TechAddikt Hírek Közel annyian játszanak focis játékkal számítógépen, ahányan fociznak a valóságban

Közel annyian játszanak focis játékkal számítógépen, ahányan fociznak a valóságban

Az ország egyik legnagyobb játékforgalmazója, a Formatex Kft. a Football Heroes kicsinyített válogatott focista figurák piacra dobása előtt kíváncsi volt a hétköznapi futball hősökre és internetes kutatást végzett a futballozás népszerűségéről közel 1500 fő bevonásával.

football-heroes-exkluziv-csomag-techaddikt

A kutatás rávilágított, hogy közel annyian játszanak számítógépen focis játékot, mint ahányan fociznak otthon. A felmérésből az is kiderült, hogy fociedzésre a válaszadók 37 százaléka jár, közel 50 százalék csocsózik. (A válaszadók egyszerre több tevékenységet is megjelölhettek.)

Arra a kérdésre, hogy milyen focihoz kapcsolódó játékkal játszottak valaha, a legtöbben a csocsót emelték ki, amit a számítógépes játékok és a gombfoci követ, majd az asztali rugós foci, végül a mobiltelefonos applikáció zárja a sort a megkérdezettek szerint. A dekázással kapcsolatos kérdés meglepő eredményeket hozott, a válaszadók negyede azt állította, hogy 50-nél többet tud dekázni, 20 százalék körüli azok aránya, aki 21-50 között, 17% pedig 10 és 20 között. Csak 6 százalék vallotta be, hogy nem tud dekázni.

Böde népszerűségben veri Gerát

A Formatex többféle sportszerrel és játékkal is támogatja a foci népszerűsítését és a hazai labdarúgás presztízsének emelését, az MLSZ-szel együttműködve kicsinyített, élethű, gyűjthető figurákat készíttetett Football Heroes néven a 44 év után ismét Európa-bajnokságon szereplő válogatottunk tagjairól. Bő fél évvel a válogatott keret kihirdetése előtt el kellett kezdeni a figurák gyártását, ezért nagy kockázatot vállaltak, amikor a keret tagok listájának pontos ismerete nélkül megkezdték a munkát, de mégis sikerült bravúros pontossággal eltalálni a csapattagokat.

A játék forgalmazó internetes kutatása szerint a válogatott legnépszerűbb játékosa Böde Dániel, akit Gera Zoltán és Király Gábor követ, Dzsudzsák Balázs pedig negyedik a sorban. A cég kutatásából az is kiderült, hogy a magyarok közül sokan gyűjtenek szurkolói relikviákat. A legnépszerűbbek a mezek és pólók –a megkérdezettek közel fele vett már ilyet -, de a sálakat – a válaszadók 38%-a gyűjti – és a meccs belépőket is nagy becsben tartják, ugyanis a válaszadók közel 20%-a állította, hogy elrakja emlékbe.

Daganatos betegek gyógyulását is támogatják

A válogatott tagjait játékfiguraként benzinkutaknál, hipermarketekben, játékboltokban és webáruházakban lehet kapni. Minden eladott, 11 játékost tartalmazó exkluzív csomag értékesítése után a forgalmazó, a Formatex Kft. 1000 forintot utal át az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány számlájára. A befolyt összeget arra fordítják, hogy a betegségből kigyógyult gyerekek eljussanak egy nemzetközi sportversenyre, a Győztesek Versenyére, ahonnan visszatérve példát mutathatnak és győzelmeikkel motiválhatják felépülésükért küzdő társaikat.

A Football Heroes figurákat többféle kiszerelésben is értékesítik: egy darabos, fóliás csomagban, ahol mivel nem látható, hogy ki van a csomagban, a szerencsén is múlik, hogy kit tehetünk ki a polcra, de fokozza az izgalmat az, hogy a gyerekek cserélgethetik a figurákat egymás között, sőt, a www.footballheroes.hu oldalon ki is pipálhatják, hogy ki van már meg, majd meg is oszthatják egymással az információt. Lehet kapni olyan csomagot, ahol pontosan láthatjuk, hogy kit veszünk meg, sőt van 4-es egység csomag és egy exkluzív, a 11-játékost tartalmazó csomag is.