TechAddikt Hardver FSP FSP Clippers – erőteljes UPS sorozat adatközpontokhoz

FSP Clippers – erőteljes UPS sorozat adatközpontokhoz

A modern vállalatok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a digitális szolgáltatások nyújtására, céljuk pedig az, hogy a lehető legkevesebb állási idővel biztosítsák ezek működését. Az adatközpontok ebből kifolyólag folyamatosan nagy terhelés alatt állnak, hiszen egyszerre kell biztosítaniuk a szolgáltatások működését és az adatok tárolását is.

Az esetleges áramkimaradások azonban nemcsak a szolgáltatások átmeneti leállásához, hanem adatvesztéshez is vezethetnek. Az FSP Group, az energiaellátási megoldások vezető gyártója az adatközpontok igényeit figyelembe véve alkotta meg a nagy kapacitású, prémium UPS sorozatát, a Clippers-t. A rackbe szerelhető és toronymodellként is működtethető online szünetmentes tápegységek 1000-től akár 10 000 voltamperes teljesítménnyel is rendelkezhetnek, továbbá akár össze is kapcsolhatók, így elérhetik az akár 30 000 voltamperes értéket is. A kettős konverziós Clippers sorozat célja, hogy jelentősen csökkentse a számítástechnikai berendezések üzemeltetési és karbantartási költségeit, valamint megbízható működést garantáljon az adatközpontok számára a lehető legkevesebb állásidő mellett.

Átgondolt tervezés

A Clippers sorozatú UPS modellek egyaránt használhatók rack szekrényben vagy toronymodellként, így bármilyen felhasználási környezetben alkalmazhatók, beleértve az adatközpontokat, a helyszíni szervereket, a felügyeleti rendszereket működtető helyiségeket, valamint más vállalati és ipari környezeteket. A nagyobb teljesítmény elérése érdekébe emellett akár három Clippers sorozatú UPS is összekapcsolható, ezzel jelentősen megnövelve a készülékek energiaellátási kapacitását. Az UPS-ek mindemellett 90 fokban elforgatható LCD kijelzővel rendelkeznek, így a diagnosztikához szükséges állapotinformációk fekvő és álló helyzetből is leolvashatók.

Gyorsan cserélhető akkumulátor és Genset kompatibilitás

A Clippers sorozatban elhelyezett akkumulátorok akár működés közben is kicserélhetők, így az informatikai csapatnak nem kell aggódni a szolgáltatások esetleges megszakítása miatt a karbantartások során. Az 1000, 2000 és 3000 VA-es modellek emellett támogatják a gyorstöltést, így mindössze 3 óra alatt képesek a teljes kapacitásuk 90%-át feltölteni. A UPS sorozat emellett támogatja a helyettesítő szünetmentes (Genset) akkumulátorokat is.

Azonnali átváltási idő

A valódi szinuszhullámmal működő online UPS-ek azonnali, 0 ms-os átváltási idővel rendelkeznek, ezzel biztosítva a csatlakoztatott készülékek megszakításmentes működését.

Programozható kimenetek

A Clippers sorozatú UPS-ek négy programozható kimenettel rendelkeznek, amelyre a kevésbé fontos készülékek csatlakoztathatók. Ezeknél a kimeneteknél rangsorolhatók az eszközök fontossága, így energiaigény alapján is beállíthatók a leadott teljesítmény értékei.

Előző cikkA Philips bemutatja új 8807-es Performance sorozatú televízióit prémium specifikációkkal
Következő cikkRekordárbevételt ért el az LG 2021-ben