TechAddikt Hírek COMPUTEX 2019: az ASUS 30 év innovációját ünnepli

COMPUTEX 2019: az ASUS 30 év innovációját ünnepli

Jonney Shih, az ASUS elnöke egy különleges sajtórendezvényt tartott a Computex 2019-en a társaság 30. születésnapjának a megünneplésére, ahol limitált kiadású eszközök sorozatát jelentette be, melyekkel megünneplik ezt a mérföldkövet. Ezen felül bemutatta az úttörő Prime Utopia koncepciójú alaplapot, a ZenBook Pro Duo és a ZenBook Duo laptopokat illetve a ZenScreen Touch hordozható monitort.

Az ASUS különkiadású, a 30. évforduló megünneplésére készült termékcsaládja tartalmazza a ZenFone 6 Edition 30 okostelefon új verzióit, a ZenBook Edition 30 laptopot és a Prime X299 Edition 30 alaplapot, melyek mindegyike a különleges stilizált „A” monogramot viseli, jelképezve az ASUS értékeit és az ASUS Design Center által írt történelmet, megemlékezve az évfordulóról és azokról az egyedi kialakításokról, amelyek megtestesítik az ASUS törekvéseit a kifinomult esztétikára, a kiemelkedő teljesítményre és a kivételes felhasználói élmények nyújtására vonatkozóan. Az „A” monogram alapja az embereket jelentő kínai írásjel, ami az ASUS emberi oldalát mutatja. A felső rész egy nyilat formáz, mely azt jelzi, hogy az ASUS képes leküzdeni az akadályokat és meghaladni az iparági normákat, a teljes alak pedig megfordítva egy szívre emlékeztet, amely a szívből jövő érzelmeket és az élet megbecsülését jelzi.

„Az ASUS számára megtiszteltetés, hogy 30 éve szolgálhatja a hardcore tech közösséget, a lelkes felhasználókat, a gamereket, a tartalomgyártókat és az igényes fogyasztókat” – nyilatkozta Jonney Shih, az ASUS elnöke. „Rendkívül izgatott vagyok és büszke arra, hogy ennek a hihetetlen utazásnak a során – amely bölcsebbé és együtt erősebbé tett minket -, a cég hű maradt következetes műszaki alapjaihoz. Arra törekszünk, hogy még sok évtizedig továbbra is olyan termékeket alkossunk, melyek közül mindenki megtalálja a számára megfelelőt, amellyel könnyebbséget, okos megoldásokat, vidámságot, vagy egy kis varázst csempészhet a mindennapokba.”

Shih elnök úrral együtt lépett színpadra, hogy beszéljen a két társaság régóta fennálló partnerségéről – Chris Walker, a Kliens Számítástechnikai Csoport Alelnöke az Intel-nél: “Az Intel és az ASUS szenvedélyesen keresi az innovációt. Ezennel szeretnénk gratulálni az ASUS-nak 30. évfordulójához. Ebben az időben, együttműködésünk olyan piaci eszközöket eredményezett, melyek világszerte gazdagabbá tették az emberek életét. Ma az ASUS kihasználja a 9. generációs Intel® Core™ mobil processzor desktop szintű teljesítményét. Az új, izgalmas ASUS ZenBook Pro Duo társkijelzőjével a PC funkció és dizájn korlátainak kitolásának igazi értelmét testesíti meg és rendkívül jó példa az innovációra, melyet az együttműködésünk tesz lehetővé.“

Az ASUS ZenBook Edition 30 egy luxuskategóriás számítógép valódi bőr borítással és 18 karátos rózsaarannyal bevont logóval, exkluzívan felszerelve prémium tartozékok egész sorával. Ez a készülék egyben a világ legkisebb 13 colos laptopja, 95%-os kijelző-készülékház aránnyal, 8. generációs Intel® Core™ i7 processzorral és NVIDIA® GeForce® MX250 dedikált grafikával. A ZenFone 6 Edition 30 modellt ikonikus, Zen által inspirált koncentrikus kör mintázat díszíti, és visszafogott matt fekete színben, domborított Edition 30 logóval érhető el. A ZenFone 6 az első notch nélküli ZenFone telefon, innovatív Flip kamerával. A ZenFone 6 Edition 30 12 GB RAM-ot és 512 GB belső tárhelyet tartalmaz a gyors és zökkenőmentes felhasználói élmény érdekében, a művészet és a technológia legkifinomultabb integrációját kínálva a tulajdonosok számára. A Prime X299 Edition 30 alaplap támogatja a legújabb, többmagos processzorokat, továbbfejlesztett áramkezelő megoldással és prémium VRM hűtőborda kialakítással.

