TechAddikt Hardver Samsung Samsung: mi lesz a nyomtatóipar következő nagy dobása?

Samsung: mi lesz a nyomtatóipar következő nagy dobása?

A Samsung Nyomtatási Megoldások üzletága június 8. és 9. között Budapesten tartotta meg nyomtatóipari csúcstalálkozóját európai partnerei számára – European Printing Partner Summit, melyen 22 európai ország 250 képviselője vett részt.

european-printing-partner-summit-samsung-techaddikt

A Következő Nagy Dobás a nyomtatási megoldásokban – The Next Big Thing in Printing Solutions tematikára épülő rendezvényen a Samsung bemutatta stratégiáját, emellett felvázolta a globális nyomtatási megoldások legújabb tendenciáit, kiemelve az elmúlt tizenkét hónap kulcsfontosságú fejlesztéseit. A csúcstalálkozón előtérbe került a Samsung teljes smart nyomtató- és hardverportfóliója is, valamint a Channel MPS Print+ (Channel Managed Print Services) programja is.

Az idei év egyik legfontosabb eredménye a Samsung Channel MPS Print+ programjának bevezetése, amely egyszerű, automatizált és alacsony költségű menedzselt nyomtatási szolgáltatást kínál a Samsung minden partnerének. Ezen felül az MX7 A3 termékcsalád eladásainak jelentős növekedése mellett ugyancsak hatalmas siker, hogy a Buyers Laboratory Inc. a nyomtatástechnológiai termékek széles választékáért a Samsungnak ítélte oda az „Év termékcsaládja” (Range of the Year) díjat.

A kiállítótérben a Samsung bemutatta, hogy innovatív nyomtatási megoldásai – így az MPS program, a Távoli elérés (Remote Call) funkció (a fizetős távoli szervízelést lehetővé tevő applikáció, amelyet azért fejlesztettek, hogy minimálisra csökkentse a szervízlátogatások számát), a Samsung Smart Nyomtató Diagnosztikai Rendszere (Samsung Smart Printer Diagnostic System, SPDS) és a mobil nyomtatás – miként használhatóak az ügyfelek mindennapjaiban.

Az újonnan bevezetett Samsung Channel MPS Print+ programot kiemelt figyelem övezi, hiszen azzal az elvárással készült, hogy kiegészítő bevételi forrásként szolgáljon a Samsung partnerei számára, illetve hogy sokkal hatékonyabbá tegye az üzemeltetésifolyamatok kezelését.

„A Samsung kivételes abban, hogy olyan megoldásokat kínáljon, melyek ötvözik a multifunkciós eszközöket az okos irodai környezettel” – mondta el David SW Song, a Samsung Electronics Nyomtatási Megoldások üzletágának szenior alelnöke. – „Arra törekszünk, hogy minél szorosabban együttműködjünk az iparág vezető szereplőivel és partnereinkkel, hogy új nyomtatói környezetet hozhassunk létre, és így tovább növeljük részesedésünket a nyomtatók B2B piacán.”

A Samsung Channel MPS Print+ programot az Egyesült Királyságban és Belgiumban még ebben a hónapban bevezetik, a legtöbb európai országban pedig az év második felében válik elérhetővé.