TechAddikt Mobileszköz Asus Kinn, a Szigeten egy ASUS ZenPad 3 8.0 társaságában

Kinn, a Szigeten egy ASUS ZenPad 3 8.0 társaságában

Önmagában véve nem számít különlegességnek, ha az ember egy vadonatúj ASUS ZenPad 3 8.0 társaságában látogat ki a Sziget berkeibe.

asus-snowattack-sziget-zenpad-3-8-0-techaddikt-016

 

Az viszont mindenképp extra, ha olyan táblagéppel érkezünk a Fesztiválköztársaságba, ami ténylegesen hozza az elvártat. Itt bizony nincs apelláta: strapának, igénybevételnek van kitéve egy ilyen eszköz. A legnagyobb szerencse az, ha a Sziget végén is még megvan a tablet, ennek örülni kell, de a leglényegsebb, hogy a mindennapi ténykedésünkhöz remek mobileszköz-partner legyen. Az ASUS ZenPad 3 8.0 pedig pont ilyen.

Tudósítunk több médiumunknak, ebből kifolyólag kisebb megszakításokkal folyamatosan kinn vagyunk a Szigeten. Elsősorban fontos az, hogy a mobileszköz készenléti ideje optimális legyen, annak ellenére, hogy több töltőpont is leledzik a standok és a sátrak közt. Két alkalommal meg is játszottuk a publikus töltögetést, a mellékelt USB Type-C kábellel boldogultunk is (egyébként a sajtóponton, vagy a VIP-ben rögtönöztünk töltést). Viszonylag gyorsan életre kel az ASUS ZenPad 3 8.0, átlag 20 százalék körül raktuk fel töltésre, és 40-45 perc után már újra mobilisak voltunk – még ha nem is száz százalék volt az akku töltöttségi szintje.

Fontos, hogy a folyamatos ellenfényes napsütésben megfelelő fényereje legyen a kijelzőnek. Az ASUS ZenPad 3 8.0 esetében a 8 colos, 10 pontos multi-touch támogatású LED háttérvilágítással rendelkező QXGA felbontású 2K (1536×2048 képpont, függőleges pozícióban értve) automatikus profillal átlagos, azonban ha felhúzzuk a csúszkát maximumra, úgy igen erőteljes és masszív a képmegjelenítés.

asus-snowattack-sziget-zenpad-3-8-0-techaddikt-013

Bár dokkoló billentyűzetünk nem volt/nincs az ASUS ZenPad 3 8.0-hoz, gyönyörűen elboldogultunk a készített Instagram fotók, vagy épp a full HD-ban rögzített videostreamek instant editálásánál, ráadásként a hardver specifikációja is tökéletes táptalajt nyújtott a gyors munkavégzéshez. A CPU jelen esetben egy Qualcomm MSM8956 Hexa Core verzió, 1.8 GHz-en, mellé 4 GB rendszer RAM telepítve – rossz nem is lehet, igaz? Főként, hogy az Android 6.0-ás verziója révén minden hasít, stabil és fix. Igaz, egy teljesen vegytiszta OS-ra raktunk rá minden olyan appot, amelyre szükségünk lehet a Sziget eseményei kapcsán.

asus-snowattack-sziget-zenpad-3-8-0-techaddikt-008

Ha már felmerült az imént a Napimagazin.hu / Techaddikt.hu /Szépségnapló.hu / Autóaddikt.hu (ez itt a reklám helye) Instagram csatornája, nyilván fontos, hogy mekkora felbontásban, milyen minőségben mehetnek a posztok megosztásra. A ASUS ZenPad 3 8.0 8 megapixelt tud, és ez nem csak natív 8, ténylegesen annyi, a CCD remek, nem az a VGA-fajta színteltséget még hírből sem ismerő valami. Főként, ha rámegy némi utómunka-applikáció segítsége, akkor teljes az eufória. Mint ahogyan az a Sziget területén kötelező is, ilyen, vagy olyan értelemben.

asus-snowattack-sziget-zenpad-3-8-0-techaddikt-009

Kiváló az ASUS ZenPad 3 8.0 zajszűrő képessége. Riport, interjú készítésénél kifejezetten jól jön, ha a háttérben folyamatosan duruzsoló Sziget-atmoszféra tényleg a háttérbe szorul, a hangsúly a ténylegesen fókuszált beszédhangon van. Ha füles hiányában csak a saját DTS HD hangképzéssel felvértezett beépített két parányi hangszórón sikerül csak a visszajátszás, nincs gond; kicsit távolabb a világ (Sziget) zajától jöhet a jegyzetelés, kielemzése a felvételeknek.

asus-snowattack-sziget-zenpad-3-8-0-techaddikt-004

Por, sár? Nem kifejezett akadály, bár azért óvatosan a kényesebb eszközökkel, mint például az ASUS ZenPad 3 8.0. Ha netán földre hull az eszköz – legyen képlékenyebb, homokosabb talaj – baj nem lesz, a robosztus kialakításnak köszönhetően még apró karcok sem keletkeznek. A hátlap karcálló teljesen, itt a patternes felület révén nyugodt szívvel tehető le a táblagép egyenetlenebb, érdesebb felületekre is.

asus-snowattack-sziget-zenpad-3-8-0-techaddikt-005

Ugyanez az ellenállóság a kijelzőnél is, ha szemerkélne az eső, netán ráfröccsenne a kirendelt fröccsből – nem lesz szintén gond. Igaz, az utóbbit csak saccra tudjuk egyelőre megmondani, egyrészt azért, mert eleddig ilyesmi nem történt (esős próba igen), másrészt alkoholtartalmú italokat nem fogyasztottunk eddig. Első a cikk, első a fotó, első a minőség – illumináltan annyira nem lenne bizalomgerjesztő vagy hiteles a történés, bár ki tudja, lehet, még informatívabb lenne az egész szövegkörnyezet.

asus-snowattack-sziget-zenpad-3-8-0-techaddikt-011

Nem elég az, hogy az ASUS ZenPad 3 8.0 tablettel rójuk a köröket a Sziget ösvényein, még egy ASUS márkanévvel fémjelzett SnowAttack színpadba is belebotlottunk. Természetesen lefilmeztük, lefotóztuk a helyszínt, és elégedetten konstatáltuk, hogy az ébredező, szombat délelőtti hangulatban is számos delikvens választotta a remek kiállított ASUS-eszközöket. Ugyanis a hazai képviselet számtalan aktuális terméket állított ki az idei Sziget keretein belül, ezeket bárki nyugodt szívvel nyüstölheti két Zing Burger és Nagyszínpados koncertesemény közt – napközben.

asus-snowattack-sziget-zenpad-3-8-0-techaddikt-003

Cikk fotók: ASUS ZenPad 3 8.0, Canon EOS-1D X Mark II, Canon EOS 5D Mark II

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte