TechAddikt Hírek A Dell megoldása távközlési hálózatok bevezetését és tesztelését gyorsítja

A Dell megoldása távközlési hálózatok bevezetését és tesztelését gyorsítja

A Dell felfedte új NFV (Network Functions Virtualization) megoldásait és az ezekhez tartozó kezdőcsomagokat is bemutatta. A kedzőcsomagok a nyílt ökoszisztémából érkező partnerek, valamint a nyílt forráskódú szállítók szoftvereivel kombinált Dell rendszereket és szoftvereket kínálnak a távközlési hálózatok tesztelésének és bevezetésének felgyorsításához.

dell_logo

A Dell NFV-megoldásai segítségével a távközlési szolgáltatók javíthatják meglévő szolgáltatásaik költségszerkezetét, valamint új szolgáltatások fejlesztését és bevezetését ösztönözhetik. Mindezt a távközlési és mobilszolgáltatási infrastruktúra virtualizációjával valósíthatják meg: az iparágban szabványos számítástechnikai és nyílt hálózati platformokon, különböző szoftvercsomagokkal működtethetik az infrastrukturális, felügyeleti, összehangolási és szolgáltatási tevékenységeket.

A Dell NFV platform: rugalmaság és választási lehetőség

A Dell NFV platform a Dell legújabb szerver-, tároló-, hálózati- és szoftvertechnológiáit alkalmazza a nyílt ökoszisztémából érkező partnerek szoftvereivel kombinálva, így egy egyesített virtuális infrastruktúrát képez, amely a virtuális hálózati funkciók (VNF) végrehajtását is támogatja. A platform alapvető szoftvereket és nyílt interfészeket is tartalmaz a menedzsment és összehangolás (Management and Orchestration – MANO) megvalósításához, így egyszerű üzemeltetést és integrációt biztosít. A telepítés szempontjából a Dell NFV platform gyakorlatilag bárhol és bármilyen alkalmazáshoz méretezhető és felszerelhető a szolgáltatói környezetben.

A Dell NFV megoldás kiemelt előnyöket biztosít a végfelhasználók, az OEM-partnerek és a rendszerintegrátorok számára egyaránt:

  • 100 százalékban nyílt és szabványos: A Dell NFV a legújabb Intel® Xeon™ E5-2600v3 processzorokkal felszerelt Dell PowerEdge szerverekre épül, amelyet maximális együttműködést, felügyeletet és beruházásvédelmet biztosító, innovatív nyílt hálózati platformok és nyílt interfészek gazdag csomagja egészít ki. Mivel az NFV-megoldásokat egyre gyakrabban telepítik iparági szabványnak megfelelő, nagy kapacitású szerverekre, a Dell NFV platform kiváló piaci pozícióban van.
  • Bármely irányban skálázható: A Dell NFV platform bármilyen irányba könnyen skálázható, így tervezési célok, szolgáltatási képességek és környezeti feltételek széles körét képes kiszolgálni a kisméretű, kezelő nélküli pontoktól a központi irodai környezeteken keresztül a rendkívüli méretű adatközpontokig. Ez lehetőséget teremt arra, hogy Network Equipment-Building System (NEBS, hálózati berendezésépítő rendszer) platformokon, Fresh-Air rendszerekben, valamint moduláris/konténeres megoldásokban is bevezessék ezeket a megoldásokat.
  • Ösztönzi a nyílt forráskódú innovációt: A Dell NFV platform szoftvercsomagok széles választékával egészíti ki a Dell infrastruktúráját és felügyeleti szoftvereit. A bejelentés tovább bővíti a Dell és a Red Hat együttműködését, amely az OpenStack-alapú NFV- és SDN-megoldások távközlési célú fejlesztését célozza.
  • Nyílt partnerökoszisztéma: A Dell komoly beruházásokkal segíti egy nyílt partnerökoszisztéma megvalósulását, valamint támogatja a részvételt és az együttműködést minden funkcionális területen.

Nyílt szabványok és nyílt forráskódú technológiák: függőség nélkül

A nyílt forráskódú technológiák a nyílt szabványokkal kombinálva központi szerepet játszanak a Dell NFV platform architektúrájában. A cél egyszerű: a Dell NFV platform olyan innovációs motorrá váljon, amely rugalmas, elérhető és széles körű iparági használatra és fejlesztésre alkalmas. Az iparági vezető vállalatokkal – például az Intel Open Network Platform referenciaarchitektúrájával, valamint nyílt forráskódokhoz és nyílt szabványokhoz kapcsolódó kezdeményezésekkel – együttműködve a fejlesztők és a végfelhasználók közvetlenül férhetnek hozzá a technológia alapjaihoz, ami felgyorsíthatja az innovációt és a testre szabott fejlesztéseket. Ezek a kezdeményezések és hozzájárulások* összességében a legmagasabb fokú rugalmasságot, gyorsaságot és irányítást biztosítják a végfelhasználók, a fejlesztők és az integrátorok számára saját NFV-telepítéseikben.

„Az NFV egy jelentős technológiai váltás, és egyben lehetőség a távközlési szolgáltatók számára. A Dell célja, hogy a legnyitottabb, legrugalmasabb és legpraktikusabb NFV platformot hozza létre: technológiánkat egy erős partnerökoszisztémával kombinálva támogatjuk a szolgáltatókat a szolgáltatásaik optimalizálásában” – mondta Marius Haas, a Dell vállalati megoldásokért felelős kereskedelmi vezérigazgatója és elnöke.