TechAddikt Hardver Samsung 1.2 milliárd dollárt fektet a Samsung az IoT emberközpontúvá tételébe

1.2 milliárd dollárt fektet a Samsung az IoT emberközpontúvá tételébe

A Samsung alelnök-vezérigazgatója, Dr. Oh-Hyun Kwon bemutatta a Samsung emberközpontú IoT-ről alkotott elképzelését, valamint ismertette a vállalat stratégiáját, amelynek keretében az elkövetkező 4 év alatt 1.2 milliárd dollárt szánnak az Internet of Things (IoT) kutatására és fejlesztésére, valamint ahhoz kapcsolódó beruházásokra az Egyesült Államokban.

samsung-internet-of-things-iot-techaddikt

A projektet a Samsung Stratégiai és Innovációs Központja, a Samsung Globális Innovációs Központja és a Samsung Amerikai Kutatási Részlege vezeti. Utóbbi szervezet nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Samsung országszerte több mint 15 000 alkalmazottat foglalkoztat az Egyesült Államokban.

Kwon alelnök a Samsung egy washingtoni fórumán nyilatkozott. Az Internet of Things: A jövő átalakítása elnevezésű esemény a technológiai ipar vezetőit hozta össze a döntéshozókkal és befolyással bírókkal, hogy megvitassák a számtalan lehetőséget, amelyen keresztül az IoT előnyös lehet a társadalom számára, és a fejlesztésével járó kihívások kezelését.

Kwon alelnök arra kérte a partnereket, hogy „kezdjenek el másképp beszélni és gondolkodni az IoT-ről”: emberközpontúan, a technológia életet megváltoztató lehetőségeit támogatva, és együttműködve, hogy ezekben az előnyökben az egész társadalom részesülhessen.

„Izgatott vagyok, hogy bemutathatom, miként válik az IoT stratégiánk középpontjává, és nagy örömmel jelentem be, hogy a Samsung a következő 4 évben 1,2 milliárd dollár elköltését tervezi Egyesült Államok-központú IoT-beruházásokra és kutatás–fejlesztésre” – mondta Kwon alelnök.

A Samsung legnagyobb értéke, hogy minden tevékenységének a középpontjában az emberek állnak” – hangoztatta Kwon. – „Ha az IoT-ben rejlő lehetőségeket teljes mértékig ki szeretnénk használni, ugyanezt az elvet kell alkalmaznunk. Manapság az IoT képes megváltoztatni az egyén életét: elősegíti, hogy az emberek saját otthonukban tudjanak megöregedni. Holnapra az IoT használata ezt a függetlenséget amerikaiak millióinak tudja megadni.  Az embereknek már nem kell feltétlenül kórházba vagy az idősek otthonába vonulniuk. Mivel a népesség átlagéletkora egyre inkább kitolódik, ezeket az előnyöket és költség-megtakarításokat nem szabad figyelmen kívül hagyni.”

Kwon alelnök beszédében az ipar és a döntéshozók számára az „emberközpontú” megközelítésen túl további két elv követését javasolta: a nyitottságot és az együttműködést.

„Ha azt szeretnénk, hogy az innovátorok mindenhol használják az IoT-t, akkor minden lehetséges eszközt elérhetővé kell tennünk a számukra. Ez olyan technológiákat jelent, amelyek egymáshoz kapcsolódnak, hiszen a technológiák között húzódó határok hátráltatják az innovációt és a fejlődést” – mondta az alelnök.

Arra is figyelmeztetett, hogy az ágazatspecifikus szabályozások eleve töredékessé teszik az IoT fejlesztését, akadályozva az eszközök és a platformok egymáshoz kapcsolódását.

Mivel az IoT-ökoszisztéma természeténél fogva összeköthető és összefonódó, az együttműködés létfontosságú a nyitottság és az összekapcsolódás ilyen szintjének elősegítéséhez. Ebben a szellemben Kwon alelnök a résztvevőket az ágazatok közötti párbeszéd és partnerség folytatására biztatta, és bejelentette, hogy a Samsung társalapítója a nemrég elindított National IoT Strategy Dialogue (Nemzeti stratégiai IoT-párbeszéd) kezdeményezésnek.

A Dialogue, amelynek házigazdája az Information Technology Industry Council (ITI), létre fog hozni egy Nemzeti IoT-stratégiát, amellyel tájékoztatja a döntéshozókat, hogy a technológia milyen előnyöket hozhat az egyének, a közösségek, az újítók és az Amerikai Egyesült Államok gazdasága számára.

Kwon alelnök megerősítette, hogy ez a bejelentés „nem az első lépésekről szól – mivel az IoT már most is körülvesz bennünket. Itt az ideje, hogy felismerjük az IoT társadalmat átalakító potenciálját, és megtanuljuk, hogy hogyan tehetjük emberi és szociális előnyeit széles körben elérhetővé.”

Az esemény a Vision for Tomorrow része, mely a Samsung közelmúltban elindított közügyi platformja és az ágazatközi együttműködést, valamint a politikai párbeszédet segíti elő az Egyesült Államokban és szerte a világon.