradéktalan, felső-középkategóriás besorolásának köszönhetően az átlag játékok zökkenésmentesen futtathatók rajta.

acer-predator-17-x-gx-791-techaddikt

Ha már belevágtunk a gamer termékek boncolgatásába, jöjjön az Acer kifejezetten játékosoknak szóló palettája, a Predator-vonulat. 15 és 17 colos verziókban férhetők hozzá ezek a gamer laptopok, Intel Core i5 és i7 proceszorokkal, GTX 970 vagy 980M grafikus kártyákkal szerelve, kihegyezve a teljesítményre. Külön érdekesség, hogy a GPU-hoz társított GDDR5 VRAM mennyisége akár 8GB dedikált is lehet. A gamer vonal egyébként messzemenően támogatja a VR-fejlesztéseket is, úgy gondoljuk, hogy a megfelelő erőforrás-tartalék a hardveres kiépítettséget tekintve bőven meg is van ehhez. Egy tipikus ilyen konfig: NVIDIA GeForce GTX 980, hatodik generációs Intel Core i7-6820 HK, 64GB DDR4 @ 2133 MHz.

acer-sajtoesemeny-2016-nyar-techaddikt-006

Az Acer 2016-os nyári sajtóeseményének másik kiemelt témája az Android alapú tablet portfólió részletezése volt. Az Acer Iconia One 10 (B3-A30) 10 col átlós megjelenítője IPS technológiára épül, egyenletes kontrasztaránnyal, dinamikus színekkel és fényerővel bír, sokkal előnyösebb tulajdonságokat felvonultatva, mint egy hagyományos TN panel. Az eszközt pillanatok alatt alakíthatjuk át notebookká, köszönhetően a több microUSB aljzatnak. A letisztultság és egyszerűség itt is megtalálható, bőr-jellegű textúrájának köszönhetően az elegáns mivolt is megvan, hosszú akkumulátor-üzemideje pedig akár 10 órás hétköznapi használatot is lehetővé tesz. Az Iconia One 10 Android 6.0 Marshmallow OS-t használ, 10 colos HD kijelzője 1280×800-as felbontást tesz lehetővé, 2 előlapi hangszórója támogatja a DTS szabványt. Alaphangon 16GB eMMC háttértár áll rendelkezésre, ez bővíthető, előoldali kamerája 2, míg hátoldali kamerája 5 MP felbontásban képes fotózni-videózni.

acer-iconia-tab-10-techaddikt

10.1 col képátlójával az Acer Iconia Tab 10 fejlettebb szintet képvisel az előző modellnél, hiszen FHD kijelzőt kapott, 1920×1200 felbontásra képes. A külalak hasonló, itt is minimalizmus és letisztult felület játszik, a paraméterek amúgy hasonlók az Iconia One 10-nél bemutatottakéhoz.

Windows alapú táblagép is szerepel az Acer 2016-os nyári újdonságai közt. Az SW1-011 kódjelű termék Intel Atom x5-Z8300 illetve Z8350 CPU-kat kapott, 10 colos IPS 1280×800 felbontású kijelzője megfelelően színhű képvisszaadást garantál. 32, vagy 64GB-s eMMC háttértárával bőségesen elegendő helyet kapunk az adattároláshoz, 2GB DDR3L fedélzeti RAM-mal és opcionális 500GB HDD-vel.

acer-switch-alpha-12-sa5-271-techaddikt

Az Acer Aspire Switch Alpha (SA5-271) leginkább az alakíthatóságával domborít. Számos módozat kialakítható, könnyebbé és univerzálisabbá téve a használatot. A ventilátor mentes hűtést Acer LiquidLoop-nak hívják, az első olyan rendszer, amely támogatja az Intel Core processzorokat. Magas hűtési teljesítménnyel, alacsony zajszinttel, pormentességgel érkezik a modell. Az SA7-271 kódjelű eszköz Intel Skylake U Core i3, i5 vagy i7 CPU-val vásárolható meg, 12 col képátlós kijelzővel, melynek maximális felbontása 2160×1440 képpont, a háttértár kapacitása 96GB-tól 512GB-ig terjed. Az akku üzemideje várhatóan 1 töltéssel akár 8 óra is lehet.

acer-liquid-zest-plus-z628-techaddikt

Végezetül az Acer okostelefon-újdonságaiba is betekintést nyerhettünk. Az Acer Liquid Zest széria Essential, Essential 4G, valamint Essential Large Screen 4G verzióit tekithettük meg a sajtóeseményen. Az Essential és Essential 4G mindkettő képviselője 5 col képátlós HD IPS ZAG kijelzőt kapott, a háttértár kapacitása, valamint a CPU teljesítménye különbözik csak (a 4G-s modell támogatja nyilván a szabványt is). Mindkét modell 2000 mAh-s akkumulátort kapott. Az Essential Large Screen 4G verzió 5.5 col HD IPS ZAG kijelzőt kapott, 13 MP-s hátlapi és 5MP-s előlapi kamerákkal, 1.3 GHz QuadCore MT6735 lapkával, 16GB háttértárral, 2GB rendszermemóriával. Az akkumulátor itt 5000 mAh-s.

acer-sajtoesemeny-2016-nyar-techaddikt-008

Az Acer 2016-os nyári sajtóeseményéhez szorosan kapcsolódott a párhuzamosan zajló EB, ennek megfelelően a futballra lett kihegyezve a rendezvény arculata. A meghívottak összemérhették teljesítményüket csocsóban, labdarúgás-erősségmérő teszteken, valamint a 18:00 órakor kezdődött Magyarország-Portugália meccshez kapcsolódóan a kihelyezett notebookokon és tableteken futó tippmixet tölthették ki. A meccs kezdése után a külön leválasztott helyiségben kivetítőn kísérhették figyelemmel az érdeklődők az eredmény alakulását.

acer-sajtoesemeny-2016-nyar-techaddikt-007

Még több fotó: Techaddikt.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft.