TechAddikt Notebook Asus IFA 2016: az ASUS ZenBook 3 elképesztő vékonyságot, páratlan teljesítményt ígér

IFA 2016: az ASUS ZenBook 3 elképesztő vékonyságot, páratlan teljesítményt ígér

Az ASUS ZenBook 3 a ZenBookok következő generációját képviseli. A teljes áttervezést jelzi az elképesztően vékony, 11.9 mm vastag ház és a mindössze 910 grammos súly is.

asus-zenbook-3-ifa-2016-1

Azért, hogy ezt a pehelysúlyt az erő feláldozása nélkül tudják elérni, a ZenBook 3 tervezői az űrkutatásban használt alumíniumötvözetet használtak, amely 50 százalékkal erősebb, mint a noteszgépekben használt szokásos ötvözetek. Ereje és könnyűsége mellett ez az anyag rettentő elegáns is, és persze a jól ismert körkörös ZenBook mintázatot viseli. A ZenBook 3 háromféle exkluzív színben – éjkék, rózsaarany, füstszürke – kapható, emellett egy különleges kétfázisú eloxálást használtak a gyémántcsiszolatos perem csodás aranyfényének eléréséhez.

A ZenBook 3 páratlan teljesítményét a legfrissebb 7. generációs Intel Core i7 processzorok, a 16 GB nagysebességű, 2133 MHz-es RAM, az akár 1 TB ultragyors, PCIe 3.0 x4 SSD, a következő generációs USB Type-C (USB-C) csatlakozó és az erős, négyhangszórós Harman Kardon audiorendszer adja. Nagyfelbontású 12.5 hüvelykes kijelzője széles, 72%-os NTSC színterjedelemmel rendelkezik, és széltől szélig erős, karcálló Corning Gorilla® Glass 4 bevonat borítja. A vékony perem 82%-os képernyő-ház aránya a lehető legnagyobb kijelzőméretet a lehető legkisebb alapterülettel ötvözi. A ZenBook 3 innovatív hűtését a világ legvékonyabb, mindössze 3 mm-es ventilátorával oldják meg. A hatékony hűtés miatt tud a ZenBook 3 elképesztő teljesítményt kínálni egy különlegesen vékony házban.

A gép teljes méretű, alulról megvilágított billentyűzete 19.8 mm billentyűtávolságú – vagyis ugyanolyan, mint a legtöbb asztaligép-billentyűzet – és 0.8 mm-es leütési útja miatt nagyon kényelmes rajta gépelni. Az üvegbevonatos, precíziós touchpad sima és pontos bevitelt eredményez, amihez a tenyérérintés felismerése, az intelligens gesztusok és a kézírás támogatása is hozzájárul a jobb használhatóság érdekében.

A beépített, Windows Hello támogatásos ujjlenyomat-olvasó azonnali egyérintéses elérést kínál, így a felhasználó gyorsan és biztonságosan bejelentkezhet és feloldhatja a ZenBook 3 képernyőjét anélkül, hogy be kellene gépelnie a jelszavát vagy PIN-kódját.

A ZenBook 3 akár 9 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik az egész napos használathoz Ha ideje újratölteni, akkor a ZenBook 3 gyorstöltőjével mindössze 49 perc alatt 60 százalékos kapacitás érhető el.