TechAddikt Hírek Intelligens közlekedési rendszert fejleszt a Toyota

Intelligens közlekedési rendszert fejleszt a Toyota

A Toyota kiállítóként vesz részt az ausztráliai Melbourne-ben október 10-14. között megrendezett 23. Intelligens Közlekedési Rendszer (ITS)Világkongresszuson, amelynek idei központi témája: „Az ITS az élhető városok és közösségek szolgálatában”.

toyota-stand-its-techaddikt

A rendezvény célja olyan új, értéknövelt funkciók és szolgáltatások bemutatása, mint például az összekapcsolt autók, az önműködő vezetési technológiák, az okos városok és az új városi mobilitási eszközök.

A Toyota itt mutatja be kiterjedt kutatását, amit annak érdekében végez, hogy létrejöhessen az intelligens mobilitást használó társadalom, amelyben az emberek, az autók és a városok egymással összehangoltan léteznek és működnek. A Toyota standján megjelenik az összehangolt ITS rendszer, vagyis a halálos közlekedési balesetek számát nullára csökkentő, fontos biztonsági technológia, ami a jövő mobilitásának egyik legfontosabb célja.  A Toyota megismerteti a látogatókkal a biztonsággal kapcsolatos filozófiáját, kiállítva már létező, jövőbe mutató összehangolt ITS-szolgáltatásait. A vállalat egy virtuális valóságot (VR) alkalmazó tapasztalási zóna és egy vezetésszimulátor segítségével igyekszik bemutatni a jövőbeli szolgáltatások várható előnyeit. A kiállításon emellett a legfrissebb műszaki trendek is megjelennek majd, akárcsak az összehangolt ITS kifejlesztésére és népszerűsítésére irányuló japán és egyéb kezdeményezések.

A Toyota 2015 októberében kezdte meg az ITS Connect2 – az egyik úttörő vezetőtámogató rendszer – telepítését bizonyos, Japánban forgalmazott modelljeibe. Az ITS Connect számos olyan riasztó és figyelmeztető funkciót foglal magában, amelyek kulcsszerepet játszanak az összehangolt ITS rendszerben, köztük a Jobbra Fordulási Vészjelzés és a Jármű Közelségi Vészjelzés rendszereket, amelyek a kétirányú, jármű-infrastruktúra (V2I), illetve a jármű-jármű (V2V) kommunikáción alapulnak. A vállalat emellett egy prezentációt is tart majd a már kereskedelmi forgalomban lévő rendszereinek igazolt balesetcsökkentő hatásairól.

Az ITS Világkongresszus a világ legnagyobb ITS-témájú rendezvénye. Az Európában, az amerikai kontinenseken és a csendes-óceáni régióban rotációs rendszerben évente megrendezett eseményen a világ számos országából meghívott ITS-fejlesztők (kormányok, kutatási intézmények és üzleti vállalkozások) vesznek részt, hogy előadások, műszaki megoldások ismertetése, kiállítások és tesztvezetések révén mutassák be legfrissebb ITS-kutatási eredményeiket és termékeiket. A Toyota azt tervezi, hogy a biztonságos mobilitást használó társadalom mielőbbi kialakítása érdekében hatékonyan és kitartóan folytatja az összehangolt ITS rendszer létrehozására és elterjesztésére irányuló munkáját.

varga-zsombor-toyota-techaddikt

„A Toyota előrehaladott kutatásokat folytat az aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszerek, valamint az önvezető autók területén, ezek eredményeként számos forradalmi biztonsági rendszer már a ma Toyotáiban is helyet kapott. Ahhoz azonban, hogy az önvezető autók a nem is olyan távoli jövőben valós alternatívát jelentsenek, olyan intelligens közlekedési rendszerekben kell gondolkodnunk, amelyek a jármű és jármű, valamint a jármű és az infrastruktúra közötti kommunikáción alapulnak. A Toyota által ezen elveknek megfelelően kifejlesztett intelligens közlekedési rendszer megoldások révén reményeink szerint a jövőben realitássá válhat a közlekedési balesetek számának nullára csökkentése” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.