TechAddikt Hardver QNAP Esettanulmányt tett közzé a QNAP

Esettanulmányt tett közzé a QNAP

A QNAP bejelentette a Teljesen flash alapú megoldás 500 VDI felhasználónak a VMware Horizon View-val tanulmányát, amiben a Login VSI-vel tesztelték a benchmark teljesítményt.

A tanulmány részletesen mutatja be a tárolási architektúra alapjait, valamint referenciaként szolgál, ahhoz, hogy hogyan lehet kiaknázni a QNAP ES1640dc teljesítményét 500 VDI felhasználóval történű használat esetén. Ugyancsak fontos információkat tartalmaz arról, hogy hogyan állíthatjuk be az adott vállalathoz leginkább megfelelő VDI-t az adattárolás függvényében az erőforrás-igényes VDI alkalmazásokhoz.

„A tanulmány kifejezetten jó iránymutatásként szolgál a szervezeteknek, hogy jobban megértsék a teljesítmény-optimalizált tervezés folyamatát a QNAP Enterprise ZFS NAS esetében, valamit kiaknázhassák annak minden lehetőségét a VDI környezetekben” – nyilatkozta Waterball Liu a QNAP termékmenedzsere, valamint hozzátette: „A QNAP Enterprise ZFS NAS megbízható, majdnem zéró állásidővel a megfelelő IT infrastruktúra alapját adja a sikeres üzlethez”.

A teszt során a QNAP ES1640dc NAS-t SSD meghajtókkal tesztelték úgy, hogy azokat egy tömbbé építették és hozzácsatolták egy hypervisor szerverhez, ami 10Gbps iSCSI-hálózatot használt. Ehhez huzamosabb ideig VMware Horizon View 6 környezetben VDI deploymenttel klónokat csatoltak. Egyszerre kezdték meg az 500 desktop bootlását, hogy megmutassák az egy kontrollerrel rendelkező Enterprise ZFS NAS teljesítményét. A teszt során mindössze egy óra alatt végzett a telepítéssel és a bootolási idő kevesebb, mint 7 perc volt. Allokált tárhelyként kevesebb, mint 290GB-ot foglalt le miután létrehozta a desktopokat, ami jól mutatja a ZFS alapú operációs rendszer túlméretezés, tömörítés és inline deduplikációs képességeit. Ezzel a megoldással, akár 99% tárhely megtakarítást is elérhetünk a VDI környezet esetén.

Főbb előnyök és tulajdonságok, melyet részletesen tartalmaz a VDI QNAP Enterprise ZFS NAS esettanulmány:

ZFS: Támogatja az alapvető vállalati adattárolási megoldásokat, beleértve a nagyteljesítményű tároló bővítést, a rugalmas poolokat, a nagysebességű SSD gyorsítótárazást, a majdnem végtelen pillanatfelvételeket mentés esetén, a klónozást, adatduplikációt, in-line tömörítést, vékony létrehozást és reclaim funkciót, stb.

Kétvezérlős architektúra: A VDI megoldás tesztje során magas megterheléssel egy vezérlőt használtak 500 virtuális géppel, miközben a másik vezérlő az adatközpontot (tehát a virtuális szervert) a VMware vSphere-t és Horizon View-t szolgálta ki.

Teljesen flash alapú tárolás: Rendkívüli képességekkel ruházza fel az applikációkat, mint a VDI és biztosítja a rendszer üzemidejét, függetlenül a változó VDI IO sémáktól és működéstől különböző felhasználok számára.

Adatcsökkenés: A blokk alapú adatduplikáció optimalizálja a tárhelyfelhasználását és kiküszöböli az ismétlődő adatokat, valamint in-line tömörítéssel csökkenti az adatfájlok méretét.

Adatvédelem: a ZFS kifejezetten integritásra lett tervezve és end-to-end ellenőrzést használ az adathibák felderítésére és javítására.

Gyorsítótárazás: Elérhetővé teszi az intenzív olvasási és írási IO műveletek; the a változó gyorsítótárban az adatokat NVRAM és mSATA SSD modulok védik.

VAAI támogatás: VAAI növeli a teljesítményt és tehermentesíti a szervert betöltve az ESXi kiszolgálót a tömbbe, felszabadítja a számítási kapacitást és maximalizálja a virtuális gép teljesítményét.

Egységes tárolási rendszer: Támogatja a blokk és a fájl alapú adattárolást is (iSCSI LUN és megosztott mappák).