TechAddikt Hírek Fujitsu: a tárolóeszközök beszerzésekor a CFO-k hosszú távon gondolkodnak

Fujitsu: a tárolóeszközök beszerzésekor a CFO-k hosszú távon gondolkodnak

A következő négy évben várhatóan megduplázódnak a kis- és középvállalatok (KKV-k) adattárolási igényei – állapította meg a Fujitsu pénzügyi felsővezetők körében végzett legújabb felmérése.1 Sokan (76 százalék) attól tartanak, hogy az adattömeg jelentős vagy kiszámíthatatlan bővülése megnöveli az adattárolás és -kezelés költségeit.

Az Európa, a Közel-Kelet, Afrika és Dél-Ázsia országait átfogó EMEIA-régióban 182 kis- és középvállalati pénzügyi vezérigazgató-helyettes körében végzett felmérés során a megkérdezettek 59%-a tartotta a technológiát a hatékony működés egyik fő mozgatórugójának a digitális átalakulás során, több mint egynegyedük (28%) pedig a versenyelőny fontos forrásaként jelölte meg azt.

Az adatok rendelkezésre állása, védelme és biztonsága kiemelt szempont a kockázatokra érzékeny pénzügyi döntéshozók számára, akik az adattömeg váratlan növekedésének következményei miatt is aggódnak. Nehézséget jelent számukra, hogy az egyre több adat miatt kapacitásbővítést kell finanszírozniuk, és az adatkezelés költségei is megugranak.

A pénzügyi vezetők a hagyományos lemezes és szalagos tárolómegoldásoknál jelentkező kihívásokkal is tisztában vannak. Frusztrálja őket, hogy a rendszereket egy idő után már nem lehet tovább bővíteni, ezért váratlan beruházási igények jelentkeznek, az élettartamuk végét túl korán elérő berendezések lecserélése pazarláshoz vezet, hogy az adattárolás terén nagymértékben rá vannak utalva a felkészült informatikusokra, akiknek folyamatos szakmai továbbképzését is biztosítaniuk kell.

A pénzügyi szakemberek megadták azokat a főbb jellemzőket is, amelyeket a jövőre nézve elvárnak majd az új tárolótechnológiáktól. A három legfontosabb tényező: a manuális műveletek visszaszorításával a költségeket és a kockázatokat csökkentő automatizáció; a teljes rendszer cseréjét nem igénylő kapacitásbővítés lehetősége; és kellő rugalmasság a jelentős, kiszámíthatatlan adattömeg-növekedés követéséhez.

„A CFO-k körében végzett felmérés eredményei megerősítik, hogy a biztonság és az adatvédelem a tárolómodernizációs kezdeményezések fontos céljai közé tartoznak. Tekintve, hogy a megkérdezett pénzügyi vezetők 90%-a feltétlenül jövőbiztos megoldást szeretne, a hagyományos vertikális tárolóbővítés napjai meg vannak számlálva. Napjaink digitális üzleti környezetében a kis- és középvállalatoknak még inkább olyan tárolómegoldásokra van szükségük, amelyek nem hátráltatják őket a fejlődésben, bármilyen gyorsan és kiszámíthatatlanul növekednek is az adattárolási és mentési igények” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközpontokért felelős vezetője az EMEIA-régióban.

Szólj hozzá!