TechAddikt Híradástechnika LG Vegyesvállalatot alapít az LG és a Magna 

Vegyesvállalatot alapít az LG és a Magna 

Tranzakciós megállapodást kötött egymással az LG Electronics (LG) és a Magna International Inc. (Magna), amelynek értelmében a felek egy vegyesvállalatot hoznak létre. Az LG Magna e-Powertrain néven létrejövő új cég székhelye a dél-koreai Incheonban lesz, irányítását pedig egy tapasztalt menedzsment fogja ellátni.

Az új vállalatot Cheong Won-suk vezérigazgató vezeti majd, aki 20 éve dolgozik az LG-nél, legutóbb pedig az LG Vehicle component Solutions Company zöld üzletágának alelnöke és vezetője volt. Az LG-hez való csatlakozása előtt Cheong közel egy évtizedet töltött a Daewoo Motors kutatás-fejlesztési részlegénél.

Javier Perez, aki 2016 óta dolgozik a Magnánál, az új vállalat vezérigazgató-helyettese lesz, és ő felel majd a közös vállalat napi működésének felügyeletéért. Perez közel 25 éves autóipari gyártási és minőségellenőrzési tapasztalattal érkezik az LG Magna e-Powertrain vezetőségébe, amelyből 18 évet Ázsiában töltött el.

A vegyesvállalat létrehozása egyesíti a Magna erejét az elektromos hajtásrendszerek és a világszínvonalú autóipari gyártás terén, valamint az LG szakértelmét az elektromos motorok és inverterek alkatrészfejlesztésében. Az LG Magna e-Powertrain vezetői csapatának bejelentése kulcsfontosságú mérföldkő a közös vállalat számára, amely villanymotorokat, invertereket és fedélzeti töltőket, valamint egyes autógyártók részére elektromos meghajtási rendszereket fog gyártani. 

Az LG Magna e-Powertrain működése során létrejövő tervezési, mérnöki és gyártási szinergiák várhatóan mindkét vállalat számára lehetővé teszik majd, hogy gyorsan reagáljanak a piaci trendekre, és kihasználják a járművek villamosítása felé történő globális elmozdulást. Az új vállalat olyan hajtáslánc-alkatrészeket fog fejleszteni, amelyek skálázható portfóliót kínálnak az autógyártóknak; legyen szó a villamosítást és a funkcionalitást lehetővé tevő átfogó megoldásokról, vagy az intelligens operációs szoftverek és vezérlések új elektromos hajtásrendszerekbe való integrálásáról.

A Magna-val való partnerség révén az LG növelheti globális termelését, és újabb üzleti lehetőségeket teremthet, valamint szinergiákat kínálhat a beszerzés és a technológiai innováció terén” — mondta Cheong vezérigazgató. Az integrált és együttműködő megközelítés várhatóan gyorsan eredményt hoz majd az ügyfelek számára, és sikeresen kihasználja az elektromos hajtásláncok világpiacának gyors növekedését.”

A villanymotorok, inverterek és elektromos meghajtási rendszerek piaca 2030-ig várhatóan jelentősen növekedni fog. Közös vállalatunk a Magna és az LG szakértőit összehozva világszínvonalú elektromos megoldások portfólióját kínálja majd” — mondta Perez vezérigazgató-helyettes. A már létező technológiák, mérnöki képességek és globális lábnyomok felhasználása révén az LG Magna e-Powertrain olyan fejlesztéseket kíván lehetővé tenni, amelyek segítik az autógyártókat a teljes járműkínálatuk villamosításához szükséges legnagyobb kihívások részleges leküzdésében.”

Az LG Magna e-Powertrain több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat majd az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Kínában.

Előző cikkAz ADATA bemutatta a legújabb termékeit az Xtreme Innovation eseményén
Következő cikk[TESZT] Genesis Radium 600 – költséghatékony minőségi stúdiómikrofon