TechAddikt Szoftver Felhasználói Kaspersky Lab: egyszerűen is megvédhetjük Facebook fiókunkat!

Kaspersky Lab: egyszerűen is megvédhetjük Facebook fiókunkat!

Egész biztosan mindenkiben felmerült már a kérdés, mi célból akarják a kiberbűnözők irányítani a Facebook fiókunkat?

facebook_techaddikt

A válasz egyszerű: a nevünkben lájkolhatnak furcsa dolgokat, valamint kérdéses árukat és szolgáltatásokat népszerűsíthetnek a felhasználói fiókunkon keresztül. Ennek a veszélynek a Facebook is a tudatában van, és a Kaspersky Lab-bel karöltve próbálják megvédeni a felhasználókat fiókjuk illegális használatától.

Hogy megóvják a felhasználókat az internetes bűnözéstől, a Facebook csapata egy ingyenes anti-malware szkennelést javasol azon fiókok tulajdonosainak, amelyeknél gyanús viselkedést észlelnek, vagy fertőzést vélelmeznek.

Természetesen, a Facebook soha nem kiindulópontja egy rosszindulatú szoftvernek. Azonban egy felhasználó sokféleképpen megfertőződhet: 5 adathalászati próbálkozásból 1-nek a Facebook értesítések a célpontjai. Emiatt kifejezetten figyelnünk kell, amikor a közösségi hálózattól e-maileket kapunk, mert fennáll a veszélye, hogy hamisak, és a kifejezetten a Facebook-használókat célzó szép számú trójai valamelyikét terjesztik.

Ha a Facebook gyanús viselkedést észlel a fiókodban, és feltételezhető, hogy az fertőzött, a közösségi hálózat egy biztonsági szkennelést javasol a bejelentkezéskor.

Az egyik olyan program, amely segít a Facebook felhasználói fiókok megtisztításában, a Kaspersky Malware Scan for Facebook. Csak az elmúlt 3 hónapban a Kaspersky Lab megoldása több mint 260 000 Facebook fiókot védett meg. Azt tanácsoljuk a szoftvert letöltő felhasználóknak, hogy legyenek türelemmel, és várják meg, amíg a szkennelés teljesen befejeződik. A felmerülő biztonsági problémák és a javasolt teendők ugyanis a vizsgálat befejezése után jelennek meg.

Ha bármikor felfedezünk olyan lájkolásokat, amelyek nem tőlünk származnak, vagy fennáll a gyanúja, hogy a számítógépünk vagy az okostelefonunk fertőzött, akkor javasolt egy alapos szkennelést elvégezni egy fejlett biztonsági programmal, hogy elkerüljük a Facebook fiókunk fertőzés miatti felfüggesztését. Ehhez ingyenes Kaspersky Lab termékek tölthetők le az alábbi weboldalról: free.kaspersky.com