TechAddikt Mobileszköz Asus ASUS Zenvolution: történelmi pillanatok, Zenfone 3 bemutatkozás

ASUS Zenvolution: történelmi pillanatok, Zenfone 3 bemutatkozás

Alig pár héttel ezelőtt vezényelte le az ASUS nagyszabású, alapvetően a gaming vonalat felölelő 10 éves jubileumi Join the Republic eseményét. Máris itt a folytatás a Zenvolution képében, igaz, itt teljesen más területre koncentrált a szervezés.

asus-zenfone-3-zenvolution-techaddikt-010

Mi természetesen ott voltunk, szerettük, jól éreztük magunkat, és teljesen átéreztük az esemény lényegiségét, ugyanis a korai éráktól kezdve folyamatosan ASUS hardvereket használtunk, használunk. No és persze jelenleg is nagy szerepet kap munkánk kapcsán az ASUS ROG, kiemelten koncentrálva a játéktesztekre.

No de most teljesen másról szólt a történet, konkrétan a Zen vonal került előtérbe. A Zenvolution nem meglepő módon a Zen, illetve az Evolution szavakból állt össze, és az egész esemény magát a termékcsalád fejlődését, kronológiai mérföldköveit volt hívatott bemutatni.

Ennek megfelelően az eddigi legjelentősebb Zen termékek kiállításra kerültek a helyszínen, tabletek, notebookok, netbookok és persze telefonok személyében. Az ASUS hazai képviseletének nem titkolt célja volt, hogy az eddigi leginkább innovatív irányokat bemutassák a meghívottaknak, párhuzamot vonva múlt és jelen között.

asus-zenvolution-techaddikt-006

Természetesen az ASUS Zenvolution-nek volt újdonság-apropója is: itt mutatták be a hazai nagyközönségnek először az ASUS ZenFone 3 okostelefont, de fókuszba került a vadonatúj, ultravékony, ugyanakkor combos teljesítményt produkáló ZenBook 3 is.

asus-zenbook-3-zenvolution-techaddikt-008

Mivel a legnagyobb érdeklődés az ASUS ZenFone 3-mat övezte, valamint olvasóink is türelmetlenül várják, hogy részletezzük az újdonságot, jöjjön, aminek jönnie kell. ASUS ZenFone 3.

asus-zenvolution-techaddikt-004

Ez a díjnyertes, számos előnyös funkcióval ellátott okostelefon nem csak gyors, gyönyörű, hanem hihetetlen teljesítményt nyújt mindenki számára – áll a kapcsolódó sajtóközlemény bevezetőjében. Ez az egy mondat tulajdonképpen teljes mértékben összefoglalja az ASUS ZenFone 3-at övező hitvallást is.

Az ASUS tehát bejelentette a ZenFone 3 magyarországi megjelenését, az új ZenFone 3 sorozat Androidos okostelefonokból álló gyors, gyönyörű és hasznos funkciókkal ellátott központi modelljét.  A ZenFone 3 kiváló dizájnt és hihetetlen teljesítényt nyújt mindenki számára, és egy gyönyörűen tiszta 5,2 vagy 5,5 hüvelykes Full HD (1920×1080) Super IPS+  kijelzővel rendelkezik 600 cd/m2 fényerővel az elképesztő látványélményért, amely az appokat, videókat és a játékokat a legjobb színben jeleníti meg. A ZenFone 3 keskeny kerete 77,3% kijelző-előlap arányt biztosít vékony és kompakt testben a maximalizált képernyő méret érdekében.  A telefon elő- és hátlapja karcmentes Corning® Gorilla® Glass üveggel van bevonva, amelyet finoman lekerekítettünk, hogy a telefonnak teljesen sima éleket adjunk. A ZenFone 3 lélegzetelállító dizájnjára már az iparág el felfigyelt és elnyerte 2016-ban a neves Computex d&I Award díjat.

A ZenFone 3 egy 16 MP hátlapi kamerával rendelkezik, amely ASUS TriTech autofókusszal van ellátva. Automatikusan választja ki a második generációs lézer autófokuszt, a fázisdetekciót és folyamatosan autofókuszál. hogy alig 0,03 mp alatt precíz élességet érhessen el minden megvilágítási helyzetben.

asus-zenfone-3-deluxe-zenvolution-techaddikt-005

A ZenFone 3 az első okostelefon az ASUS kínálatában, amelyet az új Qualcomm® Snapdragon™ 625 nyolcmagos processzora hajt – az első Snapdragon 600 sorozatú processzor 14nm technológiájú Fin Field Effect (FinFET) tranzisztorokkal, amelyek 35%-al csökkentik az energiafogyasztást. Rendelkezik egy beépített X9 4G LTE modemmel, 802.11ac MU-MIMO technológiájú Wi-Fi csatlakozással, valamint PC szintű grafikával és akár 4 GB RAM-mal, amelyek együtt kiemelkedő mobil teljesítményt nyújtanak feljavított hatékonysággal és kiváló akkumulátor élettartammal.

