TechAddikt Hírek Kisvállalatok internetezési szokásait kutatja az Invitel

Kisvállalatok internetezési szokásait kutatja az Invitel

Az internet régóta meghatározó szerepet tölt be az üzleti életben, és ma már nélkülözhetetlen a cégek működéséhez, versenyképességük megőrzéséhez. Az Invitel legújabb kutatásában azt vizsgálja, hogyan használják ki a hazai kisvállalatok az internetes kommunikáció- és marketing adta lehetőségeket. Válaszaival most bármely vállalkozás hozzájárulhat a felmérés sikeréhez.

internetezesi-szokasok-techaddikt

„Folyamatosan törekszünk arra, hogy minél jobban megismerjük ügyfeleinket és a valós igényekre reagálva alakítsuk ki szolgáltatásainkat. Rendszeresen végzünk felméréseket, mert hiszünk abban, hogy ügyfeleink visszajelzései és az ezekből nyert tapasztalatok segítenek minket leginkább szolgáltatásaink és hálózatunk fejlesztésében. „Vállalkozásom a weben” című kutatásunk kiemelkedően fontos számunkra, hiszen segítségével még jobban megismerhetünk egy különleges ügyfélkört, akiknek igényei a lakossági- és nagyvállalati igények között helyezkednek el, egészen egyedi szokásokkal és attitűdökkel” – mondta Iski István, az Invitel lakossági-és kisvállalati marketingigazgatója.

A közösségi tudás és tapasztalat aranyat ér

A több szem többet lát elve a kérdőívek esetében is érvényes, hiszen minél többen és minél különbözőbb kisvállalati tevékenységi háttérrel járulnak hozzá az adatgyűjtéshez, annál hasznosabb és sokszínűbb eredményeket várhatunk majd. A Profi szolgáltatásokat egyre többen veszik igénybe. A Profi portfólió leginkább azért kedvelt a vállalkozások körében, mert profiljuktól és igényeiktől függően szabadon összeválogathatják, azaz teljes mértékben kombinálhatják egymással az egyes szolgáltatásokat – így külön-külön választhatnak a vezetékes internet-,a telefon- és a TV-szolgáltatás csomagok közül.

A közösségi média platformok – pl. Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn stb. – és az egyéb internetes kommunikációs csatornák és eszközök – pl. weboldal, webshop, online ügyfélszolgálat, élő chat – jelentősen megnövelték a kisvállalatok kommunikációs- és hirdetési lehetőségeit. De vajon melyik iparágban és hogyan használják ezeket a kisvállalkozások a mindennapokban? Többek között ezekre a kérdésekre keresi az Invitel a válaszokat legújabb kutatásában, amelynek eredményeihez bármely kisvállalat hozzájárulhat, ha kitölti az itt található kérdőívet.

Mi lesz az eredményekkel?

Az Invitel belső elemző csapata értékeli az online kérdőív eredményeit, és a tapasztalatokat természetesen nem csak a szolgáltatások fejlesztéséhez használják fel, az általános és publikus statisztikai adatokat a nagyközönséggel is hamarosan megosztják a sajtóban, illetve a Profi Kisvállalati Blogon.