TechAddikt Híradástechnika Sony IFA 2016: piacvezető zajszűrő teljesítménnyel érkezik a Sony MDR-1000X fejhallgató

IFA 2016: piacvezető zajszűrő teljesítménnyel érkezik a Sony MDR-1000X fejhallgató

A Sony bemutatta piacvezető, zajszűrős fejhallgatóját, az MDR-1000X-et. Extra zajszűrő teljesítményének köszönhetően a prémium fejhallgató a piac legérzékenyebb környezetizaj-szűrő teljesítményével bír.

sony-mdr-1000x-ifa-2016-techaddikt

Vezeték nélküli és zajszűrős fejhallgatóinak választékát bővíti a Sony az 1000X-szel. Ez az első modell, amelyen egyedileg szabályozhatja a felhasználó a zenehallgatási élményt. APersonal NC Optimizer funkciónak, a most debütáló Quick Attention mód használatával pedig le sem kell vennie a fejhallgatót beszélgetés közben: elég, ha a kezét a hangszóró külsejéhez érinti, és már hallja is beszélgetőtársát. Ez az egyedülálló zenehallgatási élmény az újonnan fejlesztett SENSE ENGINETM [2] technológiának köszönhető.

Szintén ez az első fejhallgató, ami beépített DSEE HX™ erősítővel rendelkezik, ami közel nagy felbontású hang minőségűre javít fel bármely forrásból érkező, tömörített zenefájlt, még vezeték nélküli használat esetén is.

A SENSE ENGINE a Sony új technológiája, amely egyesíti a különleges jelfeldolgozó és analizáló technikákat. A technológiának köszönhetően minden egyes hang kiváló élményt eredményez, legyen szó zenéről vagy a felhasználó ízlésére szabott környezeti hangokról.

A legjobbak legjobbja

Az 1000X kitűnik a tömegből. Számos fejlesztésen esett át a fejhallgató, hogy piacvezetővé váljon,  úgy mint a lehető legjobb zajszűrő teljesítmény érdekében a továbbfejlesztett szűrőrendszerrel ellátott jelfeldolgozás, a modellre optimalizált, kettős zajszenzor-technológia és az új fejlesztésű fülpárnák.

A kiváló teljesítményt a Personal NC Optimizer garantálja, ami felismeri a felhasználó fejformáját és azt is, hogyan hordja a fejhallgatót, így biztosítja a személyre szabott zenei élményt minden alkalommal.

A Hi-Resolution Audio az ideális fájlformátum zenehallgatáshoz: az előadóművészek is erre esküsznek, és az 1000X fejhallgató a legjobb hangzást biztosítja a felhasználó számára. A Sony DSEE HX technológia pedig feljavítja a nem High-Resolution Audio fájlok minőségét annyira, amennyire csak lehetséges.

Gondtalan utazás

A Quick Attention módnak köszönhetően a fejhallgatót hordva nincs több meg nem hallott vagy félreértett szó. Rögtön érzékeli, amint a felhasználó a fejhallgató külsejének oldalsó részére helyezi a kezét, és így engedélyezi, hogy beszűrődjön a természetes zaj. Így nem kell levenni a fejhallgatót ahhoz, hogy halljuk a külvilág hangjait – azon kívül, amit éppen a fülünkben szól. Most már nem fog lemaradni, ha a légiutas-kísérő azért érkezik, hogy felvegye az italrendelést.

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a zajszűrésből, az Ambient Sound Mode úgy változtatja meg a hangzás jellegét, hogy élvezhesse a zenehallgatást, miközben a környezeti hangokat is hallja. Így a zene is leköti a felhasználót, de figyelni is képes, és minden szót hall, ami körülötte elhangzik.

A 1000X-szel nem kell többé fejhallgatókábelekkel bajlódni, hiszen már vezetékek nélkül is – kiváló hangminőséget biztosít. A Bluetooth technológiának köszönhetően könnyen csatlakoztatható az eszköz telefonhoz vagy mp3 lejátszóhoz. A felhasználói élmények maximalizálásáról gondoskodik továbbá az LDAC™ és az S-Master HX™ [3] is.

Kellemes zenehallgatás mindenhol

A hosszú, irodai munkanapok és a csendes, könyvtári időtöltés sem jelent problémát az 1000X-szel, hiszen a vezeték nélküli és zajszűrős fejhallgató akkumulátora hihetetlen, 20 órás üzemidővel rendelkezik[4], akár egy hosszabb repülőutat is kibír egyetlen feltöltéssel.

A stílusos utazó igényeit szem előtt tartva tervezték meg a fejhallgató, így amilyen jó viselni, olyan jó ránézni is. Elfordítható és összecsukható szerkezetének köszönhetően gyorsan táskájába teheti, hogy nekivághasson következő célállomásának.

Fekete és szürke-bézs színben érkezik majd a fejhallgató, amelyhez egy strapabíró bőrtok is tartozik.

Az MDR-1000X októbertől lesz elérhető.