A ZenFone 3 beépített biometrikus azonosítóval is el van látva, egy hátlapra felszerelt ujjlenyomat érzékelővel, amely csupán 0,22 mp alatt oldja ki a telefont.

A ZenFone 3 a kifinomult szaktudást képviseli – derült ki a prezentációból. Lekerekített Corning Gorilla Glass üveggel bevonva, 7,69 mm-es vékony keretével a ZenFone 3 sima, több dimenziós dizájnnal és gyémántmetszett felülettel rendelkezik. Egy ZenFone tulajdonosa értékeli a kortárs művészetet – amely a szárnyaló képzelet megvalósulása.

asus-zenfone-3-zenvolution-techaddikt-001

A ZenFone 3 kemény üveg hátlapja alatt az alumínium ház ikonikus Asus szálcsiszolt fém felülettel van ellátva, kiegészülve a Zen által inspirált koncentrikus körökkel. Ez a minta mozgatás hatására dinamikus fényjátékot játszik fény hatására.

Az előlapi és a hátlapi panelek 2.5D lekerekített élekkel rendelkeznek. A lekerekített ívek könnyedén olvadnak egybe a ZenFone 3 alumínium ötvözetű keretének gyémántmetszett fém éleivel. A keret szintén ívelt, amely hihetetlenül kellemes fogásúvá teszi a Zenfone 3-at.

A fokozott biztonság és kényelem érdekében a ZenFone 3 ujjlenyomat érzékelővel van ellátva, amely a hátlapi panel felső részén van elhelyezve, hogy a felhasználó mutató ujjával természetes helyzetében el tudja érni. Az ujjlenyomat érzékelő lehetővé teszi a telefon gyors lezárását és más alkalmazások is használhatják azonosítás céljából. Akár 5 különböző ujjlenyomat is regisztrálható, és helyesen felismeri azokat az ujj az érzékelőn való elhelyezkedésétől függetlenül.

A ZenFone 3 négy színben érhető el, amelyeket őket ihlető természeti elemekről neveztünk el. Zafír fekete, vízkék, holdfény fehér, csillámló arany.

A ZenFone 3 5,2 vagy 5,5 hüvelykes csodás Super IPS+ széles betekintési szögű kijelzővel rendelkezik 1920 x 1080 Full HD felbontással, hogy minden részletet megmutathasson, valamint intenzív 600cd/m2 fényerőt szolgáltat, hogy még a legvilágosabb fényviszonyok mellett is könnyedén olvasható maradjon. Beltérben vagy kint, a ZenFone 3-al mindent tisztán fogsz látni. Az ultra keskeny 2,1 mm-es keretével és a 77,3 %-os kijelző-előlap arányával, a világ egyik legkisebb 5,5 hüvelykes okostelefonja.

Páratlan okostelefon hangzás SonicMaster 3.0-al

A ZenFone 3 lenyűgöző kijelzőjéhez hasonlítható a hangzása, amely osztályában első és amelyet ASUS SonicMaster 3.0-al láttak el. A ZenFone 3 öt mágneses felépítésű, fémből készült hangtekercse kiterjesztett hanzást közvetít, amelyet a NXP Smart erősítő hajt meg. Ennek köszönhető erőteljes és érzékeny hangzása, amely nem károsítja a hangszórót.  A ZenFone 3 nagy felbontású hangja (HRA) kapcsán tanúsítvánnyal is büszkélkedhet, a felhasználók csatlakoztathatják kedvenc HRA-kompatibilis fejhallgatóikat vagy fülhallgatóikat és megtapasztalhatják az igazi HRA minőséget, bárhova is mennek a ZenFone 3 stúdió szinten 24-bit/192 kHz-en játssza le kedvenceiket – ez négyszer jobb a CD minőségnél.

A PixelMaster 3.0 valósághűen, gyorsan és tisztán örökíti meg a pillanatot

Az új generációs PixelMaster 3.0 a megszokott okostelefon minőségen túlmutató magasságokba emeli a ZenFone 3-at a fényképezés terén is. A valósághű képek készítése érdekében a PixelMaster 3.0 rendelkezik 16 MP-es kamerával, f/2.0 rekeszértékű lencsével és tárgykövető TriTech autofókusszal, amely bármely távolságból és fényviszony mellett képes fókuszálni csupán 0,03 mp alatt.  Az optikai és az elektronikus képstabilizátorral, amely elmosódás mentes képeket és videókat eredményez, valamint a színkorrekciós érzékelőnek köszönhetően, amely élethű színekben pompázó képeket készít, a ZenFone 3 újradefiniálja az okostelefonnal készített fényképek fogalmát – elérkezett a PixelMaster 3.0 forradalma.

asus-zenfone-3-deluxe-zenvolution-techaddikt-002

A ZenFone 3 a Sony Exmor R IMX298-as 16 MP-es érzékelőt használja, amelynek nagyobb a felbontása mint az osztályán belüli okostelefonoknak. Ennek köszönhetően rendkívül részletes teljes felbontású képeket készít. Ha összehasonlítjuk ezeket a képeket az alacsonyabb felbontású okostelefonok képeivel, ezeket használhatják hatalmas fényképes médiaközlésre vagy utánszerkesztésre is alkalmasak, ahol meg is lehet őket vágni minimális részletkiesés mellett Az érzékelő azt is lehetővé teszi, hogy a ZenFone 3 sima és részletgazdag 4K UHD (3840 x 2160) felbontású videókat készítsen.

