TechAddikt Híradástechnika Samsung CES 2016: a Samsung egy különleges Soundbart is bemutat

CES 2016: a Samsung egy különleges Soundbart is bemutat

A Samsung bemutatta legújabb audio termékpalettáját, amelynek tagjai a tökéletes hangzás új generációját képviselik. Az elsőként a 2016-os CES-en megtekinthető készülékek között található egy Dolby Atmos technológiával felszerelt különleges Soundbar, valamint a vezeték nélküli Audio 360 sorozat legújabb darabjai is.

samsung-soundbar-dolby-atmos-ces-2016-techaddikt

„A 2016-os audio termékpalettánk tagjai az otthon tapasztalható leginkább magával ragadó hangélményt nyújtják – nyilatkozta John JY Kim, a Samsung Visual Display üzletágának alelnöke – A Samsung legújabb Soundbarja a Dolby Atmos® technológiával felvértezve valódi mozi élményt képes teremteni, különösen valamelyik új SUHD TV-nkkel kiegészítve” – tette hozzá.

Samsung és Dolby Atmos®: 3D Moving Audio a lélegzetelállítóan élethű hangzásért

A Samsung új HW-K950-es Soundbarja a vállalat első Dolby Atmos® technológiát alkalmazó, valamint az iparág első két Dolby Atmos® képes, vezeték nélküli hátsó hangszóróval felszerelt készüléke. A komplett HW-K950 három előre és két felfelé sugárzó hangszóróval egy hihetetlen 5.1.4 csatornás hangrendszert alkot. A mindössze 2,1 inch magas, karcsú és elegáns kialakítású HW-K950 gazdag és telt hangzással tölti meg a teret, és az olyan finom hangok valósághű és tökéletes megszólaltatására is képes, mint egy nyílvessző elsuhanása mellettünk, vagy egy kolibri szárnycsapásai a fejünk felett. A hangrendszer praktikus és kényelmes megoldás lehet minden nappaliban, hiszen vezeték nélkül csatlakozik a mélynyomóhoz és a hátulsó egységekhez, ráadásul nincs szükség mennyezetre szerelt hangszórókra a mozgó, 3D hangzás eléréséhez.

„A Dolby Atmos technológia rengeteg támogatást kapott a nagyobb stúdióktól, és egyre újabb formákban ölt testet. Ilyen a HW-K950 hangrendszer is, aminek hála az egyedülálló hangélmény egyre több otthonba juthat el – mondta el Doug Darrow, a Dolby Laboratories alelnöke – A felhasználók megtapasztalhatják, amikor a hang minden irányból érkezik feléjük, még a fejük fölül is, ráadásul mindez elképesztően tiszta, erőteljes, részletgazdag és mély hangzással kiegészülve.”

Színes új variánsok a díjnyertes, vezetéknélküli Audio 360 termékpalettához

A Samsung egy sor, változatos színekben és mintákban pompázó audio eszközt mutatott be, amelyek a vezeték nélküli Audio 360 sorozatra épülnek. A hangszórók különleges megjelenésükkel bármilyen belső tér tökéletes kiegészítőjévé válnak és megtöltik hanggal az egész otthont. A szabadalmaztatott Ring Radiator technológiának köszönhetően az eszközök a szoba minden pontjáról képesek vibráló, mégis kiegyensúlyozott hangzással megtölteni a teret.

A Samsung minden eddiginél könnyebbé teszi a zenék irányítását, hála a hangszórók intuitív, érintésre érzékeny, koppintásra és húzásra egyaránt reagáló kezelőfelületének. A Gear S2 és Gear S okosórákra fejlesztett új alkalmazást használva még egyszerűbb kezelni a hangfalakat, de a Multiroom applikációval okostelefonon, vagy tableten is gyerekjáték. A vezeték nélküli Audio 360 sorozat olyan okos otthonokba illő funkciókkal is bír, mint a hangos értesítések és a házimozi beállítások.

A Wireless Audio 360 sorozat R5-ös modellje elnyerte a CES Innovation Awards elismerést is. A Samsung, piacvezető pozíciójára építve folyamatosan a legújabb, csúcstechnológiát képviselő audio termékek megalkotásán dolgozik a kaliforniai Valenica-ban található Audio Innovation Lab-jében.