TechAddikt Mobileszköz Fujitsu Fujitsu: milyen is pontosan a tökéletes mobiltárs?

Fujitsu: milyen is pontosan a tökéletes mobiltárs?

Akárhányan vagyunk, annyiféle szokást űzünk: másféleképpen töltjük szabadidőnket, máshogy dolgozunk, és a többi. A Fujitsu ismét felmérést készített.

Dolgozhatunk akár egy kávézóban, az asztal mellett ülve, végezhetjük munkánkat repülőgépen, vagy akár vonaton – miközben épp úton vagyunk a helyszínre. Ehhez feltétlenül mobileszközökre van szükségünk, egyfajta mindenben segíteni képes mobiltársra. Az esetek többségében olyan rugalmas, egyben hatékony eszköz kell, amely elegendő teljesítménnyel és üzemidővel is bír. Felmerül az örök kérdés: mit válasszunk, notebookot, vagy táblagépet?

A mobilizált munkavégzés manapság már nem jelenti azt, hogy egy nagy súlyú laptopot kell magunkkal cipelni az utazás során. A legújabb highend üzleti notebookok manapság ultra könnyűek, full HD kijelzőjük van, így kompromisszumoktól mentes a munkavégzés segítségükkel. Nyugodt szívvel helyet foglalhatunk egy kávézóban, kinyitva notebookunkat, és kezdődhet is a munka. Köszönhetően a beépített 4G/LTE szabványoknak, szabadon megválaszthatjuk a helyszínt, és nem függ semmi a rendelkezésre álló Wi-Fi kapcsolatoktól. Mindez azt is lehetővé teszi, hogy a fontos fájljainkat minden további nélkül mozgathassuk az irodai szerverről.

Rengeteg csatlakozó segít abban, hogy a megfelelő perifériát tudjuk csatlakoztatni napjaink munkavégzése kapcsán – akár az irodában vagyunk, akár utazunk. A gyors SSD meghajtók akár 10 másodperc alatt garantálják, hogy az egész OS felépüljön, megspórolva ezzel is jelentős időt. Az egész napos akkumulátor-üzemidő pedig lehetővé teszi, hogy ne kelljen konnektort keresgélni.

Fontos az eszköz biztonsága? Nincs ok aggodalomra. Az olyan technológiák, mint a Fujitsu PalmSecure garancia arra, hogy ne kerülhessen illetéktelen kezekbe a notebook.

Az IDC IT szakembereket és civileket is megkérdezett Európában arról, hogy PC-t, vagy esetleg 2 az 1-ben tableteket használnak-e szívesebben mobil munkavégzéshez. Az eredmény: 60 százalékkal hatékonyabb lehet a munkavégzés, és jelentősen növekedhet a produktivitás is.

Ahogy a tanulmány is alátámasztja, sokan cserélik tabletjeiket az ultrakönnyű mobilitás ellenére nagyobb gépre, de fordítva is igaz lehet mindez. Igaz, az ultra kompakt eszközök feladat-fókuszú applikációkhoz használatosak leginkább (térképek, menetrendek, csapatos üzenetváltás, stb.), tehát térnyerésük nem igazán csökken. Mindehhez hozzájárul a csatolható billentyűzet lehetősége, vagy az olyan szükséges perifériák, amelyek fontosak lehetnek a munkavégzéshez.

Léteznek ugyanakkor olyan 2 az 1-ben modellek, amelyekhez teljes értékű keyboardot csatolhatunk, kombinálva az érintőképernyők összes funkciójával. Ha pedig a kijelzők is tükröződésmentesek, minden adott a perfekt mobil munkahely megvalósításához.

Tehát nem kérdés, hogy a 2 az 1-ben eszközök optimális választást jelentenek azok számára, akik sokat utaznak, és munkavégzés jelenti az időtöltést ilyen helyzetekben. Érdemes körülnézni a Fujitsu ajánlatai közt, jelentős kedvezményekkel találkozhatunk.

 

Szólj hozzá!