TechAddikt Hírek Nagyvállalati felhasználásra tervezett QNAP adattárolót jelentettek be

Nagyvállalati felhasználásra tervezett QNAP adattárolót jelentettek be

A QNAP hivatalosan is bejelentette a nagyvállalati felhasználásra szánt Enterprise ZFS NAS ES1640dc adattárolót.

qnap-nagyvallalati-adattarolas-techaddikt

Az újonnan bemutatott eszköz egy teljesen új termékcsalád része, ami a kritikus feladatokra és az intenzív virtualizált applikációkra helyezi a hangsúlyt. Ez jól mutatja a QNAP törekvését, hogy a nagyvállalati szegmens felé törekszik. Az ES1640dc üzleti-szintű felhő megoldást és adattárolást biztosít az Intel Xeon E5 processzorokkal, duál aktív kontrollerrel és a virtualizált környezetek teljes támogatásával. Az ES1640dc a legújabb FreeBSD alapú QES operációs rendszert futtatja (VDI alapon), ami hozzájárul ahhoz, hogy a legköltséghatékonyabban tárolhassuk kritikus adatainkat, amellett, hogy bármikor elérhetjük azokat, blokk szintű deduplikációval és thin provisioning technológiával.

A ES1640dc Intel® Xeon® E5-2400 v2 processzorral és 32GB RAM, valamint dual aktív-aktív kontrollerrel biztosítja az üzleti felhasználóknak a majdnem zéró állásidőt és a kimagasló elérhetőséget. Egy másik funkció az akkumulátorral felszerelt DRMA írható cache, a két darab 10GbE portok, az opcionális bővíthető 40GbE NIC, a redundáns tápegység és a munkaterületen is cserélhető kialakítás. Az új FreeBSD alapú QES operáció rendszer rugalmas tárolási lehetőséget, egyszerű menedzsmentet, nagyteljesítményű SSD cache-t és szinte azonnali elérést biztosít. Ugyancsak elérhető a SnapSync, a blokk alapú deduplikáció, az in-line tömörítés és a thin provisioning technológia reclaim funkcióval az optimalizált feladatokhoz a virtuális környezetben.

Az ES1640dc duál aktív-aktív kontrollere a lehető legnagyobb megbízhatóságot adja a kimagasló rendelkezésreállást mellett” – nyilatkozta Waterball Liu, a QNAP termékmenedzsere és hozzátette: “Az új QES operációs rendszert kiváló funkcionalitás jellemzi az eredeti, jól ismert QTS operációs rendszerünkhöz hasonló felhasználói élménnyel, mely megkönnyíti az új rendszer megtanulását a már QNAP NAS-t használóknak.

Ez a QNAP első OpenStack kompatibilis NAS eszköze, az ES1640dc alkalmas virtulizációhoz, virtuális-asztal környezetbe és a legjobb választás felhő applikációkhoz is. A QES támogatja az iSCSI Cinder Node drivereket és blokk szintű tárhelyet a virtuális gépeknek. Felgyorsítja a virtuális gépek telepítését, növeli az image-hozzáférés hatékonyságát az iSCSI-n keresztül és egyszerű integrálhatóságot biztosít a különböző kereskedelmi felhőszolgáltatás platformokhoz. “A VDI alkalmazások általában sok ismétlődő adatot tartalmaznak és a blokk alapú deduplikációval és a tömörítéssel csökkenthetjük a tárhelyhasználatot, elérhetjük az optimális virtuális desktop teljesítményt, mindezt az egyszerűbb cache folyamat érdekében” – tette hozzá Liu.

Az ES1640dc VMware vSphere 6.0 minősített és kompatibilis a Microsoft® Hyper-V®, valamint rugalmas telepítési és menedzsment megoldásokkal is rendelkezik a virtulizációs környezetekben. Az ES1640dc támogatja a VMware VAAI és Microsoft ODX szabványokat, hogy növelje az ESXi szerver és Hyper-V teljesítményét. A QNAP vSphere Client plug-in és web plug-in, valamint a QNAP SMI-S szolgáltatások ugyancsak támogatják a működési és menedzsment feladatok gyorsaságát a virtualizációs alkalmazások esetében.

Az EJ1600 bővítőegység ugyancsak kiterjeszthető az ES1640dc. Dupla mini-SAS csatlakozóval kapcsolódhatnak egymáshoz a megszakítás nélküli műveletek érdekében arra az esetre való tekintettel, ha az egyik kábel véletlenül nem csatlakozna.