TechAddikt Híradástechnika LG Együttműködik az LG és a BBC

Együttműködik az LG és a BBC

Az LG bejelentette együttműködését a British Broadcasting Corporationnel (BBC), valamint az SES műhold-üzemeltetővel. A vállalat szakmai napján, Luxemburgban a HDR közvetítési technológiák, valamint az LG OLED és HDR technológiái kerültek a középpontba.

lg-hdr-bbc-techaddikt

Világszerte egyre népszerűbbé és elérhetőbbé válik a HDR formátumú televíziózás. Az LG úttörőnek számító együttműködése — ami kiválóan kiegészíti a vállalat OLED televízióinak egyedülálló képességeit — azt bizonyítja, hogy a HDR méginkább teret nyer a közeljövőben.

Az LG legújabb OLED tévéin fognak megjelenni azok az élőben, műholdas kapcsolaton keresztül sugárzott kiváló minőségű HDR tartalmak, amelyek a lefelé kompatibilis HLG (nagy dinamikatartományú szabvány) technológiát alkalmazzák. A lefelé kompatibilitás a HLG technológia esetén azt jelenti, hogy a csupán standard dinamikatartományú (SDR) tartalmak megjelenítésére képes televíziók kontrasztarányát és színvisszaadási képességeit is javítani tudja. A HDR műsorsugárzás bemutatására az LG és a BBC az SES Astra műhold-hálózatát fogja használni.

A HDR HLG tartalmak megjelenítésére az LG OLED televíziói tökéletesen alkalmasak, hiszen igazán valósághű  élményt, nagy színmélységet és tökéletes mélyfeketét nyújtanak. Az LG OLED televíziók — mint az első végtelen kontrasztaránnyal és külön háttérvilágítás nélküli panelekkel rendelkező síkképernyős készülékek — egyedülálló HDR élményt kínálnak a felhasználók számára.

A HLG technológiát a BBC és az NHK (Japan Broadcasting Corporation) fejlesztette ki azért, hogy olyan megoldáshoz jussanak, amellyel lefelé kompatibilis módon lehet HDR-tartalmakat továbbítani. Azzal, hogy az adatfolyamot mind a HDR-dekóderrel ellátott vevőkészülékek, mind pedig a régebbi, nem HDR-képes tévék is dekódolni képesek, a műsorsugárzáshoz nincs szükség további metaadatok továbbítására, így ez a technológia kompatibilis a meglévő televíziós infrastruktúrákkal. Ez azt is jelenti, hogy a HLG technológia közvetlenül bevezethető a HDR minőségű televíziós tartalmak gyártásába.

A BBC innovatív és rugalmas HDR HLG technológiája kitűnő választás a HDR tartalmak közvetítésére, míg az SES új HDR tesztcsatornája lehetővé teszi a partnerek számára, hogy teszteljék a különböző kijelzőszabványokat és tartalmakat.

„Az LG már évtizedek óta a televíziós technológiák élvonalában van” – mondta Wayne Park, az LG alelnöke és az európai üzletágak vezetője. „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy támogassuk partnereinket a HDR műsorszolgáltató technológiák szabványosításában, valamint abban, hogy a fejlett kijelző-technológia még szélesebb körben váljon elérhetővé.”