TechAddikt Híradástechnika Samsung CES 2017: Samsung innovációk a munkát és a játék élményét előtérbe helyezve

CES 2017: Samsung innovációk a munkát és a játék élményét előtérbe helyezve

A 2017-es CES-en tartott sajtótájékoztatóján a Samsung bemutatta az idei évre vonatkozó elképzeléseit és azt, hogyan ér el többet a felhasználók számára kimagasló élményt biztosító innovációival.

A legfontosabb termékbejelentések közé tartozott a lenyűgöző, új QLED TV-sorozat, a FlexWash+FlexDry mosókonyhai rendszer, a Samsung első játékra tervezett laptopja és a Gear S3 okosóra fejlesztései. Ezekkel az újításokkal a Samsung bizonyította vezető szerepét az olyan új technológiák fejlesztése terén, amelyek személyre szabott, intuitív módon illeszkednek a felhasználók életéhez.

„A kihívások ellenére hatalmas lépéseket tettünk 2016-ban, nagyobb piaci részesedést szerezve a televíziók, a háztartási készülékek, a viselhető eszközök és az okostelefonok piacán” – mondta Tim Baxter, a Samsung Electronics America elnök-vezérigazgatója. – „Figyelembe véve felhasználóink igényeit és követve innovációs örökségünket, új jövőképet kínálunk – olyan víziót, amelynek erejét csatlakoztatott és elegánsan megtervezett termékek és szolgáltatások adják, és amely középpontjában egyértelműen a fogyasztók állnak.”

A Samsung hihetetlen előrelépéseket tett a Quantum Dot technológia fejlesztése terén, és bemutatta a 190,5 cm-es Q8C QLED TV-t, amely új fémötvözetet használ a nanoméretű, félvezető Quantum Dot technológiában a fények és a színek jelenleg elérhető legtökéletesebb keveréke érdekében. Az eredmény lenyűgöző, nagy képernyős QLED TV, amely bármilyen szögből és bármilyen környezetben jól látható, hihetetlenül pontos és precíz képet nyújt.

A Samsung QLED TV a Quantum Dot technológia továbbfejlesztésével jobb fényhatásfokot és nagyobb stabilitást, valamint minden korábbinál szélesebb színskálát biztosít. Az új QLED TV ezen kívül valódi mélyfekete árnyalatokat, tökéletes DCI-egyezésű, 100 százalékos színteret, valamint 1500–2000 nites, HDR-optimális fényerősséget nyújt. A Samsung QLED TV új panelkialakítása a tükröződést is csökkenti, így a nézők minden részletet hihetetlen mértékű kontraszttal láthatnak. A QLED által nyújtott teljesítmény ráadásul független attól, hogy a néző éppen hol ül, hiszen bármilyen szögből egyenletes szín- és képminőséget biztosít.

A Samsung által bevezetett új külső elemek még tovább fokozzák a QLED TV által nyújtott élményt. A gyakorlatilag láthatatlan optikai kábel egyetlen vékony vezeték segítségével szünteti meg a sok vezeték miatti rendetlenséget. További újítás a „No-Gap Wall Mount”, amelynek segítségével minden eddiginél egyszerűbben és gyorsabban felerősíthető a tévé a falra. A stílusos megoldást keresők számára a Samsung bemutatott két új, elegáns tévéállványt is, a Gravity-t és a Studio-t, amelyek azon felhasználók számára lehetnek vonzóak, akik a tévéjüket nem szeretnék a falra szerelni.

Az új tévék mellett a Samsung részletesen bemutatta terveit, amelyek segítségével egységesebb élményt nyújt majd a különböző szolgáltatásokat és eszközöket használó fogyasztók számára. Az elmúlt év sikerét, a Samsung One Remote-ot továbbfejlesztették, így még több eszközt kezel, és több okostévé-funkcióhoz nyújt hangvezérlési funkciókat. A Samsung SmartView alkalmazása (Android és iOS esetén elérhető) pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók a személyre szabott SmartHub élményt, valamint az új tartalmakkal kapcsolatos értesítéseket elérjék közvetlenül a telefonjukon, akkor is, amikor a felhasználó tévéje ki van kapcsolva.

