TechAddikt Notebook Asus IFA 2016: kiemelten sokoldalú az ASUS Transformer 3 Pro

IFA 2016: kiemelten sokoldalú az ASUS Transformer 3 Pro

Az ASUS Transformer 3 Pro egy olyan 2 az 1-ben PC, amely a páratlan teljesítményt verhetetlen hordozhatósággal kombinálja a munkára és játékra is kiváló mobileszköz megteremtéséhez.

asus-transformer-book-3-ifa-2016

A precíziós gyártású, alumínium házas Transformer 3 Pro mindössze 8,35 mm vastag, mégis elismerésre méltó szerkezeti szilárdságról és strapabírásról tesz tanúságot. A Transformer 3 Pro gyémántmarású éle még hangsúlyosabbá teszi a formaterv eleganciáját, amire a csodás pasztellarany vagy gleccserszürke szín teszi fel a koronát.

A Transformer 3 Pro integrált fém állványának fokozat nélküli, akármilyen szögben megálló zsanérja miatt a felhasználó majdnem bármilyen szögből, 170 fokban nézheti a képernyőt. A hozzá adott ASUS Transformer Cover Keyboard egy olyan háttérvilágításos billentyűzet, amely noteszgép-kategóriás, 1,4 mm-es lenyomási távolságával kényelmes gépelést nyújt és négyféle divatos színével – kőszürke, krétafehér, szürkésbarna, borostyán – tökéletes kiegészítője a gépnek. A Transformer 3 Pro gyönyörű, 12,6 hüvelykes, 2880×1920 képpontos (3K) felbontású, 275 ppi-s pixelsűrűségű kijelzővel gondoskodik a borotvaéles és részletes képekről. Az sRGB színtér 121 százalékos megjelenítésére képes széles színtér miatt a színei is ragyogók és élénkek. Az előlapon elhelyezett erős Harman Kardon sztereo hangszórók tágas térérzetű, pontos hangzása bámulatos hangélményt kínál.

A Transformer 3 Pro-ban Intel Core i7 processzor és akár 1 TB ultragyors PCIe® x4 SSD található, ezt egészíti ki a 16 GB-os, nagy sebességű, 2133 MHz-es RAM a tökéletes teljesítmény szolgálatában. Sokoldalú, megfordítható USB-C csatlakozójával akár 10 Gbps sebességgel is csatlakozhatnak az USB 3.1 Gen 2 eszközök, emellett egy Thunderbolt™ 3 csatlakozót is kapott. Ezzel elképesztően gyors, akár 40 Gbps-es adatátvitelre képes, és két külső 4K UHD képernyőt is meg tud hajtani. A Transformer 3 Pro-ban emellett USB 3.0 és HDMI csatlakozók is találhatók a kényelmes kapcsolódáshoz. A 13 megapixeles hátlapi kamerával nagyfelbontású képek és videók készíthetők, az előlapi kamerába pedig beépítették a Windows Hello arcfelismerést is, hogy a gép gazdája gyorsan és kényelmesen, a gépre szinte csak rápillantva bejelentkezhessen.

A Transformer 3 Pro a világ legsokoldalúbb PC-je, amelynek felülmúlhatatlan bővítési lehetőségeit a funkcionalitást és a teljesítményt kiterjesztő kiegészítők egész sora biztosítja, hogy a felhasználók a mobileszköz-használat rugalmasságának és kényelmének vadonatúj szintjét ismerhessék meg.
• Az ASUS Pen egy gyönyörűen elkészített aktív digitális toll (stylus) íráshoz és rajzoláshoz. 1024 lépcsős nyomásérzékenysége miatt teljesen természetes érzés vele jegyzetelni vagy vázlatokat készíteni, tökéletesen kontrollálható a tevékenység. A felhasználók fényképeket készíthetnek a Transformer 3 Pro nagyfelbontású kamerájával, majd ezekre közvetlenül jegyzetelhetnek az ASUS Pennel.
• Az ASUS Universal Dock egy olyan központi elosztó, amely sokféle csatlakozóval van ellátva. Az USB-C 3.1, USB 3.0, HDMI, VGA és az RJ45 LAN-csatlakozó mellett egy „3 in 1” kártyaolvasó is van rajta. Ez asztaligép-kategóriás funkcionalitáshoz juttatja a Transformer 3 Pro-t.
• Az ASUS Audio Pod egy szórakoztatási kiegészítő. Négy erős hangszórójával remek, 360° fokban élvezhető, 5.1 csatornás térhatású hangot és mély, pontos basszusokat tud megszólaltatni.
• A ROG XG Station 2 egy külső grafikuskártya-dokkoló, amely asztaligép-kategóriás grafikus teljesítményt kínál a Transformer 3 Pro számára, akár virtuálisvalóság-megoldásokhoz használható játékerőművé vagy munkaállomássá változtatva azt.