1989-es indulásakor az ASUS forradalmasította az alaplapgyártó iparágat a vállalat első alaplapjának a megalkotásával, és kijelölte azt az utat, amelyen haladva a társaság a legtöbbet értékesítő és a legtöbb elismerést begyűjtő alaplapgyártóvá vált. A következő generációs Prime Utopia koncepciójú alaplapot úgy terveztük meg, hogy eleget tegyen a jövőbeni csúcskategóriás processzorok, grafikus kártyák és tárolóeszközök hűtési és teljesítménybeli követelményeinek, a lehető legnagyobb rugalmasságot kínálva a rendszerépítőknek.
Az ASUS a mobilis tartalom-előállítók és más szakemberek élményeit is javítja az új ZenBook Pro Duo és ZenBook Duo ultrahordozható laptopokkal, amelyeken megtalálható a ScreenPad™ Plus, a világ első intelligens érintőpadjának következő generációja. A ScreenPad Plus nagyobb és teljes szélességű kijelzőt kínál, emellett pedig egy intuitívabb kialakítást, zökkenőmentes látványélményt és még jobb több képernyős munkafolyamatot, a teljes kreativitás érdekében. A ZenBook Pro Duo egy 15,6 colos 4K UHD (3840 x 2160) OLED HDR kijelzőt tartalmaz, 14 colos 4K(3840 x 1100) ScreenPad Plus-szal, és egy nyolcmagos, nagy teljesítményű, 9. generációs Intel Core i9 processzor illetve NVIDIA GeForce RTX 2060 sugárkövetésű grafika hajtja. Továbbá a PC-n elérhető leggyorsabb porttal rendelkezik, akár 40 Gbps-os Thunderbolt 3-al, NumberPad 2.0-val, Amazon Alexa hangutasításos vezérléssel és dedikált turbó hűtőgombbal.

A ZenBook Duo-t 14 colos FHD kijelzővel láttuk el 12,6 colos FHD ScreenPad Plus-szal, továbbá egy 9. generációs Intel Core i7 processzor teljesítményével és NVIDIA GeForce MX250 dedikált grafikával rendelkezik. Mindkét modellben megtalálható az Intel® Wi-Fi 6 (802.11ax) grafika és a Gig+, amellyel akár 2,4 Gbps hálózati sebesség is elérhető a gyors internetkapcsolat érdekében.
A ScreenPad Plus mellett az ASUS azt is bejelentette, hogy a ScreenPad 2.0-t – a forradalmi beviteli eszköz frissítését – is tartalmazni fogja a ZenBook 13/14/15, ZenBook Edition 30, ZenBook Flip 15 és a VivoBook S14 és S15, hogy minél több fogyasztó élvezhesse az általa kínált kreativitást.
Az ASUS bemutatta a ZenScreen Touch-ot is, amely egy vékony és könnyen hordozható monitor, mely a mobilitást, a hatékonyságot, a kreativitást és szórakoztatást szolgálja. A súlya mindössze 0,9 kg és csupán 9 mm vékony, emellett megtalálható rajta egy 10 pontos érintőképernyő, amely támogatja az áthúzó, a görgető, az elhúzó és a csippentő mozdulatokat, valamint rendelkezik egy beépített 7800 mAh akkumulátorral, emellett gazdag csatlakoztatási lehetőségeket kínál hibrid jelű, C típusú USB és micro-HDMI portokkal.

ASUS stand a Computex 2019-en
Az ASUS átfogó termékpalettája a Tajpej Nangang Kiállítási Központban kerül kiállításra május 28-tól június 1-ig 9:30 – 17:30 között. A Computex 2019 látogatóit szeretettel meghívjuk a kiállító terembe, hogy maguk is megtapasztalják a legújabb ASUS újításokat és azok forradalmian új funkcióit.