TechAddikt Hardver QNAP Bejelentették az AMD alapokra épülő QNAP TVS-x73 NAS termékcsaládot

Bejelentették az AMD alapokra épülő QNAP TVS-x73 NAS termékcsaládot

A QNAP bejelentette partneri megállapodását az Advanced Micro Devices, Inc.-vel (AMD), valamint az új nagyteljesítményű TVS-x73 NAS családot is egyaránt.

qnap-tvs-473-techaddikt

Az AMD beágyazott R-Series quad-core APU-val, akár 64GB RAM-mal, valamint AES-NI hardveres titkosítással ellátott TVS-x73 termékcsalád két M.2 SATA 6Gb/s SSD hellyel (SSD gyorsítótárnak), USB 3.1 (10Gbps) csatlakozóval, 10GbE bővítőhellyel, és dupla HDMI kimenettel van felszerelve. Hardveresen gyorsított 4K video dekódolással és visszajátszási funkcióval a TVS-x73 rentábilis választás a kis- és közepes vállalkozásoknak a saját felhőjük létrehozásához és olyan magas adatátviteli sebességet igénylő applikációkhoz, melyeknél fontos a virtualizáció, média kezelés és a grafikus képességek is.

„Az új TVS-x73 termékcsaládhoz azért választottuk az AMD R-Series APU-kat, mivel integrálják a rendkívüli processzor és az AMD Radeon R7 grafikus teljesítményét, melyekkel nagyteljesítményű és energiatakarékos NAS-t tudunk gyártani” – nyilatkozta Y.T. Lee, a QNAP alelnöke, valamint hozzátette: „Kiegészítve a QTS 4.3 operációs rendszerrel, a TVS-x73 USB 3.1 10Gbps kapcsolattal és a 10GbE bővíthetőséggel lehetőséget ad a szakembereknek a jövőbeli vállalati elvárásoknak is megfelelni.”

„Örömünkre szolgál, hogy folytathatjuk a QNAP-pal kötött megállapodásunkat, hogy nagyteljesítményű adattárolókhoz szállítsunk megoldásokat a kis- és közepes vállalkozásoknak” – mondta Colin Cureton, az AMD nagyvállalati üzletágának marketing és termékmenedzsment igazgatója. „A kivételes sebesség és grafikus teljesítmény az alacsony energiafogyasztással, valamint az AMD beágyazott R-Series SOC processzorral újító megoldást mutat be a nagykapacitású SMB piaci szegmensben.”

A legkorszerűbb fémház kivitellel és arany színben, az üzleti szintű TVS-x73 elérhető 4, 6 és 8 lemezes kivitelben. A számítási teljesítményről az AMD RX-421BD quad-core APU-ja (2.1 GHz base, 3.4 GHz boost) gondoskodik. Támogatja a dual-channel RAM-okat (8GB/16GB/64GB DDR4 RAM – akár 64GB-ig), Gigabit LAN portokkal és két M.2 SSD csatlakozóval (melyek a Qtier™ technológiával optimalizálják az adatátviteli sebességet az M.2 SSD, SATA SSD segítségével a HDD használatánál) sebessége elérheti akár az 1.172 MB/s teljesítményt is. A két PCIe bővítőhely ugyancsak nagyobb rugalmasságot biztosít. Az egyikben már előtelepített dupla USB 3.1 Type-A kártya foglal helyet, a másikba opcionálisan a QNAP dual-port 10GbE (10GBASE-T vagy SFP+) hálózati kártyáját is helyezhetjük. A 10GbE kompatibilis a TVS-x73 teljes mértékben eleget tessz a vállalkozások elvárásainak, hogy nagyobb adatátviteli sebességet érjenek el a virtualizáció és a gyors adatmentés és helyreállítás terén, miközben adatmennyiségük is folyamatosan növekszik.

A TVS-x73 széria az AMD 3. generációs GCN architektúrával és lenyűgöző GPU teljesítményével, 4K H.264 videó dekódolással és 4K UHD kijelző támogatással, ideális azoknak, akik média tárolót vagy lejátszóeszközt keresnek. Dupla HDMI kimenettel és távirányítóval a TVS-x73 audiovizuális élményt is nyújt.

A TVS-x73 támogatja a QNAP szabadalmaztatott USB QuickAccess technológiáját amivel az USB csatlakozón keresztül direktben összeköthetjük eszközünket a számítógépünkkel, így akár rajta keresztül 100MB/s átviteli sebességet is elérhetünk. A felhasználó első alkalommal nagyon gyorsan beállíthatja a NAS telepítést, majd a napi munkában direktben is elérheti adatait az USB csatlakozón keresztül.

A TVS-x73 már a következő generációs, 64-bites QTS 4.3 operációs rendszert futtatja, mely számos új funkciót is tartalmaz: QmailAgent, mely központilag kezeli e-mail címeinket, ezzel is leegyszerűsítve a napi e-mail menedzsmentet; a Qcontactz centralizáltan menedzseli a névjegyeinket; automatizált fájlmenedzsmentet a Qfiling oldja meg; és QButton funkció az IoT és QNAP applikációk elérését könnyíti meg a mellékelt távirányítóval.

A vállalkozások átfogó tárolási megoldásaira is kiváló választás a TVS-x73 az adatmentési, megosztási, központosított menedzsment, valamint Windows és Mac desktop/laptop backup támogatásával, RTRR (Real-Time Remote Replication) funkciójával. Az rsync és felhő mentési funkciót, illetve a keresztplatformos fájlmegosztást is támogatja a Windows, Mac és Linux/UNIX rendszereknél. A Qsirch teljes szövegben kereső funkciójával könnyen és gyorsan megtalálhatjuk a számunkra fontos fájlokat a NAS-on, valamint számos csoportos fájlszinkronizálási és egyéb fájlmegosztási lehetőségével a rugalmasságot adja meg a csapat szintű projektek együttműködéséhez. A Virtualization Station-nel hosztolhatjuk a Windows, Linux, UNIX és Android™ alapú virtuális rendszereket a NAS-on; a Container Station integrálja az LXC és Docker virtualizációs technológiákat. A TVS-x73 ugyancsak támogatja a VMware, Citrix, Microsoft® Hyper-V és Windows Server 2012 R2 rendszereket, hogy rugalmasan telepíthessük és irányíthassuk virtuális környezeteinket.

A TVS-x73 tárolási kapacitása tovább növelhető két QNAP bővítőegységgel (UX-800P and UX-500P). Ezt is természetesen növelhetjük a VJBOD funkcióval, ahol más QNAP NAS-ok köteteit tudjuk csatlakoztatni adattárolónkhoz.

Fontosabb adatok
• TVS-473: 4 lemezes torony kialakítású NAS
• TVS-673: 6 lemezes torony kialakítású NAS
• TVS-873: 8 lemezes torony kialakítású NAS

AMD RX-421BD quad-core 2.1 GHz APU (átmenetileg 3.4 GHz-ig felskálázható), dual channel 8GB/16GB/64GB DDR4 SODIMM RAM (64GB RAM-ig bővíthető); hot-swap 2.5”/3.5” SATA 6Gbps HDD/SSD; 2x M.2 SATA 6Gb/s 2280/2260 SSD csatlakozók; 1x USB QuickAccess port; 2x PCle (Gen.3 x4) slot, egyben már előre telepítve az USB 3.1 Type-A kártya; 4 x USB 3.0 port; 4x Gigabit LAN port; 2x HDMI kimenet; 2x 3.5 mm mikrofon jack csatlakozó (kizárólag dinamikus mikrofonoknak); 1x 3.5 mm audio jack kimenet; 1x beépített hangszóró