TechAddikt Híradástechnika Sony Már előrendelhető a Sony kompakt 48”-os MASTER Series A9 4K HDR OLED...

Már előrendelhető a Sony kompakt 48”-os MASTER Series A9 4K HDR OLED televíziója

A Sony bejelentette, hogy legújabb MASTER széria A9 4K HDR OLED televíziója elérhetővé válik Európában. Az A9 ötvözi a Sony legfrissebb képalkotó innovációit a megkapó, nagyszerű audiovizuális világával, amit egy olyan kompakt, 48”-os kialakításban tesz elérhetővé, mely a legkisebb szobában is kiválóan elfér.

Az A9 televízióban a Sony egyedi Picture Processor X1™ Ultimate processzor található, mely precízen dolgozza fel a képadatokat, és az OLED intenzív kontrasztját kihasználva közvetít tiszta fekete színt, csúcsfényességet és valósághű képeket. A televízió Pixel Contrast Booster technológiája fokozza a színeket és a kontrasztot a világosabb területeken, így a látott jelenetek olyan élethű árnyalatokkal, mélységgel, finom textúrával és tiszta fekete kontraszttal rendelkeznek, mely csak egy OLED televíziótól várható el. Ráadásul, most először az OLED TV-k történetében, az A9 tartalmazza a Sony saját X-Motion Clarity™ technológiáját, biztosítva, hogy a gyorsabb akciók is követhetők maradjanak. A képek minőségének megőrzése érdekében minimalizálja az elmosódást és a fényességveszteséget a nagyobb sebességű jeleneteknél.

Az új A9 televíziók Netflix Kalibrált móddal rendelkeznek. A Sony és a Netflix mérnökeinek együttműködésével kialakított Netflix Kalibrált Mód használatával a képminőség megközelíti a mozgókép-előállítási stúdiók főmonitorjának képminőségét. Az A9 továbbá egy IMAX® Enhanced™ termék, így magas minőségű színnel, kontraszttal, tisztasággal és hanggal járul hozzá a magával ragadó otthoni szórakozáshoz az IMAX Enhanced tartalmaknál.

A Sony A9 4K HDR OLED TV Ambient Optimization funkcióval rendelkezik. Az új technológia a felhasználói környezethez igazítja a kép- és hangminőséget. Automatikusan állítja a fényerőt a helyszíni fény alapján, emeli a fényerőt a világosabb szobákban, és lejjebb veszi a sötétebbekben a tökéletes nézői élmény kedvéért. Még olyan tárgyakat is érzékel a szobában, mint a függöny vagy a bútorok, melyek képesek elnyelni vagy éppen visszaverni a hangot – az akusztika finomhangolása során a hang így nem károsodik.

Az A9 Android TV operációs rendszert használ és kompatibilis a Google Asszisztenssel[1], a Google Play Áruházzal, valamint beépített Chromecasttal rendelkezik, amellyel a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. Az egyszerűbb mindennapi használat érdekében a Sony eredeti felhasználói felülete és hangvezérlési funkciói is továbbfejlődtek. A Google Asszisztens[2] és az Amazon Alexa[3] kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között a Google Home segítségével, valamint csatornát és hangerőt válthatnak az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel. Az Apple® AirPlay® 2-vel rendelkező felhasználók egyszerűen érhetik el és tekinthetik meg a televízió képernyőjén iPhone®, iPad® vagy Mac® készülékeiken tárolt filmjeiket, zenéiket és fényképeiket.