TechAddikt Híradástechnika Samsung CES 2016: a legjobb innovációért járó elismerést a Samsung zsebelte be

CES 2016: a legjobb innovációért járó elismerést a Samsung zsebelte be

A Samsung egyik új Smart TV-je nyerte el a CES 2016 legjobb innováció díját a elérhető technológia kategóriában. A készülék január 5-én, a Las Vegasban rendezett Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) mutatkozik be a nagyközönség előtt.

ces-2016-samsung-innovacio-techaddikt

Az évente megtartott CES Innovation Awards-on a felhasználói elektronika területén elért kiemelkedő tervezői és a mérnöki megoldásokat díjazták. A győztes termékeket a CES Innovation Awards Showcase keretében ki is állítják, így a látogatók élőben is kipróbálhatják őket.

„A lehető legjobb képminőség és elérhetőség, ezek azok a tulajdonságok, amelyeket minden SUHD és Smart TV modellünk megalkotásakor szem előtt tartunk – mondta el John Ryu, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának alelnöke. –  Büszkék vagyunk a CES Innovációs Díjával kitüntetett Smart TV-nkre, amely az elérhető technológia kategóriájában a legjobbnak bizonyult. Célunk továbbra is az, hogy olyan távlatokat nyissunk a televíziózásban, amelyek eredményeként a felhasználóink a lehető legjobb vizuális élményt élhetik át”

Hangvezérlés: a sokkal kényelmesebb felhasználói élményért

A Samsung hangvezérlője a tévé funkcióinak egész sorát teszi könnyen kezelhetővé, a beállításoktól kezdve, a webes böngészésen át az egyéb, tipikusan a képernyőn végzett műveletekig. A felhasználók a beszédhangjukon léphetnek kapcsolatba a televíziójukkal, és  parancsba adhatják például, hogy készülékük rögzítse a soron következő műsort, navigáljon a különböző Smart TV alkalmazások között, vagy épp a műsoridőről és a műsor címéről szolgáljon információval.

Amplify és Clear Voice funkciók: a tökéletesített hangtisztaságért

A Samsung Smart TV hangfelerősítő Amplify funkciója képes kiemelni a magas frekvenciájú hangokat, ezáltal javítja a hangok tisztaságát. A Clear Voice pedig szabályozza a hangfrekvenciákat, így a párbeszédek jobban hallhatóak lesznek.

Új grafikus felhasználói felület: továbbfejlesztett olvashatóság

Az új Smart TV grafikus felhasználói felülete az előző modellekéhez képest kétszeres kontraszttal rendelkezik, ennek köszönhetően a teljes képernyőn javítja az olvashatóságot.

Az elérhető dizájn a jó dizájn

A Samsung előremutató, ugyanakkor intuitív és könnyen hozzáférhető funkciókkal bővítette a folyamatosan fejlődő televíziós technológiáit. Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak, a tökéletesített tévénézési élményhez, hiszen a Hangvezérlés, az Amplify és Clear Voice funkciókat mind úgy alakították ki, hogy egyszerűek és bárki számára könnyen használhatóak legyenek.

Előző cikkMelyik volt 2015 legjobb játéka? Szavazz!
Következő cikkStrapabíró, biztonságos és tartós az új Dell Latitude 5000 széria