TechAddikt Fotó, videó, film Sony Magyarország legremekebb fotósát keresi a Sony

Magyarország legremekebb fotósát keresi a Sony

A Sony magyarországi képviselete ismét meghirdeti az egyik legelismertebb fotográfiai versenyt, a Sony World Photography Awards-ot, annak reményében, hogy megtalálja az ország legkiválóbb fotósait.

urban_helga_termeszet_es_vadvilag_sony_world_photography_awards_2014_techaddikt

 

A felhívás nyitott minden fotográfus számára. A nevezés a www.worldphoto.org oldalon keresztül ingyenes, mintegy 10 kategóriában.

Ez a díj kiváló lehetőség a profi és kezdő fotográfusok számára is, hogy egy nemzetközi megmérettetésen mutathassák be alkotásaikat.

Az eredményhirdetésre 2015. március 18-án kerül sor. A nyertes pályázót és további két alkotót értékes Sony eszközökkel díjaznak, ezenfelül a kiválasztott alkotások megtekinthetőek lesznek a londoni 2015 Sony World Photography Awards kiállításon.

A verseny több szekcióból áll; a profi fotósok 15 kategóriában nyújthatnak be műveket, a Nyitott szekció pedig mintegy 10 kategóriát ölel fel. Ezenkívül külön kategóriában indulhatnak a felsőoktatásban tanulók, és a 20 éven aluliak.

A magyarországi versenyre való nevezéssel a jelentkezők automatikusan kvalifikálódnak a nemzetközi megmérettetésre is. Ennek megfelelően a Nyitott szekcióban a következő témakörökben várják a műveket:

Architecture, Arts & Culture, Enhanced, Low-light, Nature & Wildlife, Panoramic, People, Smile, Split second, Travel

A verseny 2015. január 5-én zárul. A beérkezett pályaműveket a WPO által delegált zsűri értékeli, melynek egyik tagja Astrid Merget a World Photography Organisation kreatív igazgatója.

Scott Gray, a World Photography Organisation ügyvezető igazgatója szerint: „A Sony World Photography Awards elkötelezett abban, hogy az egész világon támogassa a tehetséges fotográfusokat. A Sony Magyarországgal együttműködve pedig lehetőség nyílik arra, hogy felfedezzük a tehetséges magyar alkotókat, akik helyi és nemzetközi szinten is inspirációt nyújthatnak másoknak.”

Yann Salmon – Legagneur a Sony Digitális képalkotás részlegének stratégiai marketing igazgatója a következőket nyilatkozta: „Ez a díj jó lehetőséget nyújt arra, hogy a világ különböző pontjairól találjunk rá a tehetséges alkotókra. Mindig nagyon izgalmas, hogy mennyi stílussal találkozunk, a különböző nemzeteknél. Szeretnénk támogatni ezeket a tehetségeket a lehető legjobb fényképezőgépekkel, objektívekkel, hogy minél több kreatív alkotás születhessen.”