Az okostévék területén újdonság 2017-ben a Samsung Sports szolgáltatás. A Sports a felhasználó csapatpreferenciáin alapuló, a sport legnagyobb tartalomszolgáltatóival való valós idejű partnerségnek köszönhető, testre szabható tartalommal és értesítésekkel biztosítja, hogy a sportrajongók soha ne maradjanak le egyetlen pillanatról sem. A Sport szolgáltatás az Egyesült Államokban lesz elérhető.

Az idei új okostévé-portfólióját kiegészítve a Samsung népszerű globális szolgáltatását, a TV PLUS-t kiterjesztette az Amerikai Egyesült Államok piacára. A kizárólag a Samsung okostévéken elérhető új szórakoztató alkalmazás, a TV PLUS kényelmesen nyújt kiváló minőségű tartalmat a tévén található egyetlen alkalmazás révén, a legkiválóbb minőségű vizuális élmény érdekében. A TV Plus a Samsung Checkouttal párosítva a leggyorsabb módja annak, hogy a felhasználók már a TV kicsomagolása után elérjék az általuk kedvelt szórakozási lehetőségeket. Ezen kívül a Samsung az Amerikai Egyesült Államokban társult a FandangoNow-val, hogy azonnali hozzáférést biztosítson több mint 40 000 film és műsor kölcsönzéséhez vagy megvásárlásához, beleértve az új 4K HDR kiadásokat.
A Samsung bemutatta legújabb Lifestyle TV innovációját is. Az új Lifestyle TV kreatív megközelítéssel kiválasztott kecses, lenyűgöző külsővel rendelkezik. Az új TV tervezésénél az volt a cél, hogy olyan legyen, mint egy kép a falon, egy láthatatlan kábellel ellátva, amelynek köszönhetően a lakásban bárhol elhelyezhető és bármilyen élettérbe harmonikusan illeszkedik, csúnya kábelek és vezetékek nélkül. A Lifestyle TV, mely a 2017-es CES-en elnyerte a 2017 Best of Innovation Award díjat, az idei év későbbi szakaszában kerül bevezetésre.

A Samsung bemutatta az otthoni audio-vizuális termékek 2017-es sorozatát, köztük az új Soundbar Sound+ rendszert, amely egy beépített mélynyomót, H7 vezeték nélküli hangszórót és a legújabb UHD Blu-ray lejátszót tartalmazza. A termékek a legkiválóbb minőségű funkciókat egyesítik egy átfogó csomagban, fokozott integrációval, valamint prémium minőségű, egyszerű kialakítással, így tökéletesítve a több eszköz által biztosított felhasználói élményt. Az új Soundbar és H7 telt és részletgazdag, UHQ minőségű, 32 bites hanggal rendelkezik, amely bármilyen, 8–24 bites hangforrást fel tud skálázni.

A Samsung bemutatta továbbá a háztartási készülékek egy valóban differenciált sorozatát, amely több rugalmasságot és választási lehetőséget biztosít a felhasználók számára a főzés, tisztítás és kapcsolattartás terén.

Bemutatkozott többek közt a Samsung FlexWash+FlexDry rendszere, amely több rugalmasságot nyújt a mosókonyhában, hogy valóban megfeleljen a mai elfoglalt családok igényeinek. A FlexWash™ egy 142 liter kapacitású, kategóriájában a legnagyobb elöltöltős mosógépet tartalmaz, a normál vagy nagy mennyiségű szennyes kezeléséhez. A tetején található egy további, 28 literes külön rész a kisebb adagok elkülönített mosásához. A két mosógép használható külön-külön vagy akár egyszerre is, különböző beállításokkal.

