TechAddikt Hírek BYOC alapú felhőmegoldásokat mutatott be az Acer autós, üzleti, oktatási és okosotthon...

BYOC alapú felhőmegoldásokat mutatott be az Acer autós, üzleti, oktatási és okosotthon területekre fejlesztve

Bejelentették a legújabb Acer BYOC felhőmegoldás-fejlesztéseket a Mobile World Congress 2016-on, Barcelonában.

acer-build-your-own-cloud-byoc-techaddikt

A legfőbb tematika az autós csatlakoztathatósági területeket, az okosotthonokat, az üzleti szférát, valamint az oktatást vette célkeresztbe. Az Acer felismerte, hogy ezek az irányvonalak a legfőbbek akkor, ha felhő alapú technológiákról, valamint internetközpontú applikációkról van szó.

Autók és kapcsolattartás: biztonságos szoftverekkel még egyszerűbb

Az Acer partnerével, az ATS-szel karöltve mutatta be Az OTA+ applikációt, amely egy nyitott sztenderd szerinti megoldás, folyamatosan érkező frissítésekkel a kapcsolódó járművekhez. Ezek a frissítések lehetnek akár kritikus bugfixek, időzített update-ek, vagy akár új, témába vágó ajánlatok (reklám is).

A BYOC alapú OTA+ megoldás egy teljes háttér az adatátmozgatáshoz, adatmenedzseléshez, biztonságos átvuitelhez, valamint szoftverfrissítésekhez. Mindez akár járműflottákhoz, optimalizálva a sebességhez, biztonsághoz és skálázhatósághoz. Az együttműködés közreműködő fejlesztője a GENIVI, egy független gyártó, mely számára nem idegen a terület. Az alkalmazás egyébként összefogja a felhőben tárolt járművek adatait, monitorozza azokat, és egy jó eszköz arra, hogy például a jéárművezető fáradtságát is kijelezze egy agyhullámokat érzékelő headseten keresztül.

Üzleti ágazat: optimalizált kommunikáció

Az Acer egy teljeskörű megoldást mutatott be a digitalis aláírásokat illetően, integrálva a hardvereket, szoftvereket és szolgáltatásokat a BYOC platformra. Ez nem csak egy passzív megoldás arra, hogy kijelezzük multimédiás tartalmunkat nagy kijelzőkre, hanem képes dinamikusan megjeleníteni szituációfüggő kontentet is szenzorok segítségével. A nagy volumenű adatanalízis során mutatni képes például a vásárlók csoportjait egy bizonyos helyzetben, valamint a retail környezetek hotspotjait is beméri, demográfiai statisztikékat készít, nyilvántart a termékkészletben, segít üzleti terveket készíteni, valamint segít kampányok finanszírozási projektjeiben.

A BYOC együttműködő partnere az iStaging. Ez egy VR alapokat is tartalmazó technológia, mely segít például az ingatlanosoknak abban, hogy lássák, hogyan rendezhetik majd be a jelenleg üresen álló házak, lakások helységeit. Az IP alapú abPBX plus pedig ötvözi a hagyományos telefonálást az online kapcsolattartással, így az asztali telefonok összeköthetők lesznek táblagépekkel, okoseszközökkel egyaránt.

Oktatás: IoT készlet, agyhullám-érzékelés alapú alkalmazások

Az Acer Felhőprofesszor az első olyan IoT oktatási csomag, amely korosztálytól függetlenül alkalmazkodik a felhasználókhoz. Lehet bármilyen technikai háttér, a megoldás segít a tanároknak, hogy plug and play alapokon (hardver, szoftver) megadják a legtöbbet, ami kihozható a technológiából. Mindezt úgy, hogy a lehető legérthetőbb és használhatóbb nyelvezettel lehessen használni, közvetlenül az okostelefonokon keresztül.

Az Acer standján fentiek mellett a BYOC közreműködő partner, az Alchemy fejlesztése is látható volt. Ez egy agyhullám-elemző eszköz, headsetbe építve, melyet párosítani tudunk az okostelefonunkkal. Így az applikáció elemzi a tanulást, a hangulatunkat, a stresszhatásokat, valamint nagy, átfogó fókuszált analitikát készít. A standon egyébként egy olyan RC autó is látható, amely agyhullámokkal irányítható.

Okosotthon: otthoni védelem, állapotmonitorozás, diagnosztika

Az Acer integrált technológiáit a BYOC együttműködő partnerei által mutatja be. Így lehetővé válik az, ami eddig ténylegesen a jövőt jelentette: az aBeing One hub tartalmazza az otthoni biztonságcsomagot arcfelismerő rendszerrel, IP kamerákat az Ambarella-tól, állapotmonitorozó eszközöket az Omron-tól és a Medisanté-tól, valamint diagnosztikai eszközöket.