TechAddikt Híradástechnika Philips CES 2016: az idén debütáló Philips televíziók játék- és streaming szolgáltatásokkal erősítenek

CES 2016: az idén debütáló Philips televíziók játék- és streaming szolgáltatásokkal erősítenek

A Philips az idei las vegas-i szórakoztató-elektronikai kiállítására, a CES-re több fontos bejelentéssel készült. Nézzük, melyek is voltak ezek.

philips-uhd-ces-2016-techaddikt

A vállalat nyilvánosságra hozta, hogy partnerségre lép több játék-és streaming szolgáltatóval, így többek között az Amazon, Gamefly, TransGaming’s GameTree TV Gold, Chillingo és Gameloft vállalkozásokkal. Az új együttműködések révén a TP Vision jelentősen bővíti és kiterjeszti a streaming és játék kínálatát a Philips okostelevíziókon, illetve androidos készülékeken.

Még több streaming

A megállapodások alapján 2016. első negyedévében a Philips androidos tévék kiegészülnek az Amazon Istant Video elnevezésű szolgáltatással, amely Full HD streaminget tesz lehetővé a készülékeken. A speciális Philips 4K tévéken pedig a 4K UHD streaming válik elérhetővé. Ezeket a modelleket hamarosan bemutatja a TP Vision.

Játékok mindenek felett

A többmagos beépített chipekkel a Philips androidos tévék zavartalan, megszakításmentes játékélményt nyújtanak a felhasználóknak, anélkül, hogy azoknak szükségük lenne külön játékkonzolra. A Google Play Store és a Philips App Gallery ugyanakkor a programok széles választékát kínálja az embereknek, akik távirányítóval, valamint a tévéhez csatlakoztatott négy Bluetooth-os kontrollerrel is irányíthatják az androidos tévékre letöltött játékokat.

Az új együttműködések révén 2016 első negyedévében a 2014-ben, a 2015-ben, illetve a 2016-ban gyártott androidos Philips televíziók számára is elérhetővé válnak az olyan népszerű játékok, mint a Grid Racing, a Batman, a Lego, a MotoGP vagy a Dirt a Gameflytól; az Asphalt 8: Airborne és a GT Racing 2 a Gamelofttól, illetve a Feed me Oil 2 a Chillingotól.

Emellett a Philips okostévés platformja a jövőben az előfizetéses játékszolgáltatást, a Gametree TV Gold-ot fogja biztosítani. Ennek keretében a TransGaming olyan népszerű játékai lesznek elérhetőek, mint a Rummikub®, Tetris, vagy a WPT.

Az Ambilight egyedülálló élményt kínál a játékosoknak

Az Ambilight technológiának és a szuper dinamikus játékmódnak köszönhetően a Philips televíziók különleges élményt kínálnak a felhasználóknak. Az Ambilight a készülék köré fénykört varázsol, amelynek váltakozó színei pontosan lekövetik és kivetítik a tévé mögötti falra mindazt, ami a képernyőn látható. A technológia továbbfejlesztése a tavaly bemutatott AmbiLux, amely messze túllép a képernyő szabta határokon. A fejlesztők kilenc kisméretű projektort helyeztek el az ezzel a megoldással felszerelt tévék hátoldalára. Ezeknek köszönhetően az Ambilight rendszer képes most már képeket is kivetíteni a televízió mögötti falra a mozgás érzékeltetésével, tiszta, élénk színek és megfelelő kontraszthatást kíséretében.

Jön a 2016-os Philips tévékínálat

A Philips tévéket gyártó TP Vision bejelentette, hogy a 8601-es és a 8901-es AmbiLux modellek idén január közepétől már elérhetőek lesznek a vásárlók számára.

Az új, a Philips minőségi designját képviselő 6000-es és 7000-es UHD modellek piaci bevezetése az idei első negyedévben várható. A 7000-es széria, és a 6000-esek többsége rendelkezni fog új speciális panelekkel, megnövelt tárolási kapacitással és háromoldalú Ambilight-tal.

A prémium minőségű és nagyobb teljesítményt nyújtó hangzás vonatkozásában a Philips szintén tud majd újat mutatni ebben az évben. A 6000-es és 7000-es sorozatot double és triple ring audio technikával szerelték fel, amelyek egyedülálló hangélményt garantálnak. Ugyanakkor a 7000-es modellek támogatják majd a HDR (High Dynamic Range) tartalmak megjelenítését is.

Az 5000-es Full HD sorozatba tartozó Philips készülékekben a TP Vision tovább fokozta a kép-és hangminőséget, illetve tökéletesítette az androidos tévézés élményét. Ezek a tévék designban is megújultak. Keskeny, alumínium előlappal és tartólábakkal is kaphatóak lesznek. Az idei első negyedévtől elérhető 5000-es modellek közt megtalálható a 24 colos (60 centi képátlójú), multifunkciós, kiváló minőségű Bluetooth hangszóróval rendelkező 5211-es készülék, mint a sorozat egyik zászlóvivője, amely egyesíti a monitorok és a televíziók előnyeit, és ideális kiegészítője bármely nappalinak, konyhának, vagy hálószobának.

Az új 4000-es sorozat készülékei, kezdve a kis képernyős modellektől a nagy képátlójú tévékig, szintén idén az első negyedévben kerülnek a boltok polcaira.