A FlexDry képes nagy ruhamennyiséget kezelni, miközben ezzel egyidejűleg a szárító tetején finoman megszárítható vele néhány érzékeny darab is. A sportruházat vagy selyemsálak szárítására alkalmas, egyedi Delicate Rack zóna automatikusan beállítja a hőmérsékletet a szárítandó textília típusához igazodva.
A Samsung elkötelezett azon termékkategóriák iránt, melyekben szakértelme és újításai gazdagíthatják és jobbá tehetik a fogyasztók életét. Ennek bizonyítékaként mutatta be új, intelligens, beépített készülékek sorozatát is. A sorozat tartalmaz egy új, kombinált, fali sütőt és mikrohullámú sütőt, egy megújult mosogatógépet és hozzájuk illő, prémium minőségű hűtőszekrény választékot.

A sajtótájékoztatón a Samsung leleplezte a Family Hub 2.0-t, díjnyertes hűtőszekrényei következő generációját. A tavaly bevezetett, nagy sikerű Family Hub 1.0-ra épülő Family Hub 2.0 négy helyett 10 hűtőszekrénymodellt tartalmaz, így a felhasználók kiválaszthatják a háztartásuk igényeihez legjobban illeszkedőt. Az intuitív alkalmazásintegrációnak és az új alkalmazáspartnereknek köszönhetően a készülék széleskörűen használható, így jobban segíti a családokat a kapcsolattartásban, az élelmiszerek kezelésében és abban, hogy a hűtőszekrény 55 cm-es LED érintőképernyőjén több szórakoztató funkciót elérjenek. A további kényelem érdekében a Samsung fejlett hangtechnológiája számos Family Hub 2.0 alkalmazásba is integrált.

Idén a CES-en a Samsung a mobil számítástechnikai eszközök új generációját mutatta be, új prémium személyi számítógépekkel, amelyek tükrözik a vállalat elkötelezettségét a dizájn, a felépítés és a választási lehetőségek mellett. Ilyen például a Chromebook Plus és a Chromebook Pro, egy 15 colos Notebook 9 külön grafikai processzorral, valamint a Samsung első játékra tervezett laptopja, a Notebook Odyssey.

A Samsung Chromebook Plus és a Chromebook Pro prémium kategóriájú hagyományos laptopokat a Google Play használatára tervezték, így a Google Play Áruház több milliónyi alkalmazását képesek futtatni. Az új Chromebook modellek vékony, mégis tartós fémvázat kaptak, és notebookból egyetlen pillanat alatt táblagéppé alakíthatók. A Quad HD képernyőnek köszönhetően a Samsung Chromebook Plus és Chromebook Pro egyformán jól teljesít táblagépként és laptopként is, és ezek a legelső Chromebook modellek, amelyek beépített digitalizáló tollal rendelkeznek. A Chromebook Plus ARM processzorral rendelkezik, míg a nagyobb teljesítményért a Chromebook Pro Intel Core m3 processzort tartalmaz.

A Samsung kivételes teljesítményű, hordozható új 15 colos Notebook 9 gépe már idén elérhető lesz az Egyesült Államokban. 7. generációs Intel Kaby Lake processzorral és külön grafikus processzorral rendelkezik, így jól teljesít a számításigényes feladatok, például a fénykép- és videószerkesztés, valamint a programok többkijelzős futtatása során.

A Samsung első játékteljesítményű laptopja, a Samsung Notebook Odyssey hordozható élményt nyújt asztali gépekkel összemérhető teljesítménnyel, sebességgel és kényelemmel, miközben elég könnyű ahhoz, hogy egy hátizsákban hordják. A laptop 15 és 17 colos képernyővel érkezik. A 15 hüvelykes Odyssey az Intel 7. generációs Core i7 processzorát, akár 32 GB 2400 Mhz-es DDR4 memóriát, akár 256 GB-os SSD+HDD kettős tárolást, valamint egy NVIDIA GTX 1050 grafikus kártyát tartalmaz. A 17 hüvelykes Notebook Odyssey specifikációja tavasszal várható.

A használhatóság egy gyorsan elérhető beépített funkcióval javult, amely maximalizálja a teljesítményt. A legjobb játékélmény érdekében az Odyssey processzora, grafikája és memóriája egyetlen gombnyomással a legmagasabb fokozatba kapcsolható.