A ZenFone 3 az új TriTech autofókusz rendszert is bevezeti, amely automatikusan választja ki a legjobb fókuszálási módot – második generációs lézer, fázisérzékelő, vagy folyamatos kontraszt-érzékeléses autofókusz – a majdnem azonnali 0,03 mp alatti fókuszálás és tárgykövetés érdekében. A lézeres autofókusz rendszer akár 1,5 méter távolságban lévő tárgyakra is képes fókuszálni – ami háromszor akkora távolság, mint amire a hagyományos autofókusz rendszerek képesek.

A ZenFone 3 által használt egyéb fejlett PixelMaster 3.0 technológiák:

Színkorrekciós érzékelő – Ez az érzékelő felismeri a helyszínen uralkodó fényviszonyokat és automatikusan igazítja hozzá a fénykép színeit, hogy természetes és élethű fényképet kapjunk.

Négytengelyű kép (OIS) – A PixelMaster 3.0 optikai képstabilizátor rendszere (OIS) az érzékelő kompenzáló mozgásával eltünteti a kézmozdulatok által okozott elmosódásokat. Ez négyszer hosszabb záridőt tesz lehetővé, ami élesebb képeket eredményez – különösképpen alacsony megvilágítású környezetben.

Háromtengelyű videó (EIS) – Ez az elektronikus képstabilizációs rendszer (EIS) fejlett szoftveres algoritmusok által automatikusan kiiktatja és kijavítja a videókban a rászkódást.

Rendkívül nagy felbontás (Super Resolution) mód – Ez a fényképezési mód ultranagy felbontású 64MP-es képeket készít úgy, hogy négy natív 16 MP-es képből készít egyetlen négyszeres tisztaságú képet, amely sokkal részletesebb és kevésbé zajos.

Kevés fény (Low Light) mód – Ez a mód 400%-al növeli meg az érzékelő fényérzékenységét az által, hogy négy szomszédos pixelt egyesít egy pixellé, amely nagyobb fényérzékenységgel bír és így kevés fény mellett is készíthetünk képeket durva és erős fénybehatás nélkül.

Különböző előbeállítási módok– A különböző előbeállítási módok lehetővé teszik, hogy bármely tárgyról optimalizált módon készítsünk fényképet, majdnem minden környezetben. A különleges funkciók között található a speciális effektusok szűrő, a Miniatűr(Miniature) mód a tilt-shift fényképezés utánzásához, amellyel úgy néznek ki a tárgyak, mintha miniatűr játékfigurák lennének; nem kívánt elemek automatizált eltávolítása; automata Szépség(Beautification) mód a vonzó portrék készítéséhez, és az automata Gyorsított felvétel(Time Lapse) mód.

asus-zenbook-3-zenvolution-techaddikt-009

Professzionális kézi kreatív vezérlés – Ezen beállítások által a lelkes fotósok haladó szinten tudják kezelni a ZenFone 3 kamerát; olyan beállításokat változtathatnak, mint a fehéregyensúly, fényérték (EV), ISO érzékenység, zársebesség és fókusz. Ez egy valóban hasznos eszköz az alapvető fényképezési készségek elsajátításához és lehetővé teszi, hogy különböző kreatív ötleteket valósítsunk meg fényképezéskor.

A ZenFone 3 kiváló teljesítményt hoz köszönhetően 64-bit, 2.0GHz-es nyolcmagos Snapdragon 625 processzorának, akár 4 GB memóriájának és asztali számítógép szintű Adreno 506-os grafikájának. A ZenFone 3 processzora egy forradalmian új 14 nm technológiájú FinFET architektúrával és 35%-al kevesebb energiafogyasztással rendelkezik. A 300 Mbps-os 4G LTE sebességű, 802.11ac MU-MIMO támogatású Wi-Fi -vel és megfordítható USB Type C-vel, a ZenFone 3 gondoskodik a szuper csatlakoztathatóságról és arról, hogy még a legnagyobb energia igényű játékokat is könnyedén játszhasd. A ZenFone 3 elegendő, akár 64 GB belső tárhelyet biztosít, amelyet hibrid micro SD/SIM foglalatba helyezve bővíthetsz a micro SD kártyáddal, ha nincs használatban a második SIM is.

asus-zenvolution-groupama-arena-2016-techaddikt-2

Még több fotó: Techaddikt.hu Facebook oldal

Fotók: Canon EOS-1D X Mark II

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte