TechAddikt Tesztek Philips Philips 241P6EPJEB – alapvetően grafikus munkákhoz, kímélve a szemet

[TESZT] Philips 241P6EPJEB – alapvetően grafikus munkákhoz, kímélve a szemet

Fontos olyan monitort választanunk aprólékos, például grafikus munkálatokhoz, amely magas színhűséggel rendelkezik, kompakt, és még a szemet is kíméli. A Philips 241P6EPJEB pontosan ilyen.

Talán az egyetlen, ami nem szól amellett, hogy a Philips 241P6EPJEB ideális grafikai munkákra, az a méretezés, konkrétan a 24 col képátló. Bár embere, grafikusa válogatja; igazából ha nem akarunk multitasking jelleggel 7 párhuzamos ablakot megnyitni munkaterületként, akkor elegendő kell, hogy legyen a Philips 241P6EPJEB a célra.

Ha videót vágunk, utómunkázunk, szintén jó szolgálatot tehet a Philips 241P6EPJEB. Persze ügyelnünk kell arra, hogy a lehetőségek itt is limitáltak abban a tekintetben, hogy a maximális felbontás 1920×1080 FHD lehet, tehát WQHD vagy 4K UHD streamet már nehézkesen dolgozhatnánk fel.

Ha mindezeken felül tudunk kerekedni, akkor ne is keresgéljünk tovább: a Philips 241P6EPJEB a mi kijelzőnk! Eleve az IPS-ADS alapokon nyugvó LCD máris magáért beszél – a színhűség magasfokú, az árnyalatok renderelése igen élethű képvisszaadást garantál.

5 ms válaszideje pontosan elég arra, amire használni szeretnénk: a Philips 241P6EPJEB bár nem kimondottan játékra tervezett eszköz, mégis minimális képelmosást produkál masszívabb mozgást felölelő képfolyamok esetében. Az FHD refresh is csak 60 Hz, ami tulajdonképp a korábbi általános LCD norma, mégsem kapunk hiányérzetet. Feltéve, ha arra használjuk, amire ténylegesen rendeltetett: munkavégzésre.

A betekintési szögek is korrekt értéket hordoznak: 178 fok függőleges és vízszintes irányban is. Így akár egy konferencia, vagy egy tervező meeting esetében is remekül helyt állhat a Philips 241P6EPJEB.

Nem meglepő a 16.7 millió színárnyalat jelenléte, a panel ki is használja ezen adottságokat kellő mértékben. A SmartImage elnevezésű képjavító funkció még rátesz jó adaggal, nem beszélve az alkalmazott SoftBlue technológiáról, amely a szemek kivételes megóvása érdekében lett a készülékbe integrálva.

Külön feltétel a hatékony munkavégzéshez az energiafogyasztás. Mivel egyre inkább zöldek vagyunk, nem másodlagos szempont, ha egy IT termék – jelen példaként egy monitor – visszafogott fogyasztással bír. A Philips 241P6EPJEB ECO, azaz energiatakarékos módban mindössze 13.9 Wattot használ el óránként, de általános módban sem lépjük túl a 20 Wattot (19.1 Wh). Standby módban írd és mondd 0.3 Watt körüli fogyasztás mérhető.

Végül, de nem utolsósorban nézzük a Philips 241P6EPJEB csatlakoztathatóságát: kapunk hagyományos VGA és DVI-D bemeneteket is régebbi PC-vel történő összekötéshez, valamint HDMI is rendelkezésre áll, no és persze napjaink elmaradhatatlan DisplayPortja is megtalálható a hátlapon. S ha netán “hangot adnánk” tevékenységünknek, rendelkezésre áll 2×2 Wattnyi hangszóró-teljesítmény is.

 

Philips 241P6EPJEB specifikációk

Panel: IPS-ADS LCD

Háttérvilágítás: W-LED

Méret: 24 col képátló (23.8″)

Színárnyalatok: 16.7 millió

Felbontás: 1920×1080 FHD @ 60 Hz

Formátum: 16:9

Válaszidő: 5 ms

Fényerő: 250 cd/m2

Kontrasztarány: 1000:1

SmartContrast: 20000000:1

Betekintési szög: 178 fok

Aljzatok: VGA, DVI-D, DP, HDMI, 4xUSB 3.0

Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS

Szólj hozzá!