TechAddikt Hírek Eddigi leggyorsabb SSD megoldását mutatta be a HyperX

Eddigi leggyorsabb SSD megoldását mutatta be a HyperX

A HyperX, a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának divíziója a Las Vegasban megrendezett International Consumer Electronics Show (CES) kiállításon jelentette be a HyperX Predator PCIe SSD megjelenését. A februártól elérhető új meghajtó a HyperX által kínált eddigi legnagyobb teljesítményű, csúcskategóriás SSD.

hyperx_predator_pcie_ssd_480gb_ces_2015

A HyperX Predator PCIe a SATA-alapú SSD-meghajtóknál gyorsabb, második generációs x4-es csatolófelülete akár 1400 MB/s olvasási és 1000 MB/s írási sebességet nyújt, ami több alkalmazás egyidejű futtatása esetén rendkívül rövid válaszidőt, valamint nagyobb átlagos rendszerteljesítményt tesz lehetővé. A meghajtó a Marvell 88SS9293 vezérlő technológiájára épül, továbbá az M.2 méretnek köszönhetően kompatibilis bármely következő generációs platform M.2 PCIe-bővítőhelyével. Emellett az SSD félmagasságú és félhosszúságú (HHHL) adapterrel rendelkező változata számos olyan alaplappal használható, amely nem rendelkezik M.2 bővítőhellyel, mivel bármelyik szabványos PCI Express-bővítőhelyre behelyezhető. A HHHL adapterhez normál és kisméretű keret is jár, így vékony kialakítású asztali számítógépekbe is beszerelhető. Az új meghajtó 240 GB, 480 GB és 960 GB kapacitású változatokban lesz elérhető, utóbbi megjelenése az első vagy a második negyedév során várható.

„Az asztali gépek megszállott felhasználói és az adatközpontokat üzemeltető ügyfelek egyaránt át szeretnék törni a SATA jelentette 6 Gb/s-os teljesítménykorlátot. A Marvell négysávos PCIe SSD-vezérlője villámgyors, következő generációs SSD-teljesítményt biztosít számukra. Örömünkre szolgál, hogy a HyperX csapatával együttműködve a korábbinál magasabb sávszélességet és átviteli sebességet nyújthatunk az ügyfélrendszerek és a tárolási teljesítmény maximális kihasználását célzó adatközpont-üzemeltetők számára” – nyilatkozta Mike Chen, a Marvell tárolási üzletágának termékmarketingért felelős igazgatója.

„A PCIe formátum lenyűgöző teljesítőképességet rejt, legyen szó tömörített vagy tömörítetlen adatok feldolgozásáról. A Marvell szakembereivel közösen alkottuk meg a teljesítmény növelését célzó HyperX Predator PCIe SSD-t, amely túlszárnyalta a várakozásainkat, hiszen alkalmazásával maximálisan kihasználható a számítógép rendszerteljesítménye” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

A HyperX egyébként a Kingston Technology nagy teljesítményű DDR3 memóriákat, SSD-meghajtókat, USB-meghajtókat és fejhallgatókat gyártó divíziója. A játékosok, tuningolók és számítógép megszállottak számára készült HyperX termékeket a kiváló minőség, a teljesítmény és az innováció jellemzi világszerte. A HyperX emellett az eSportok elkötelezett támogatója is: több mint 20 csapatot szponzorál világszerte, valamint az Intel Extreme Masters főtámogatója. A HyperX-szel számos gamer eseményen találkozhatnak a felhasználók, többek között a Brasil Game Show, a China Joy, a DreamHack, a gamescom és a PAX rendezvényeken.